Site Rengi

HABER ÖZETİ
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
Kıbrıs’ta Başörtüsü Krizi Büyüyor! Ortaokulda Bone ve Bandana Yasaklandı!.
Saraçhane Krizi Sonrası Mansur Yavaş’ın Maltepe Mitinginde Kontrolü Elden Bırakmaması Dikkat Çekti!.
Mitingde konuşturulmayan Muharrem İnce alanı terk etti!.
Suriye’de yeni kabine açıklandı…
İBB operasyonunun devlete maliyeti 1 trilyon 200 milyon TL!.
Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası İlk Anket Açıklandı: CHP Liderliği Ele Geçirdi..
Bayramdan sonra zam yağmuru başlıyor!.
Ramazan Bayramı Başlıyor! İşte Şehrinizdeki Bayram Namazı Saatleri…
CHP Lideri Özel şimdi de ülkesini Almanlara şikâyet etti!.
Savcılık CHP’nin çağrısı ile sokakları terörize edenler hakkındaki iddianamesini tamamladı!.
İmamoğlu Anketinde Şok Sonuç! Ece Üner’in Dili Tutuldu!
Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e Tarihi Tepki: “Zıvanadan Çıkmıştır!”
Bakanlıklar Anlaştı: 13 Yaş Altı Çocuklara Sosyal Medya Yasağı Kapıda!
MHP Liderinden DEM Parti’ye Tebrik, CHP’ye Eleştiri Yağmuru!
Mansur Yavaş, 100 Dosyayı Açtı! Gökçek’e Ait Şok Belgeler Ortaya Çıktı!
Siyaset Sahnesinde Yeni Kriz! MHP’li Yönter’den Sedat Peker’e Anlamlı Mesaj!.
Hayali İftar Faturası Skandalı! İptal Edilen Yemeğin 973 Bin Lirası Belediye Kasasından Ödendi!
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kemal Kılıçdaroğlu, yetki verilirse Türkiye’yi ayağa kaldıracakmış!.

Kemal Kılıçdaroğlu, yetki verilirse Türkiye’yi ayağa kaldıracakmış!.
21.10.2022
A+
A-
Sivas’ta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, en büyük gücünün bu ülkenin insanlarının olduğunu vurgulayarak, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için yetki istedi.

2023 seçimlerine geri sayım başladı.

AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na karşı CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin kurdukları Millet İttifakı; Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi ile birlikte hareket etme kararı aldı.

Cumhur İttifakı seçim çalışmalarına devam ederken, muhalefet de çalışmalara başladı.

Türkiye’yi gezdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Sivas’a gitti.

Zara ilçesinde konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan yetki istedi..

“Yetki verin, Türkiye’yi ayağa kaldıracağım”

“En büyük gücüm, bu ülkenin insanları” vurgusunda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bir ahlakımız var, erdemimiz var, Mevlana’mız var. Böyle bir tablo olabilir mi? Bu tabloyu değiştireceğiz. Mevlana’nın, Ahi Evran’ın kültürü neyse; aynı kültürle yolumuza devam edeceğiz. İnsanlar birbirlerine saygı gösterecek, insanlar birbirini kucaklayacak. Komşu, komşunun külüne muhtaçsa, komşu ile komşu arasında sevgi olacak. Sokakta neredeyse birbirimize selam veremez hale getirdiler. Buradan, Türkiye’yi çekip çıkaracağım.

Benim tek gücüm sizlersiniz. Onlar bir yere dayanır. ‘Dışarıdan destek gelsin, şuradan para bulayım.’ En büyük gücüm, bu ülkenin insanları. Tek güvendiğim sizlersiniz. Yetki verin, Türkiye’yi düzelteceğim. Yetki verin Türkiye’yi ayağa kaldıracağım. Yetki verin, Türkiye’yi kardeş yapacağım.

“Bu kardeşiniz Türkiye’nin tüm sorunlarını çözecek”

Hiç endişe etmeyin. Bu kardeşiniz, Türkiye’nin bütün sorunlarını çözecek. Benim dünya malında gözüm yok. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her annenin sevgiyle çocuğunu yatağa yatırdığı, esnafın kazandığı, fabrikaların çalıştığı, çiftçinin kazandığı, alın terinin değerini aldığı bir Türkiye’yi inşa edeceğim. Söz veriyorum. Millet İttifakı olarak hep beraber bunu yapacağız.”

