Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İzmirlilerin çilesi bitmiyor! “Belediyeye 50 kez başvurduk, sonuç alamadık!.”

İzmirlilerin çilesi bitmiyor! “Belediyeye 50 kez başvurduk, sonuç alamadık!.”
01.01.2021
A+
A-

İzmir’in Karabağlar ilçesinde vatandaşların çilesi bitmiyor. Mahallede yaşayanlar, 1 ay önce yapılan kanal çalışması sonrası sokaklarda oluşan çukurlar ve asfalttaki derin yarıklar için 50 kez belediyeye başvurmalarına rağmen geri dönüş alamadı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde vatandaşların çilesi bitmiyor. Mahallede yaşayanlar, 1 ay önce yapılan kanal çalışması sonrası sokaklarda oluşan çukurlar ve asfalttaki derin yarıklar için 50 kez belediyeye başvurmalarına rağmen geri dönüş alamadı.

DHA’nın haberine göre Fahrettin Altay Mahallesi 65/20 Sokak’ta yaklaşık 1 ay önce yapılan kanalizasyon çalışmasında kazılan sokaklar, iş bitiminde tam olarak kapatılmayınca yolda çukurlar ve asfaltta derin yarıklar oluştu. Özellikle yağmurlu günlerde içi çamurlu suyla dolan bu çukurlar, başta motosikletliler olmak üzere sürücülere tehlike yaratmaya başladı. Yayalar ise kimi zaman ayağını burkanlar oluyor.

‘SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA HESABI’

Mahallede restoran işleten Besim Ergüner, çevrenin berbat durumda olduğunu belirtip, “Belki 50 kez Belediyeye müracaat ettik, bir sonuç alamadık. Çukurlar belediyenin ayıbı, bizim değil. Sokaklardan ana caddeye kadar çukur. Sıfır araçla buradan ana caddeye gidi, gelelim alt takım zarar görür. 1 ay kadar önce yer altından boru çektiler, hala bu çukurlar burada duruyor. Esnaf olarak, vergisini ödeyen biriyim. Kimse gelip buranın haline bir bakmıyor. Yazık, günah. Burayı böyle açıp bırakmak hak mıdır? Geçenlerde buradaki çukura bir kadın düştü. Müracaat ettiğimizde ‘geleceğiz’ diyorlar. Ne gelen var ne giden. Barış Manço’nun güzel bir şarkısı vardı. ‘Sarı çizmeli Mehmet ağa’. Burası da aynı hesap” dedi.

‘KAZMASINI BİLİYORLAR, TOPLAMASINI BİLMİYORLAR’

Mahallede yaşayan Cenk Kaan Ersoy ise, “Yapmasını biliyorlar, kazmasını biliyorlar ama geri toparlanmasını bilmiyorlar. Bir kere böyle kazdıkları zaman senelerce böyle gidiyor. Bir tek burası değil, Üçkuyular, Narlıdere, Urla her taraf aynı. Kazıp bırakıyorlar. Motosikletlilere tabii ki zarar veriyor, otomobillere de veriyor. Ben sırf çukura girdim diye motosiklet kazası yapmıştım. Ufacık bir çukura girip takla atmıştım ve bacağım 2 yerden kırıldı, platin takıldı. Ben genç olmama rağmen bacağım kırılıyorlarsa, yaşlıların ve çocukların neden kırılmasın” dedi.

Motosiklet sürücüsü Eren Yılmaz, çukurlara girmekten motosikletinin aksamının bozulduğunu belirterek, “Arka amortisör zaten yok oldu. Buradaki çukurlara devrilenler oluyor. Genel olarak çok çukur var, yollar çöküyor. Adam akıllı yollar yapılmasını istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dedi.


Haberin Özeti

Tüm dünya 2021 yılına girerken İzmir sokaklarının dünyayı onlarca yıl geriden takip ediyor olması, İzmirlileri çileden çıkardı.

DETAY
• Karabağlar ilçesinde yaşayanlar, sokaklarında çukur ve derin yarıklarla yaşamaya çalışıyor.
• Yapılan kanal çalışması sonrası düzeltilmeyen yollar için belediyeye 50 kere başvuran vatandaşlar, herhangi bir geri dönüş alamadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.