Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Karşılamaya gittiği son Fransız rehinenin Müslüman olduğunu öğrenen Macron’a şok! “Benim adım Sophie değil, Meryem..”

Karşılamaya gittiği son Fransız rehinenin Müslüman olduğunu öğrenen Macron’a şok! “Benim adım Sophie değil, Meryem..”
26.10.2020
A+
A-

İslam düşmanı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2016 yılında kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan rehineyi karşıladı ancak büyük bir şok yaşadı.

İslam düşmanı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2016 yılında kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan rehineyi karşıladı. Macron, “Hoşgeldin Sophie” sözüne “Benim adım Sophie değil Meryem” karşılığının gelmesi üzerine büyük bir şok yaşadı.

Macron, kurtulan rehinenin Müslüman olduğunu öğrenmesinden sonra apar topar havalimanını terk etti.

Fransız aktivist Sophie Petronin, Mali’de çocuklara yardım amaçlı bir kuruluşu yönettiği esnada 2016’da kaçırılmıştı. Dört sene aradan sonra özgürlüğüne kavuşan Petronin’i havalimanında Cumhurbaşkanı Macron karşıladı.

Ancak Macron’u şok eden bir gelişme yaşandı. Petronin Müslüman olmuş ve Meryem ismini almıştı. Macron “Hoşgeldin Sophie” sözüne karşılık “Benim adım Sophie değil Meryem” karşılığını alınca planladığı basın toplantısını iptal etti ve havaalanını terk etmek zorunda kaldı.

“Karşınızda Meryem var”

Petronin yaptığı ilk açıklamada, “Mali için dua edeceğim, Allah’ın merhameti ve rahmeti için yakaracağım çünkü Müslümanım. Siz bana Sophie diyorsunuz ama karşınızda Meryem var” dedi.

Son Fransız rehine

Yetersiz beslenme alanında çalışan bir sağlıkçı olan Meryem Petronin, Mali’nin kuzeyinde yer alan Gao kentine ilk defa 1996 yılında gitmiş, 2001 yılında ise yerleşik hayata geçmişti. Petronin, 2012’de ise Gao’nun aşırıcı grupların kontrolüne geçmesi ile kaçırılma tehlikesi yaşamış, Fransa’da bir süre kalmasının ardından yeniden bölgeye dönmüştü.

Gao’da tekrar faaliyetlerine başlayan Petronin, 24 Aralık 2016 tarihinde kaçırılmış fakat bir müddet olayı kimse üstlenmemişti. Terör örgütü El Kaide bağlantılı bir grup tarafından 2017 Temmuz’da paylaşılan bir videoda, Mali ve Burkina Faso’da kaçırılan 6 yabancı ülke vatandaşı arasında Petronin’in olduğu da görülmüştü. Yine aynı terör örgütü tarafından 2018 Mart ve Haziran’da paylaşılan videolarda da görülen Petronin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan yardım istemişti. Petronin, dünyada esir tutulan son Fransız rehine olarak biliniyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.