Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kanada’da Ukrayna için Bayraktar TB2 kampanyası..

Kanada’da Ukrayna için Bayraktar TB2 kampanyası..
20.07.2022
A+
A-
Kanada’da, Ukrayna’ya teslim edilmek üzere satın alınıp hibe edilmesi amacıyla Bayraktar TB2 bağış kampanyası başlatıldı.
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş sonrası birçok Avrupa ülkesi, Ukrayna’ya çeşitli destekler sağlarken, Litvanya da kampanya aracılığı ile Bayraktar TB2 İHA temin etmişti.

Baykar’ın Ukrayna’ya verilmek üzere Litvanya’ya hediye ettiği İHA’lar için bir kampanya da Kanada’da başlatıldı.

Karabağ’da kullanıldıkları için teknolojilerini Türkiye’ye vermeyen Kanada’da böyle bir kampanyanın başlatılması dikkat çekti.

Kanada’da Ukrayna için Bayraktar TB2 kampanyası

AA’nın haberine göre; Toronto merkezli “UhelpUkraine” isimli insani yardım kuruluşu tarafından başlatılan kampanyada, Ukrayna ordusu için satın alınacak Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 insansız hava araçları için 7 milyon Kanada doları toplanması hedefleniyor.

Kampanyanın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, şu ana kadar kampanyaya 12 bin 450 Kanada doları bağış yapıldı.

Toplanan bağışlarla satın alınacak Bayraktar TB2’nin, Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü olan 24 Ağustos’ta Ukrayna ordusuna teslim edilmesi amaçlanıyor.

Kanada’da yaşayan Ukraynalılara çağrı

Kanada’da 1 milyondan fazla Ukraynalının bulunduğu belirtilen kampanyada, herkesin en az 7 Kanada doları bağışlaması durumunda 7 milyon Kanada doları hedefine ulaşılabileceği kaydedildi.

Ukrayna’daki savaştan zarar görenlere insani yardım sağlamak için kurulan UhelpUkraine, Ukrayna’da ihtiyaç duyulan yardımı doğrudan sivillere ulaştırıyor.
Ukrayna ordusuna ve halkına destek için benzeri kampanyalar Litvanya, Polonya ve Norveç’te başlatılmıştı.

Baykar, Ukrayna ve Litvanya’daki kampanyalara karşılık olarak toplam 4 Bayraktar TB2’yi hibe etmiş, dayanışmaya katkıda bulunmuştu.

Kanada da Ukrayna ya vermek için Bayraktar TB2 kampanyası #2

Kanada, Türkiye’ye SİHA parçaları satışını askıya almıştı

Kanada Hükümeti, Ekim 2020’de Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Dağlık Karabağ’da Ermenistan ordusuna yönelik harekatlarda kullanılmasını gerekçe göstererek, Türkiye’ye SİHA ekipmanı olarak satılan elektro-optik ve kızılötesi kamera sistemlerinin satışını askıya almıştı.

Nisan 2021’de ise Kanada yönetimi, Kanada teknolojisinin Dağlık Karabağ’da kullanılmasını gerekçe göstererek, askıya aldığı “Türkiye’ye yönelik askeri ihracat izinlerini” iptal ettiğini duyurmuştu.

Kanada da Ukrayna ya vermek için Bayraktar TB2 kampanyası #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.