Site Rengi

HABER ÖZETİ
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
Konut fiyatlarını şişiren fırsatçı alçaklara Bakanlıktan kötü haber!.
Muharrem İnce’de Ekrem İmamoğlu’nu sattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İzmir’de 17 yaşındaki genç, cinsel istismardan tutuklanan babasının soyadını istemedi!.

İzmir’de 17 yaşındaki genç, cinsel istismardan tutuklanan babasının soyadını istemedi!.
30.04.2021
A+
A-
Lise öğrencisi ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklanan babasının yerine velayetinin bulunduğu annesinin soyadını kullanmak için açtığı davayı kazandı.

İzmir’de yaşayan A.D. ve O.T. çiftinin evliliklerinden, Y.T. (17) isimli bir çocukları dünyaya geldi.

Ancak bu süreçte O.T., gasp ve hırsızlık suçlarından cezaevine girdi. Çift, çocukları 3 yaşındayken boşandı.

Uzun süre cezaevinde kalan O.T., 3 yıl önce bir çocuğa nitelikli cinsel istismar suçundan suçlu bulunup, tekrar tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Bunun üzerine şu an 17 yaşında olan Y.T., babasının yerine annesinin soyadını kullanmak için avukatlar Ayşe Özge Çınar Seçkin ve Buket Derya Karaman aracılığıyla İzmir 21. Aile Mahkemesi’nde dava açtı.

“UTANDIĞI İÇİN SOYADINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR”

Y.T. mahkemedeki ifadesinde, “Bu davayı açmasını annemden ben istedim. Babamın benimle ilgilenip bana bakmışlığı yoktur. Bu yaşıma kadar 3-4 defa anca görüşmüşüzdür. Birlikte olduğumuz dönemler çok kısıtlıdır. Babamla ilgili benim oğlu olduğumu gösterecek herhangi bir bağımın kalmasını istemiyorum. Bu nedenle soyadımın, annemin kızlık soyadıyla değiştirilmesini talep ediyorum.” dedi.

Duruşmada tanık ifadeleri de dinlendi. A.D.’nin kardeşi N.Ö., “Y.T. henüz 2 yaşındayken O.T. cezaevine girmişti. Çocuğuyla 3-4 kez anca görüşebilmiştir. Babasının suçlu kimliğinden utandığı için Y.T soyadını değiştirmek istiyor.” diye konuştu.

ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI GÖZETİLDİ

Tanıklardan A.F.D., yeğeni ve babası arasında hiçbir zaman nitelikli bir ‘baba-oğul ilişkisi’ olmadığını belirtip, “O.T, dışarda olduğu zamanlarda 3-4 kez oğluyla görüşmüştür. Yeğenim, geleceğini de düşünerek babasını soyadını taşımak istemiyor.” diye konuştu.

Mahkeme, 8 Nisan tarihinde verdiği kararda Y.T.’nin soyadının değiştirme isteğinin kabulüne karar verdi.

Gerekçeli kararda, Y.T.’nin baskı altında kalmadan ve kendi iradesiyle üniversite sınavına babasının soyadıyla girmek istemediğine yönelik ve annenin soyadını kullanmak istemesi talebinin, çocuğun hem psikolojik olarak hem de resmi evraklarda da kolaylık sağlanacağının ve bu durumların da çocuğun üstün yararına olacağı belirtildi.

Bunun üzerine Y.T.’nin soyadı, ‘D.’ olarak değiştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.