Site Rengi

HABER ÖZETİ
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
Kahpe İsrail hava saldırısı ile Husi Başbakanı öldürdü!.
Avrupa İsrail’e yaptırım konusunda ikiye bölündü!.
Sokak köpekleri için başını açmış!.
Suudi Arabistan’da alkol yasağı kaldırıldı!.
Telefonunuzda bu uygulama varsa banka hesaplarınız gece yarısı boşaltılıyor!.
Morinho kovulduğu takımlardan 3,794 milyar tazminat alıp gitti!.
İBB’deki milyarlık yolsuzluk furyası BDDK raporlarına yansıdı!.
Yolsuzluktan tutuklanan İmamoğlu’nun boşluğunu Mansur Yavaş ile doldurdular!.
Kahpe ABD yine ikiyüzlülüğünü gösterdi!.
Beliktaş’ta Sergen Yalçın dönemi resmen başladı..
ABD Başkanı Trump 5 gündür kayıp!.
Anıtkabir’i “Ümmetin Umudu Erdoğan” sloganları ile inlettiler..
Kaplan: Laikliğin özgürlük olduğunu söyleyen ya salaktır ya asalak!.
İtalya Başbakanı Meloni’ye cinsel içerikli video darbesi!.
AK Partili başkan Jandarmaya küfür ve hakaretler yağdırdı!.
Kassam Tugayları’ndan Kahpe İsrail’e ağır darbe!. Çok sayıda asker pusuya düşürüldü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Katar’da görev alan Türk Polis Görev Gücü yurda döndü!.

Katar’da görev alan Türk Polis Görev Gücü yurda döndü!.
23.12.2022
A+
A-

FIFA 2022 Dünya Kupası’nda 64 müsabakada görev alan 2 bin 242 personelden oluşan ‘Türk Görev Gücü’, görevini başarıyla tamamlayarak, Türkiye’ye döndü.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda güvenlik tedbirlerine destek vermek amacıyla oluşturulan ‘Türk Polis Görev Gücü’, spor güvenliği konusunda uzman çevik kuvvet, takviye hazır kuvvet, bomba uzmanları, bomba köpekleri, çevik kuvvet köpekleri, çevik kuvvet atları ve idarecileri ile sağlık personelinden oluştu.

Toplam 2 bin 242 kişilik görev gücü, FIFA’nın sorumluluk alanında bulunan 40 bin kişilik taraftar toplanma alanı (Fanfest), müsabakaların oynandığı 8 stadyum ile takımların konakladığı oteller, takımların kamp ve antrenman alanları, bilet satış merkezleri ve akreditasyon merkezinde görev aldı. Türk polisi, toplam 64 müsabakanın güvenliğinde etkin rol oynadı.

20 Kasım 2022’de başlayan ve Arjantin’in şampiyonluğu ile sonra eren organizasyonda görevini başarıyla tamamlayan Türk Polis Görev Gücü, Türkiye’ye döndü.

1 genel koordinatör, 20 danışman emniyet müdürü, 2 bin çevik kuvvet/takviye hazır kuvvet personeli, 30 görev atı ve 36 görev atı idarecisi, 1 nalbant, 1 veteriner, 4 at bakıcısı, 29 çevik kuvvet köpeği ve 30 çevik kuvvet görev köpeği idarecisi, 50 bomba arama köpeği ve idarecisi, 70 bomba uzmanı, 10 koordinasyon personeli ve 20 tercümandan oluşan 2 bin 242 kişilik görev gücü, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı Cüneyt Ünal, “Katar Dünya Şampiyonası operasyonu başarıyla tamamlanmıştır.

Sizleri tebrik ediyor, alnınızdan öpüyorum. Bu zamana kadar göstermiş olduğunuz, üstün başarıyı ve fedarkarlığı bundan sonraki süreçte de sürdüreceğinize olan inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.