Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kaymakamdan “Hoşgeldiniz” diyen öğretmene soğuk duş!. “Bu Ne Hadsizlik” diyerek öğretmeni sınıftan kovdu!.

Kaymakamdan “Hoşgeldiniz” diyen öğretmene soğuk duş!. “Bu Ne Hadsizlik” diyerek öğretmeni sınıftan kovdu!.
30.09.2021
A+
A-

Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın, ziyaret ettiği lisede girdiği sınıfta “Hoşgeldiniz” diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek kovduğu öne sürüldü. Kaymakam Saygın, iddalara ilişkin henüz açıklama yapmadı!.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 20 Ağustos’ta Kemalpaşa ilçesine kaymakam olarak atanan Mehmet Faruk Saygın, göreve başladığı ilçede dün Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

İddiaya göre Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen genç öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söyledi. Gerginlik yaşanan ziyaret sonrası Kaymakam Saygın, okuldan ayrıldı.

Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılıyor

Kaymakam Saygın’ın iddialarla igili açıklama yapmazken, konuya ilişkin ilgili kurumca yazılı açıklama yapılacağı belirtildi. Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu da, yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, yaşanan olaylara tepki gösterdi.

“Biz kapıkulu değil öğretmeniz”

Kaymakam ve öğretmenin ilçede yeni göreve başladıklarını ve aralarında hiç bir sorun olmadığını belirten Emiralioğlu, olayın aniden ve beklenmedik bir anda yaşandığını söyledi.

Emiralioğlu kimsenin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün çok programlı anadolu lisesine, okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.

Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık kaymakam, ‘Sen kimsin, ücretli misin?’ diyerek tehditvari konuşmuştur. Ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur.

Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Kimse unutmasın ki, biz kapıkulu değil öğretmeniz.”

Öte yandan kaymakam tarafından sınıftan kovulan öğretmen, devlet memuru olduğu için olay hakkında konuşmaktan kaçındı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.