Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailliler Gazze’deki katliamları protesto etmek için meydanlara döküldü!.
Zelensky Putin ile barış görüşmeleri için Türkiye’yi işaret etti..
Trump‘ın büyükelçisi’nden gazetecilere alçakça hakaretler!.
Memurların yeni zam oranları belli oldu..
Tayanç Ayaydın’ın mesajları uygunsuzmuş ama taciz etmemiş
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye vurgusu: BU ALTIN FIRSATI HEBA ETMEYELİM!.
İstanbul’da kiralara yüzde 40 zam!.
Adalet Bakanlığı’ndan emniyete Mücahit Birinci talimatı!.
Dilek İmamoğlu’nun avukatı da gözaltına alındı!.
CHP’den istifa eden bir başkan daha AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor..
Türkiye’nin son hamlesi Kahpe İsrail’e kabusu yaşatıyor!.
Kahpe evladı Netenyahu 20 kişinin ölüm emrini verdiği saldırıyı “Trajik Bir Kaza” diyerek geçiştirdi!.
Dünya bu skandalı konuşuyor!. Türkiye dosyasını havalimanı tuvaletinde unuttular!.
Bugün açıklanan YKS sonuçları yüzbinlerce öğrenciyi isyan ettirdi!.
CHP’nin “Cumhur İttifakı’nda Kriz Var” dedikodusuna en net cevap!.
Altın fiyatları neden düşüşe geçti..
Hatalı deprem bildirimi yürekleri ağızlara getirdi!.
Zorunlu Trafik Sigortası’nda sistem sil baştan değişiyor!.
DEM Parti heyeti İmralı’ya gidiyor..
Ahmet Minguzzi davasını Sedat Peker’in avukatı üstlendi!.
15 bin nüfuslu ilçeye 71 milyonluk hükümet konağı!.
AK Parti’ye geçmek isteyen belediye başkanı sayısı belli oldu..
YKS tercih sonuçları açıklandı…
İrlanda Cumhurbaşkanından Gazze için tarihi çağrı..
İBB yargılamaları Eylül ayında başlıyor…
Eski MKE Başkanı casusluktan gözaltına alındı!.
Türkiye Suriye’de askeri eğitim ve harp okulları kuruyor…
Kemâl Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirlerine girdi!.
Trafik ve düğün magandaları şimdi yandı!.
CHP’li Tanju Özcan yine çark etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kriz! Paralarını alamayan 18 bin işçi iş bıraktı!.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kriz! Paralarını alamayan 18 bin işçi iş bıraktı!.
29.07.2023
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan alacaklar söz verildiği halde yatırılmayınca, 18 bin işçi yarım gün iş bıraktı. İşçiler, Başkan Tunç Soyer’e ‘Sözünü tut, alacaklarımızı yatır’ çağrısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ikramiye krizinin ardından bu sefer de ‘geriye dönük alacaklar’ krizi patlak verdi. Belediye şirketleri İZELMAN ve İZENERJİ’de çalışan 18 bin işçinin toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan geriye dönük farkları söz verildiği halde yatırılmayınca, işyerlerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası üyesi 18 bin çalışan, dün sabah 20 ila 40 bin lira arasında değişen alacakları için yarım gün iş bıraktı. Sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamının bulunduğu Egemenlik Evi önünde toplanan işçiler, Soyer’e ‘Sözünü tut, alacaklarımızı yatır’ çağrısında bulundu.

‘PARAMIZI İSTİYORUZ’

Sabah’ın haberine göre; İşçiler adına açıklama yapan Genel İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral geriye dönük alacaklarının enflasyon karşısında eridiğini belirterek, “Hizmeti üreten biz emekçiler isek ödemeler noktasında öncelik, alın teri döken bu gülen yüzlerin olmalıdır. Sonuna kadar sabırla bekledik. Üretimden gelen gücümüzü kullanarak buradayız, alacaklarımızı istiyoruz” dedi. Ödeme gerçekleşmezse işçiler 1 Ağustos Salı günü de tam gün iş bırakacak. Bu seferki eylemde sendika üyesi otobüs şoförlerinin de iş bırakması gündeme gelebilecek.

METRO VE TRAMVAYDA GREV KAPIDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Metro ve Tramvay işletmelerinde örgütlü Demiryol İş Sendikası İzmir Şubesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı. Geçtiğimiz haftalarda işyerine grev ilanı asan sendika, anlaşma sağlanmazsa 31 Temmuz sabah saat 05.00’ten itibaren greve gideceklerini duyurdu. Eğer taraflar el sıkışmazsa İzmirliler pazartesi sabahı büyük şok yaşayacak. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte metro ve tramvay seferleri duracak. Her gün evden işe işten eve gidiş gelişlerde metro ve tramvayı kullanan 100 binlerce kişi büyük sorun yaşayacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.