Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump’ın AB tehdidi altın fiyatlarını uçuşa geçirdi…
DEM Parti MHP’yi ziyaret edecek..
Rusya ile Ukrayna arasında 390 kişilik esir takası gerçekleşti..
Kurban Bayramı için resmi tatil gün sayısı açıklandı..
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na kapıyı gösterdi!.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na kapıyı gösterdi!.
15.07.2023
A+
A-

Değişim eleştirilerine kulak tıkayan koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘değişim’ tartışmalarına katılan Ekrem İmamoğlu’na yönelik ilk kez kesin bir mesaj verdi. CHP’ye yakınlığıyla bilinen bir gazeteye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Değişime gerek yok’ dedi. Yerel seçimlere yönelik İmamoğlu’na göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, İstanbul için ‘Kiminle kazanacağımıza bakacağız!’ şeklinde konuştu.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin üzerinden neredeyse 2 ay geçti. AK Parti, hedeflerini ve verdiği sözleri yerine getirdi, yerel seçim çalışmalarına da start verdi. Ancak muhalefette kriz bitmedi. 8’li koalisyonun her partisinde, her gün bir kaos meydana geldi.

PARTİ BÖLÜNDÜ!

Yenilginin faturasının kesildiği Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarını duymazdan geldi. Sabah‘ta yer alan habere göre; Kurultayı yerel seçimlerden sonra yapmak için sıra sıra hamleler gerçekleştirdi. ‘Oğlum’ gibi dediği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ çağrısı üzerine parti içinde başlayan huzursuzlukları ise engelleyemedi. İkili arasında yaşanan koltuk kavgası, parti içinde bölünmeyi beraberinde getirdi.

İLK KEZ NET MESAJ VERDİ

Her fırsatta yaptığı açıklamalarla Ekrem İmamoğlu’nun adaylık çıkışını engellemeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni bir hamle daha geldi.

CHP’ye yakınlığı ile bilinen Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, hem parti içinden hem de seçmenden yükselen değişim çağrısına ilk kez bu kadar net yanıt verdi.

DEĞİŞİME GEREK YOKMUŞ!

13 yıllık genel başkanlığında hiçbir seçim kazanamamış olmasına rağmen “CHP’de değişime ihtiyaç olmadığını dile getirdi. “CHP’de değişime değil yenilenmeye ihtiyaç var.

Yani bizim partimizin ideolojisi belli. Sosyal demokrat partiyiz. Gazi Mustafa Kemal’in ortaya koyduğu bir çizgi, hedef var. Bunun nesini değiştireceksiniz? Bu hedefimiz değişmez. Sosyal demokrat bir partiyiz, 6 okumuz var” diyerek Ekrem İmamoğlu’na açık açık ‘genel başkanlık hevesine kapılma’ mesajı gönderdi.

EKREM’İN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ İDDİASI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşadıkları koltuk kavgası nedeniyle aralarının açık olduğu Ekrem İmamoğlu’nu yerel seçimlerde İBB Başkan adayı olarak göstermeyeceği iddia edildi. Kılıçdaroğlu, bu iddiayı doğrulayacak bir açıklama yaparak yerel seçimlerdeki adaylıklar hakkında da bilgi verdi.

ADAY GÖSTERMEYECEK Mİ?

Adayları belirlerken anket ve saha çalışması yapacaklarını ve ‘Kazanacak aday’ çıkartacaklarını dile getirdi.

“Aday belirlemelerimiz de iyi olacak. Çok iyi sonuçlar elde edeceğiz. Aday belirlemede şöyle bir yöntemimiz olacak: Tek bir gözlemle aday belirlenmeyecek.

Anketler yapılacak, saha araştırması yapılacak. Bizim denetmenler gidecekler alana bakacaklar. “Kiminle kazanırız, kiminle kazanmayız” diye özel çalışmalar yapılacak. Adaylar belirlenecek” ifadesine yer verdi.

SİYASETİ BIRAKIYOR MU?

13 yıla sayısız yenilgi sığdıran Kemal Kılıçdaroğlu, yazar Saygı Öztürk’ün Siyaseti nereye kadar götüreceksiniz” sorusunu ise adeta geçiştirdi.

“Buna cevap vermek istemem” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.