Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurtdışı çıkış harcını %50 zam!.
Ütücüsünü bile Hacca götürmüş!.
Demokratlardan Trump’ın Epstenie mektubunu deşifre eden hamle!.
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya’daki Türk gençlerden Türkiye’ye coronavirüs mesajı… (video haber)

İtalya’daki Türk gençlerden Türkiye’ye coronavirüs mesajı… (video haber)
18.03.2020
A+
A-

Bergamo kentinde yaşayan Psikolog Beyza Çakır, yaklaşık 30 arkadaşının desteğiyle ve montajını kendisinin yaptığı videoyla Türkiye’ye mesajlarını ulaştırdı.

Coronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü haline gelen İtalya’da yaşayan Türk gençleri, İtalya’nın yaşadığı acı ve sıkıntıları Türkiye’nin de yaşamaması için çektikleri videoyla, ana vatanlarını ve ailelerini uyaran bir sosyal sorumluluk işine imza attı.

SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI

Bergamo kentinde 3 yılı aşkın süredir yaşayan Psikolog Beyza Çakır’ın montajladığı, “İtalya’dan size 1 mesajımız var” adını verdikleri video, sosyal medyada kısa sürede çok sayıda beğeni alıp, paylaşıldı.

FİKRİN NASIL GELİŞTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Çakır, fikrin nasıl geliştiğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “İtalya’da karantina dönemi başlamadan önce Türkiye’ye dönebilen arkadaşlarımızla görüşüyorduk. Onlar dediler ki; ‘Burada şu anda birkaç vaka çıkmış durumda ve de kimse hiçbir şekilde dikkat etmiyor. Aynı İtalya’ya dönecek bu olay.” dedi.

İtalya'daki Türk gençlerden ana vatana koronavirüs mesajı

“BU KONUDA BİR ŞEY YAPMAK ZORUNDAYIZ DEDİK”

O arkadaşlarının Türkiye’ye döndüklerinde kendilerini karantinaya aldıklarını belirten Çakır, “Hepsi evlerindeydi ve aileleriyle görüşmedi. Biz de ‘bu konuda bir şey yapmak zorundayız, çünkü bir sürü insan yurt dışından dönüyor. Bir şekilde oradan gelecek bu durum, yani illa ki gelecek, o yüzden herkesin bu bilinçte olması lazım gerek’ diye düşündük.” dedi.

İtalya'daki Türk gençlerden ana vatana koronavirüs mesajı

“EN İYİ ŞEKİLDE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

Çakır, İtalya’da coronavirüs vakalarının en çok görüldüğü kuzey bölgelerinde 4 bin kadar Türk öğrenci bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“‘Ne yapabiliriz?’ dedik. Bir şekilde ‘Türkiye’ye bir mesaj yollayalım ve bunun önüne geçilsin, elimizden geldiğince biz de yardımcı olmaya çalışalım’ diye düşündük. Edindiğimiz deneyimlerle nasıl çabuk hareket edebiliriz, bir şekilde zorunlu karantina sürecine girmeden neler yapılabilir? Çünkü gerçekten çok zor bir süreç. Bergamo Hastanesi’nden, Milano’daki bazı hastanelerden ve Codogno’dan videolar yayılıyor. Tabii ki, ‘panik yapmadan bu durumu nasıl atlatabiliriz ve elimizden geldiğince en iyi şekilde nasıl yardımcı olabiliriz’ diye düşündük açıkçası.”

İtalya'daki Türk gençlerden ana vatana koronavirüs mesajı

“AİLELERİMİZE MESAJ GÖNDERMEMİZ GEREKİYOR, ÇÜNKÜ İNANILMAZ KAYGILILAR”

Medyada her gün ölü sayısındaki artışların ve olumsuz haberlerin yer alması sebebiyle ailelerinin kaygılı olduğunu beliten Çakır, “Bir şekilde ailelerimize de bir mesaj göndermemiz gerekiyor, çünkü inanılmaz kaygılılar. Ne kadar da olsa görüntülü konuşsak da akılları bizde çok fazla kalıyor. Medyada inanılmaz kötü haberlerin yer alması, ölü sayısının artması nedeniyle çok tedirginler. Gerçekten biz iyiyiz, kendimizi koruyabiliyoruz ama şimdi onlar da dikkat etsin, çünkü biz de onlar için endişeleniyoruz. Bir yandan aslında bakıldığı zaman, risk grubunda olan ailelerimiz, büyüklerimiz için Türkiye’de İstanbul gibi bir gerçek var. Toplu taşıma olsun… Çok fazla nüfus olduğu için insanların birbirinden uzak durması mümkün değil.” dedi.

İtalya'daki Türk gençlerden ana vatana koronavirüs mesajı

“İNSAN BEYNİ BİR ŞEKİLDE HAYATTA KALMAYA ÇALIŞIYOR”

Çakır, çok sayıda can kaybının yaşandığı Bergamo ve Lombardiya’daki durumu psikolog olarak da değerlendirerek, “Bu süreçte, insan psikolojisi açısından karantinanın çok ilginç etkileri var. Zorunlu olmadığı noktada, yani sonuçta kendini ev karantinasına alabilirsin. Daha sıkıcı bir süreç ama zorunlu olduğunda vakit geçirmek için yaratıcılığını kullanmak zorundasın. Baktığınız zaman, her zaman ertelediğin şeyleri yapmaya başlayabiliyorsun aslında, değişik olumlu yanları da var.

Tabii bunlar günlük olarak değişiyor; bir gün iyisin, bir gün kötüsün, bir gün çıldıracak gibi oluyorsun bir sonraki gün daha iyisin güneş açıyor ama işte o süreç de insan beyni bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.