Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ali Şen yoğun bakıma alındı!.
Torbacı avukatın skandal tahliyesi hakim ile savcıyı birbirine düşürdü!.
CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu!.
Kahpe İsrail’den katliam hazırlığı!.
İptal edilen diploması için yeniden itiraz etti!.
Memur-Sen tüm Türkiye’de iş bırakma eylemine gidiyor!.
Avukat Mücahit Birinci AK Parti’den istifa etti!.
Polise çarpıp kaçan uyuşturucu taciri avukat serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in Mücahit Birinci açıklaması ortalığı fena karıştırdı!.
Savcının katibinden Rezan Epözdemir hakkında skandal açıklamalar!.
Yerel seçimlerden sonra 56 belediye AK Parti’ye geçti!.
Dünyanın gözü kulağı Trump Putin görüşmesinde!.
İBB’ye 9. dalga operasyon!. 44 gözaltı kararı!.
Murat Kapki’den Mücahit Birinci’yi zora sokacak ifade!. TAHLİYEM İÇİN BENDEN 2 MİLYON DOLAR İSTEDİ!.
Nedim Şener ve Mücahit Birinci “Lan G*t” diyerek birbirlerine girdiler!.
Özgür Özel’in Özlem Çerçioğlu ile tokalaşmadığı görüntüler ortaya çıktı!.
Özlem Çerçioğlu AK Parti‘ye resmen katıldı..
Özgür Özel’in “SAAT 12:00’yi BEKLEYİN” sözleri de fos çıktı!.
Rezan Epözdemir tarafı olduğu davanın savcısına borç vermiş!.
Ünlü avukat Rezan Epözdemir tutuklandı!.
Özgür Özel‘den Özlem Çerçioğlu açıklaması: YA İÇERİ ATIL YA PARTİME KATIL!.
Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ak Parti’ye katılmak için CHP’den istifa etti!.
Soykırımcı it Netenyahu ağzındaki baklayı çıkardı!.
Tek tip okul kıyafetin detayları belli oldu..
İBB’ye yeni dalga operasyon!.
Şamil Tayyar’dan hükümeti zora sokacak Rezan Epözdemir açıklaması!.
Manisa peş peşe depremlerle sallanmaya devam ediyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sahte diploma skandalıyla ilgili açıklama..
TMSF EKOTÜRK TV’ye el koydu!.
AK Partili Başkanın pazar ziyaretindeki tavırları izleyenleri isyan ettirdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kaçak işçilere 1,800 liraya yaptırdığı çantaları 90 bin liraya satıyor!.

Kaçak işçilere 1,800 liraya yaptırdığı çantaları 90 bin liraya satıyor!.

201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Fransız Bernard Arnault’ya ait Dior’un, kaçak işçi çalıştıran tedarikçilere 57 dolara ürettirdiği çantaları mağazalarında 2 bin 780 dolara sattığı ortaya çıktı!.

Avrupa’nın en büyük lüks mallar grubu Fransa merkezli LVMH bünyesindeki Dior marka çantaların satış fiyatı ile maliyeti arasındaki fark dudak uçuklattı.

İtalya’da soruşturma kapsamında Dior tedarikçilerine polis baskınları düzenlenirken, çantanın Dior’a maliyetinin 53 Euro (57 dolar), mağaza satış fiyatının ise 2 bin 600 Euro (2 bin 780 dolar) olduğu ortaya çıktı!.

Milano’daki savcılar, Dior’un, tedarikçilerinin çalışma koşulları ve teknik kapasiteleri ile ilgili önlem almadığını öne sürdü.

POLİS BASKININDA ORTAYA ÇIKTI

Reuters’ın aktardığına öre, mart ve nisan aylarında yapılan savcılık incelemeleri ve polis baskınlarında, işçilerin fabrikalarda uyuduklarına, böylece günün her saati üretim yapıldığına, geceleri ve tatil günlerinde de üretimin devam ettiğine dair bulgular elde edildi.

Dior’a taşeron üretim yapan Çinli firmaların Çin’den işçi getirdiği, bazılarının ülkede kaçak olarak bulunduğu, bazılarının da gerekli çalışma belgelerine sahip olmadığı ortaya çıktı.

Soruşturmada ayrıca, yapıştırma ve fırçalama bölümlerinde güvenlik önlemlerinin ihmal edildiği, makinelerdeki güvenlik cihazlarının söküldüğü ve böylece işçilerin daha hızlı çalışmalarının amaçlandığı öne sürüldü.

LVMH, Business Insider’ın sorularına yanıt vermezken, mahkemenin Dior’dan çalışma şartlarıyla ilgili önlem alınmasını istediği aktarıldı.

ARMANI’YE DE SORUŞTURMA

Benzer bir soruşturmanın İtalyan Armani şirketine de yapıldığı, onların da 1900 dolara satılan çantayı taşerona 99 dolara ürettirdiği, mahkemenin Armani’den de tedarikçilerle ilgili önlem almasını istediği öğrenildi.

Soruşturma savcıları, lüks markaların yüksek kâr elde etmek için tedarikçilerinin çalışma şartlarının ihlal edilmesine ve işçilerin sömürülmesine göz yumduğuna, bunun münferit değil yaygın bir durum olduğuna işaret etti.

‘YASALARA UYAN İŞ YAPAMIYOR’

Soruşturma kapsamında mahkeme başkanı, lüks markaların tedarikçilerine ait üretim tesislerinde işçilere açıkça kötü muamelede bulunulduğunu, iş güvenliği, işçi sağlığı, ücretler ve çalışma saatleriyle ilgili şartlara uyulmadığını, yasalara uyanların da piyasadan uzaklaştırıldığını söyledi.

LVMH’nin çevre ve sosyal sorumluluk raporuna göre, şirket 2023 yılında toplamda 2 bin 62 tedarikçi ile çalıştı ve toplamda 1725 denetim yapıldı.

LVMH CEO’su Bernard Arnault, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre 201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi konumunda.

Dior’da CEO’luk koltuğunda ise Fransız milyarderin kızı Delphine Arnault oturuyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.