Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kemalistler kudurdu yine!. Ayasofya’yı ibadete açmak laikliğe atılmış bir tokatmış!.

Kemalistler kudurdu yine!. Ayasofya’yı ibadete açmak laikliğe atılmış bir tokatmış!.
01.02.2022
A+
A-

İdeolojileri uğruna laiklik satarak İslam’a olan düşmanlıklarını gözler önüne seren laikçi yobazların medya organı Cumhuriyet gazetesinde, laikliğe çağrı başlığıyla skandal bir yazı yayımlandı. Laikliğe Çağrı Birlikteliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Arslan tarafından yazılan yazıda, Ayasofya Camii ve başörtüsü özgürlüğü üzerinden Müslümanlar hedef alındı!.

Laikçi Kemalist CHP zihniyeti, AK Parti iktidarının düşeceğini zannederek “özgüven” içerisinde kinlerini kusmaya devam ederken, 28 Şubat döneminden daha karanlık bir dönemi getirmenin hayalini kuruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklamasıyla Müslümanlara zulüm edildiğini kabul etse de CHP zihniyeti, iktidara geldiğinde zulümlere kaldığı yerden devam edeceğinin sinyalini veriyor.

İdeolojileri uğruna laiklik satarak İslam’a olan düşmanlıklarını gözler önüne seren Laikçi yobazların medya organı Cumhuriyet gazetesinde, Ayasofya Camii ve başörtüsü özgürlüğü üzerinden Müslümanlar hedef alındı. CHP’nin medya organında, skandal bir yazı yayımlandı.

Laikliğin olduğu ülkede “laikliğe çağrı” yaptı

Laikliğe Çağrı Birlikteliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Arslan, Cumhuriyet gazetesinin “Olaylar Ve Görüşler” köşesinde, darbecilerin yapmış olduğu 1961 Anayasası’nı hazırlayan komisyonun sözcüsü Muammer Aksoy’un kaleme aldığı “Laikliğe Çağrı” metninden de alıntılar yaparak laikçilere çağrı yaptı.

Darbecilerin komisyon sözcülüğünü yapan Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu olan Muammer Aksoy’a övgülerde bulunan Mahmut Arslan, “Günümüzde laiklik savunusu yapması gereken kesimlerin, muhafazakârlardan oy alamama kaygısıyla laikliğe karşı yapılan birçok eyleme ses çıkarmaması, hatta laikliği ilahiyatçılara bırakması karşısında Muammer Hoca, geçmişten günümüze ders vermeye devam ediyor” diyerek kendisinden alıntılarda bulundu.

“Başörtüsü ‘öncü savaş’ olarak başlatıldı”

Başörtüsü özgürlüğü için verilen mücadelenin ‘öncü savaş’ olduğunu belirten Mahmut Arslan yazısında şu ifadelerde bulundu:

Muammer Aksoy, kaleme aldığı “Laikliğe Çağrı” metninde, çok önemli konulara dikkat çekmiştir. Türkiye için irticadan daha büyük hatta ona yakın hiçbir tehlike söz konusu değildir” diye yazmıştır. Bu metinde dikkat çekilen iki konu türban ve Ayasofya’nın ibadete açılmasıdır. Aksoy’un otuz küsur yıl önce dikkat çektiği konulardan türban konusu, günümüzde konuşulması nerdeyse yasaklanmış bir konudur. Aksoy, Türban için verilen mücadeleyi, şeriat devleti doğrultusunda mücadele edenlerin bir öncü savaşı olarak başlattıklarını vurgulamıştır.

“Ayasofya laikliğe atılan bir tokattır”

Muammer Aksoy’un sözlerinden alıntıya devam eden Mahmut Arslan, Ayasofya Camii’ni de hedef aldı. Arslan yazısının devamında şu ifadelerde bulundu:

“Muammer Aksoy, Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesini de laikliğe atılan bir tokat olarak nitelemiştir; kaleme aldığı metinde ve şöyle demiştir: “Bunun amacı namaz kılacak yer bulmak değildir. Bugün 70 bin camiye (günümüzde 110 bin civarı) sahip olan Türk toplumunun, Bizans’ın yaptırdığı bir kiliseyi camiye dönüştürme zorunluluğuyla karşı karşıya bulunduğunu, aklı başında hiçbir kişi iddia edemez. Bu eylem yalnızca Atatürk’ün kabul ettirdiği ve Türk halkının dünyanın gözünde layık olduğu yere yükselmesine katkısı bulunan uygarca bir tarihsel jeste, dolayısıyla laiklik ilkesine tokat atmak gibi olumsuz bir amaç gütmektedir.””

Demokrasi ve insan hakları olmadığı yalanıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı

Türkiye’de sanki laiklik yokmuş gibi edebiyat yapan Arslan, Müslümanların demokratik ve insani haklarını iade eden AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Arslan yazısının devamında demokrasi ve insan haklarının kalmadığı yalanını ortaya atarak şu hezeyanlarda bulundu:

“Laikliğin olmadığı Müslüman bir toplumda demokrasi ve insan hakları kalmayacağını da belirten Muammer Aksoy, ta o günden bugüne yaşanılan tek adam rejimini görmüş gibi şöyle yazmıştır: “Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, laiklik ilkesi yok edildiği, hatta sadece önemli ölçüde zedelendiği zaman, ne halk egemenliği ve demokrasi ne de insan hakları ve hukuk devleti ayakta kalabilir.” “

“Cesur olun” diyerek laikçileri kışkırttı

Laikçileri kışkırtarak sözde ‘cesarete davet’ eden ve bazı cinayetleri Müslümanlara mal etmeye çalışan Arslan, son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Laikliğe karşı eylemlerin odağı olmaktan ceza almış bir partinin 20 yıldır yönettiği ülkemiz, ne yazık ki laiklikten çok ama çok uzağa sürüklenmiştir. Muammer Aksoy ve Atatürkçü aydınları katledenler, siyasal İslamcıların önünü açmışlardır. Aksoy, Laikliğe Çağrı metninin sonunda halkımızı şu sözlerle örgütlenmeye çağırmıştır: “Uygarlıktan yana olanlar da gerilikten yana olanlar kadar yürekli ve özverili olmadıkça, Türkiye’nin aydın ufuklara doğru gidişi sürdürülemez, hatta ortaçağ karanlığına gömülmesi önlenemez.””

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.