Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya’da Covid-19 araştırması! Coronadan ölenlerin ortak sağlık sorunu açıklandı!.

İtalya’da Covid-19 araştırması! Coronadan ölenlerin ortak sağlık sorunu açıklandı!.
19.03.2020
A+
A-

İtalya’da yapılan araştırma, coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin 79,5. yaş ortalamasında olduğu ve başlıca sağlık sorunlarının yüksek tansiyon olduğu belirtildi.

İtalya Sağlık Enstitüsü’nün ülkede yeni tip coronavirüs (Covid-19) bağlantılı hayatını kaybeden 2 bin 3 kişiyle ilgili yaptığı araştırmaya göre, yeni tip coronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığından ölenlerin yaş ortalaması 79,5. Araştırmaya göre merkezi artık İtalya olan salgında ölenlerin yüzde 70’ini erkekler oluşturuyor.

Hayatını kaybeden 707 kişinin yaşlarının 70 ila 79 olduğunu açıklayan Enstitü, ölen 852 kişinin ise 80 ila 89 yaşlarında olduğunu tespit ettiklerine dikkat çekti. Enstitü, 198 korona ölümünde ise yaşın 90’dan daha yüksek olduğunun saptandığını bildirdi.

50 YAŞIN ALTINDA 17 KİŞİ VAR

Araştırmaya göre İtalya’da coronavirüs nedeniyle yakalandıkları akciğer hastalığından hayatını kaybedenlerin sadece 17’si 50 yaşın altında. Coronavirüsün yol açtığı COVID-19 hastalığı yüzünden ölenlerden 40 yaşından küçük olanların sayısı da 5 olarak tespit edildi. İtalya Sağlık Enstitüsü, görece genç yaşta hastalıktan hayatını kaybedenlerin hepsinin 31-39 arası erkek hastalar olduğuna ve virüs öncesinde bu kişilerin başka ağır hastalıkları bulunduğuna işaret etti.

BAŞLICA SAĞLIK SORUNU YÜKSEK TANSİYON

İtalya Sağlık Enstitüsü’nün uzmanları, coronavirüs sonucu ölenlerin daha önce geçirdiği sağlık sorunlarını da inceledi. Buna göre COVID-19’dan ölenlerin çoğunun öncelikli ortak sorunu yüksek tansiyon. Bunu diyabet ve koroner kalp hastalıkları izliyor.

İtalya’da coronavirüs sonucu hayatını kaybedenlerden yüzde 48,5’inin COVID-19’dan önce de en az üç hastalığı bulunduğu ortaya çıktı. Araştırmada yüzde 25,6’sının ise iki kronik hastalığı olduğuna dikkat çekildi. Ölenlerden üçünün, bu rakam hayatını kaybedenlerin yüzde 0,8’ine tekabül ediyor, önceden hiçbir hastalığı bulunmadığı tespit edildi.

YAKLAŞIK 8 GÜN VAR

Uzmanlar, hayatını kaybedenlerin ilk belirtilerin ortaya çıkmasından öldürdüğü güne kadar ortalama sekiz günün geçtiğini rapor ediyor. İtalyan Sağlık Enstitüsü uzmanlarına göre coronavirüse yakalananların en çok şikayet ettiği ilk belirtiler ateş ve nefes darlığı. Bu şikayetler de hayatını kaybeden COVID-19 hastalarının üçte ikisinde en çok rastlanan semptomlar. Öksürük sorunundan şikayetçi olanların rakamı ise yüzde 42.

İtalya’da son 24 saatte hayatını kaybedenlerin oranı yaklaşık yüzde 20 artarak 2 bin 978’e yükseldi. Aynı zaman diliminde hastalığın tespit edildiği yeni vaka sayısı da yüzde 13 artışla 35 bin 713 oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.