Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kahpe İsrail her 10 dakika da 1 çocuk katlediyor!.

Kahpe İsrail her 10 dakika da 1 çocuk katlediyor!.

Birleşmiş Milletler, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana ortalama her 10 dakikada 1 çocuğu öldürüldüğünü, 2 çocuğu da yaraladığını bildirdi..

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları şiddetli bir şekilde sürdürüyor..

Bölgede ev, okul, hastane, cami, kilise bakılmaksızın her yer bombalanıyor..

Açıklanan son resmi verilere göre saldırılarda 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641’si kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinli yaşamını yitirdi, en az 25 bin kişi de yaralandı.

Ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana ortalama her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğünü, 2 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA), sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Gazze Şeridi’ndeki duruma işaret edilen açıklamada, “Savaş sırasında ortalama her 10 dakikada bir çocuk öldürüldü, 2 çocuk da yaralandı. Çatışma zamanlarında sivilleri korumak bir istek veya ideal değil; ortak insanlığımızın sorumluluğu ve taahhüdüdür. Siviller nerede olursa olsun korunmalı” ifadesi kullanıldı.

Gazze’de istihdamın yüzde 60’dan fazlası yok oldu

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) de 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği yoğun saldırıların işgal altındaki Filistin topraklarında iş gücü piyasası ve geçim kaynakları üzerindeki etkisine ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, “Çatışmaların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi’nde istihdamın en az yüzde 61’i, yani 182 bin iş kaybı yaşandı. Gazze’deki çatışmanın etkilerinin (işgal altındaki) Batı Şeria’ya yayılması bekleniyor. Aynı dönemde Batı Şeria’daki istihdamın tahmini yüzde 24’ü (208 bin iş) kaybedildi” ifadeleri yer aldı.

Gazze ve Batış Şeria’daki yaklaşık 390 bin iş kaybının günlük 16 milyon dolar tutarında iş gücü geliri kaybına karşılık geldiği belirtildi, Gazze’deki askeri operasyonların yoğunlaşması ve bölgedeki insani krizin devam etmesi durumunda rakamların daha da artmasının beklendiği kaydedildi.

Gazze’deki insani krizin iş piyasası, istihdam olanakları ile bölgedeki ve tüm Filistin topraklarındaki geçim kaynakları üzerinde ciddi etkilerinin olduğu aktarıldı.

Raporda görüşlerine yer verilen ILO Arap Ülkeleri Bölge Direktörü Ruba Jaradat, “Mevcut trajik krizin Filistin iş gücü piyasası üzerindeki yansımalarına ilişkin ilk değerlendirmemiz son derece endişe verici sonuçlar verdi. Bu sonuçlar, çatışma devam ederse daha da kötüleşecek” değerlendirmesinde bulundu.

Jaradat, “Çatışmalar, can kaybı ve temel insani ihtiyaçlar açısından çok büyük bir insani krize neden oluyor. Bunun yanı sıra iş ve işletmelere büyük zararlar veren, yansımaları uzun yıllar hissedilecek sosyal ve ekonomik bir krizi de temsil ediyor” ifadelerini kullandı.

Etkilenen işçilere ve işletmelere acil yardım sağlamak için hükümet, işçi, işveren ortaklar, diğer BM kuruluşları ve insani yardım aktörleriyle çalışmalar yürüttüklerini aktaran Jaradat, işçilerin ve işletmelerin kurtarılması konusunda uzun vadede Filistinlileri destekleyeceklerini kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.