“Vatandaşlarımı dinliyorum, dertlerini dinliyorum”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları;

“Türkiye’nin içinde bulunduğu durum iyi değil, esnaf rahatsız; berberinden tutun manavına kadar rahatsızlığı bütün alanlarda hissediyorsunuz. Bu ülkenin huzura, beraberliğe ihtiyacı var. Beraber, bir, diri olmalıyız, güzel olmalıyız. Bizim güzel hasletlerimiz vardı, derdik ki; ‘Komşu komşunun külüne muhtaç’ diye. Şimdi komşu komşunun kimliğini sorgulamaya başladı. Buradan Türkiye’yi çıkarmak zorundayız.

Yola çıktım geziyorum, adım adım bütün Türkiye’yi geziyorum. Fırsatım olduğu zaman köydü, kasabaydı, ilçeydi her tarafı geziyorum. Vatandaşlarımı dinliyorum, dertlerini dinliyorum. Hiç kimsenin çözülmeyecek sorunu yoktur. Türkiye’nin bütün sorunları çözülebilir, akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle çözülür. Hiç kimseyi ötekileştirmeye hakkımız yoktur. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygılıyız. İsteğimiz, her esnaf siftahını yapabilsin, çiftçi rahat olabilsin, ektiği tarlanın karşılığını alabilsin, beslediği hayvanın karşılığını alabilsin, yani alın terinin karşılığını alabilsin.

“Geçimimiz iyi değil”

Kısır siyaset bize bir şey vermedi, Türkiye’ye bir şey vermedi, kısır kavgaların bu memlekete hiçbir faydası yoktur. Kısır kavgaların ötesine çıkmak zorundayız. Derin yoksulluk oluşmaya başladı, anneler çocuklarını yatağa aç yatırmaya başladılar, esnaf doğru düzgün siftah yapamaz oldu, çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alamıyor. Gübreye, samana, ilaca bakın…. Geçimimiz iyi değil, vatandaşın geçimi iyi değil. Buradan Türkiye’yi çıkarmamız lazım.

Türkiye’yi buradan çıkarmanın yolu temiz siyasettir, ahlaklı siyasettir, siyasete giren kişinin cebini doldurması için çaba harcaması değil, cebini doldurması için dolandırıcılık yapması değil, haram yemesi değil. Önemli olan; siyasetçi çalışacak vatandaşın cebi dolacak. Vatandaş gidecek parasıyla alışveriş yapacak, fabrikalar çalışacak, tarlalarda insanlar ürünlerini üretecekler, satacaklar, gelir elde edecekler. Hiç kimsenin mağdur olmadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. O nedenle size sesleniyorum; sakın ola ki bütün bu şikayetler sizi umutsuzluğa kaptırmasın, umutsuzluk bizim kitabımızda yoktur. Biz umudumuzu beslemek zorundayız.

“Yoğun bir işsizlik var biliyorum”

Bu güzel ülkede kalkınmak, helalleşmek, kucaklaşmak zorundayız. Hiç kimsenin kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü birisini ötekileştirmemeliyiz. Kardeşiz, beraberiz, vatanımız bir, bayrağımız bir ve o bayrağın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavgadan uzak yaşamak istiyoruz. Komşumuz açken ona da ekmek götürmeliyiz. Dayanışma kültürünü mutlaka geliştirilmeliyiz. Yoğun bir işsizlik var biliyorum, milyonlarca insan işsiz biliyorum ama milyonlarca insan işsizken beşli çetelerin cebinde dolarları, avroları da biliyorum. Bu millete söz verdim; beşli çetenin sizden hortumladığı her kuruşu, her doları, her avroyu alacağım esnafa vereceğim, milletime vereceğim.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yetki verin, Türkiye yi ayağa kaldıracağım #1

