Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kahpe İsrail’in besleme şahları İslam devletinin kaldırılmasını istiyor!.

Kahpe İsrail’in besleme şahları İslam devletinin kaldırılmasını istiyor!.
23.06.2025
A+
A-

Kıçlarına yedikleri sürgün ile İran Veliaht Prensi olma şansını kaybeden Rıza Pehlevi iti, “Bu savaş İran halkının değil, Hamaney’in savaşı. Daha fazla kan dökülmemesi için rejim sona ermeli” dedi!.

Orta Doğu’daki gerilim büyürken, İsrail ve ABD’nin İran’da rejim değişikliği istediği iddiaları güçleniyor.

Sürgündeki İran Veliaht Prensi Rıza Pehlevi de, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve rejim değişikliğine yönelik sert talebini dile getirmişti.

ABD’nin de resmen saldırılara dahil olmasının ardından Pehlevi, İran’ın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pehlevi, İran rejiminin artık çöktüğünü ve yeni bir dönemin başladığını ilan etti.

İran Dini Lideri Ali Hamaney’i istifaya çağıran Pehlevi, halkın egemenliğini çalan rejimin sona ermesi gerektiğini vurguladı.

“İSTİFA ET HAMANEY”

“Bu rejim kaybetmiştir. Artık yeni bir dönem başlamıştır” diyen Pehlevi, Hamaney’e “İstifa et. Adil yargılanacağına söz veriyorum” mesajını iletti.

Ayrıca İran’ın laik ve demokratik bir ülke olma yolunda ilerlemesi gerektiğini söyleyen Pehlevi, şöyle konuştu:

“Bugün İslam Cumhuriyeti’nin yıkılması gerektiği her zamankinden daha net bir şekilde görülüyor. Daha fazla kan dökülmemesi için Hamaney istifa etmeli.”

“MEVCUT REJİM SÜRDÜKÇE PARİS VE RİYAD SOKAKLARINDA BİLE TEHLİKE OLACAK”

Pehlevi, İran halkını ayağa kalkmaya davet ederek, “Ali Hamaney’in yıkıcı politikalarıyla halkımız büyük acılar çekiyor. Bu yıkıma son vermek için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

Rejimi terk etmek isteyen güvenlik güçleri için güvenli bir kanal kurduklarını ve onların korunacağını açıkladı.

Mevcut rejim sürdükçe hiçbir ülke ve halkın güvende olmayacağını ifade eden Pehlevi, Washington, Paris, Kudüs ya da Riyad sokaklarında bile tehlike olacağını belirtti.

“REJİMİN ÜST AİLELERİ KAÇIŞ HAZIRLIĞINDA”

“İslam Cumhuriyeti çökmekte, rejimin üst düzey aileleri kaçış hazırlığında. Ordunun parçalanması, halkın birleşmesiyle 46 yıllık zulmün temelleri sarsılıyor” diyen Pehlevi, bu anın İran için “Berlin Duvarı’nın yıkılışı” gibi tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Rejim sonrası yaşanabilecek kaos endişelerine karşı uyarıda bulunan Pehlevi, “İran binlerce yıllık birliğe sahip bir millet. Hukuk ve adalet sağlandığında anarşi olmaz” dedi. 1979’daki gibi özet yargılamaların olmayacağını, adalet sisteminin hakkaniyetle işleyeceğini söyledi.

Pehlevi, ordudaki asker ve görevlilere rejimden kopup halkın yanında yer alma çağrısı yaptı. Bu süreci yönetmek için güvenli bir iletişim kanalı kurduklarını açıkladı.

“BU İRAN’IN DEĞİL, HAMANEY’İN SAVAŞI”

Uluslararası topluma ise, İran halkının yanında durmaları ve rejime destek vermekten kaçınmaları çağrısında bulundu. Nükleer tesislerin vurulmasının rejimin nükleer silah üretme niyetini bitirmediğini, ancak sadece demokratik bir geçişin bölgede kalıcı barış sağlayacağını belirtti.

Pehlevi, “Bu savaş İran halkının değil, Hamaney’in savaşı. Daha fazla kan dökülmemesi için rejim sona ermeli”mesajını yineledi.

Son olarak, İran’ın toprak bütünlüğüne, bireysel özgürlüklere ve din ile devletin ayrılığına dayalı demokratik bir gelecek planı olduğunu duyurdu. Ulusal birlik zirvesi ve ekonomik kalkınma projeleriyle yeni İran’ın inşa edileceğini söyledi.

“Bu an bizim anımızdır. İran halkıyla birlikte, özgür ve demokratik bir İran’ı inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.