Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bahçeli’nin Türkiye-Rusya-Çin ittifakı önerisine ilgili Erdoğan’dan ilk açıklama..
Filistin tanındıkça Netenyahu iti kuduruyor!.
İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.
Trump’tan Biden’e ağır hakaretler: HER ZAMAN KÖTÜ BİR O*SPU ÇOCUĞU OLDU!.
ABD ürünlerine ek vergiler kaldırıldı..
Yenilgi sonrası Ali Koç’tan ilk açıklama..
Fenerbahçe’nin 7. başkanı Saadettin Saran oldu
İngiltere, Kanada ve Avustralya, Filistin devletini resmen tanıdı..
Ülkenin Milli Eğitim Bakanı kızını devlet okulu yerine özel okula gönderiyor!.
Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın hayaline bakın!.
Trump iti şimdi de Afganistan’ı tehdit etti!.
İngiltere bugün Filistin resmen tanıyacak..
Fenerbahçe’nin yeni başkanı bugün belli olacak..
Kılıçdaroğlu Özel’in kurultay davetine geri çevirdi!.
UEFA Kahpe İsrail’i maçlardan men etmek için oylamaya gidiyor!.
Peş peşe gelen istifalar ile ilgili AK Parti’den açıklama..
Kahpe İsrail’in Siloam yazıtı üzerinden uydurduğu hikâyenin gerçeği!.
ABD’de de çalışma vizesi ücreti bin dolardan 100 bin dolara çıktı!.
AK Parti’deki peş peşe istifaların perde arkası ortaya çıktı!.
AK Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Fenerbahçe’nin 21 milyar 526 milyon borcu olduğu açıklandı!.
Yeni bir banka kuruluyor.. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı..
Mahkemeden karar çıktı, Ekrem’in Cumhurbaşkanlığı hayali suya düştü!.
ABD’den Kahpe İsrail’e 6 milyar dolarlık silah ve mühimmat!.
Fransa 22 Eylül’de Filistin’i tanıyacağını açıkladı..
Mafya bozuntusu şerefsiz tam bir suç makinesi!.
Erdoğan’dan Netenyahu itine tarihi ayar: Size Kudüs’ün Çakıl Taşını Bile Vermeyiz!.
Trump 25 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beyaz Saray’da ağırlayacak..
İstanbul’da metrelerce uzayan İpHone kuyruğu!.
YSK’dan merakla beklenen açıklama geldi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.

İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.

Otomobil ithalatı ile ilgili uygulanacak yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Ticaret Bakanlığı otomobil ithalatı ile ilgili yeni düzenlemelerin Resmi Gazete’de yayımlandığını açıkladı.

KATMA DEĞER VE İSTİHDAM VURGUSU

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektörünün ülke ekonomisindeki öneminden bahsedilerek şöyle denildi:

“Ticaret Bakanlığımızca, ülkemizde üretim yaparak ekonomiye katkı sağlayan yerli ve milli üretimin, yoğun ithalat baskısına ve haksız rekabete karşı savunulması, cari açığın azaltılması ve nitelikli istihdamın korunması amacıyla çalışmalar aralıksız sürdürülmekte, iç ve dış piyasa gelişmeleri, küresel trendler ve özellikle son dönemde dünya ticaretinde hızla artan korumacılık eğilimleri de dikkate alınarak ithalat politikalarımız sürekli güncellenmektedir. Bu kapsamda, otomotiv sektörü, ana ve yan sanayi üretimiyle oluşturduğu katma değer, ihracattaki yeri ve beraberinde getirdiği doğrudan ve dolaylı istihdamlar nedeniyle diğer sanayileşmiş ülke ekonomilerinde olduğu gibi ülkemiz ekonomisinde de önemli ve stratejik bir role sahiptir”

YERLİ ÜRETİMİN PAZAR PAYI KORUNACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamada otomotiv sektöründe haksız rekabete karşı tedbirlere ihtiyaç duyulduğu ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Gelinen aşamada, otomotiv piyasasında yaşanan küresel trendler, tedarik zincirindeki değişim ve dönüşümler, son dönemde dünya ticaretinde artış gösteren ve ülkemizi de yakından etkileyen ticaret savaşları ve artan korumacılık eğilimleri de dikkate alınarak, otomotiv sektörümüzün büyük ölçüde artan ithalatın baskısına ve haksız rekabete karşı gerekli tedbirlerle korunması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede, artan ithalat baskısı karşısında, yerli üretimin pazardaki payını ve sektörün istihdamını korumak üzere, sektör ve tüketici faydası birlikte dikkate alınmak kaydıyla, binek otomobili ithalatında uygulanan mali yükümlülüklerde, konuyla ilgili tüm kurumlarımızla istişareler ve koordinasyon yapıldıktan sonra, yeni bir düzenlemeye gidilmiştir”

BİNEK OTOMOBİL İTHALATINDA YENİ DÜZENLEME

Bazı otomobil ithalatlarına ek mali yükümlülük getirildiği duyurulan açıklamada şöyle denildi:

“Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle, Dünya Ticaret Örgütü kuralları ve uluslararası yükümlülüklerimize uygun olarak, Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşmamız bulunan ülkeler dışındaki ülkelerden yapılacak binek otomobil ithalatında; Konvansiyonel ve hibrit (plug-in hariç) otomobiller için yüzde 25 veya minimum 6 bin ABD Doları/adedin yüksek olanının, Plug-in (haricen şarj edilebilir) otomobiller için yüzde 30 veya minimum 7 bin ABD Doları/adedin yüksek olanının, Elektrikli otomobiller için yüzde 30 veya minimum 8 bin 500 ABD Doları/adedin yüksek olanının ek mali yükümlülük olarak uygulanması kararlaştırılmıştır”

GEÇİŞ SÜRECİYLE YÜRÜRLÜK TARİHİ BELİRLENDİ

Karar hükümlerinin 60 gün sonra yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada şu cümleler yer verildi:

“Düzenlemeye konu olan araçların ithalatında, başlamış işlemler için bir geçiş süreci de sağlanmış olup, Karar hükümleri, yayımı tarihini takip eden altmışıncı gün yürürlüğe girecektir. Ticaret Bakanlığımız, ilgili kurumlarla istişare içerisinde, üretici ve tüketici faydasını ve otomotiv piyasasındaki küresel eğilimleri de dikkate alarak, gelişmiş ülke ekonomileri ve sanayileşmiş tüm ülkeler için stratejik konumda bulunan otomotiv sektörüne dair yeni politikalar üretmeye, yerli üretimin, istihdamın ve ihracatın geliştirilmesi için gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecektir”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.