Benim millet anlayışım onların millet anlayışı gibi değildir. Bizde beşli çeteler yoktur. Bizde kimin alın teri varsa alın terinin hakkını alma vardır. İşsizlikle mücadele vardır. Düşünebiliyor musunuz? Bir anne çocuğunu yatağa aç yatırırsa o annenin ızdırabını, dramını biliyor musunuz? Hayvanını yeteri kadar besleyemeyen çiftçiyi, yem bulamayan çiftçiyi düşünün, o çiftçinin acısını düşünün. Birileri Ankara’da krallar gibi oturur, saraylarda oturur, ceplerinde avrolar, dolarlar; ahkam keseler, bu ahkamlara inanmayın. Bu kardeşinize inanın. Benim saraylarda gözüm yok, saraylarda oturmak gibi düşüncem yok, mütevazı çalışırım. Benim evlatlarımın ne iş yaptığını kimse bilmez onlar çalışırlar alın terinin karşılığını alırlar mütevazı yaşamlarını sürdürürler. Saraylarda oturmak, paraları götürmek, malları götürmek, dolarları, avroları götürenlerden hesabı soracağım, bu milletin hakkı için soracağım.

“Biz kucaklaşmak, helalleşmek istiyoruz”

Bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, 85 milyon aç demektir. 85 milyon insan, bir çocuğun yatağa aç girmesine seyirci kalamaz. Hele hele bir siyasetçi asla seyirci kalamaz. Sizden bir şey istiyorum. Yarın sandık gelecek. Oy kullanacaksınız. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bizi ayrıştırıyorlar, ayrışmayacağız. Bölmek istiyorlar, bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız. Kavga ettirmek istiyorlar. Kavga etmeyeceğiz. Niye kavga edelim? Hangi gerekçe ile kavga edelim. Dayanışma kültürümüzü, imece kültürümüzü geliştirelim.

Esnaf, Ahi Evran geleneğinden geliyor. Komşusu siftah yapmadan; alışverişi şuradan yap diyor, o da siftah yapsın diyor. Yani bu dayanışma kültürünü, tarihsel kültürü, Mevlana’nın kültürünü, Hacı Bektaş-ı Veli’nin kültürünü hep beraber büyütmek zorundayız. Bu topraklara hayat veren Anadolu erenleri, hiç kimsenin fakir fukara kalmasını istememişlerdir. Herkesin karnı doysun, her evde huzur olsun, her evde bereket olsun. En büyük arzumuz bu. Birilerinin bir eli yağda, öbürü balda. Yandaki komşu açsa olmaz. Bizim inancımız da bunu kabul etmez. Kültürümüz de kabul etmez. Komşu kültürü, Ahi Evren kültürü… Beraber olmak zorundayız. Birlikte olmak zorundayız. Birbirimizin derdini dinlemek zorundayız. Kötü siyaseti dışlayalım. Ayrıştıran siyaset olmasın. Biz kucaklaşmak, helalleşmek istiyoruz. Helalleşmenin ne kadar değerli olduğunu en iyi sizler bilirsiniz.

“Neredeyse birbirimize selam veremez hale geldik”

Öyle bir noktaya geldik ki… Neredeyse komşular birbirine düşman olacak. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu anlayıştan; Allah nasip eder, sizler destek verirseniz, Türkiye’yi bu yangın yerinden çekip çıkaracağım. Her evde huzur olacak. Her evde bereket olacak. Her esnafı yüzü gülecek.

Bu kardeşiniz, beşli çetelerin adamı değildir. Bu kardeşiniz, uyuşturucu baronlarının adamı değildir. Bu kardeşiniz, mafyanın adamı değildir. Bu kardeşiniz, halkın adamıdır. Sizin için çalışıyorum. Sizin için kavga veriyorum, sizin için mücadele ediyorum. Benim dünya malında gözüm yok. Ne olacak, ekmek yiyoruz, karnımız doyuyor. Ama bir çocuk yatağa aç giriyorsa, bir anne evladını yeteri kadar besleyemiyorsa, o dert; hepimizin ortak derdi olmak zorundadır. Siyaset, millete neredeyse bunu unutturacaktı.

Neredeyse birbirimize selam veremez hale geldik. Nasıl bir ülke haline getirdiler, kardeşim? Bu ülkede barışı, huzuru, Mevlâna kültürünü inşallah getireceğiz. Herkes kucaklaşacak. Her evladımızın karnı doyacak. Üniversiteyi bitiren, işsiz gezen; milyonlarca gencimiz var. İnsanda biraz vicdan olur. Sen sarayında oturuyorsun da evladını zor bela üniversitede okutmuş bir anne baba… O evlat işsizken, o ailenin dramını acaba o insanlar biliyorlar mı? Bilmiyorlar.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Yetki verin, Türkiye yi ayağa kaldıracağım #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.