Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailliler Gazze’deki katliamları protesto etmek için meydanlara döküldü!.
Zelensky Putin ile barış görüşmeleri için Türkiye’yi işaret etti..
Trump‘ın büyükelçisi’nden gazetecilere alçakça hakaretler!.
Memurların yeni zam oranları belli oldu..
Tayanç Ayaydın’ın mesajları uygunsuzmuş ama taciz etmemiş
MHP Lideri Bahçeli’den Terörsüz Türkiye vurgusu: BU ALTIN FIRSATI HEBA ETMEYELİM!.
İstanbul’da kiralara yüzde 40 zam!.
Adalet Bakanlığı’ndan emniyete Mücahit Birinci talimatı!.
Dilek İmamoğlu’nun avukatı da gözaltına alındı!.
CHP’den istifa eden bir başkan daha AK Parti’ye geçmeye hazırlanıyor..
Türkiye’nin son hamlesi Kahpe İsrail’e kabusu yaşatıyor!.
Kahpe evladı Netenyahu 20 kişinin ölüm emrini verdiği saldırıyı “Trajik Bir Kaza” diyerek geçiştirdi!.
Dünya bu skandalı konuşuyor!. Türkiye dosyasını havalimanı tuvaletinde unuttular!.
Bugün açıklanan YKS sonuçları yüzbinlerce öğrenciyi isyan ettirdi!.
CHP’nin “Cumhur İttifakı’nda Kriz Var” dedikodusuna en net cevap!.
Altın fiyatları neden düşüşe geçti..
Hatalı deprem bildirimi yürekleri ağızlara getirdi!.
Zorunlu Trafik Sigortası’nda sistem sil baştan değişiyor!.
DEM Parti heyeti İmralı’ya gidiyor..
Ahmet Minguzzi davasını Sedat Peker’in avukatı üstlendi!.
15 bin nüfuslu ilçeye 71 milyonluk hükümet konağı!.
AK Parti’ye geçmek isteyen belediye başkanı sayısı belli oldu..
YKS tercih sonuçları açıklandı…
İrlanda Cumhurbaşkanından Gazze için tarihi çağrı..
İBB yargılamaları Eylül ayında başlıyor…
Eski MKE Başkanı casusluktan gözaltına alındı!.
Türkiye Suriye’de askeri eğitim ve harp okulları kuruyor…
Kemâl Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirlerine girdi!.
Trafik ve düğün magandaları şimdi yandı!.
CHP’li Tanju Özcan yine çark etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kız Kulesi manzarası için ağaç kesen kişiler hakkında 7 yıl hapis istemi..

Kız Kulesi manzarası için ağaç kesen kişiler hakkında 7 yıl hapis istemi..
20.12.2021
A+
A-

Üsküdar’da Kız Kulesi manzarasının daha iyi görünmesi için bir parkta izinsiz ağaç kesen kişiler hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Üsküdar sahilindeki bir parktaki ağaçları izinsiz kestikleri iddia edilen 11 sanık hakkında, “dikili ağaç, fidan ve bağ çubuğuna zarar verme” suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

AA’nın haberine göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kız Kulesi karşısında 17 Mart’ta testereyle kaçak ağaç kestikleri tespit edilen kişilere yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Üsküdar Belediye Başkanlığı “mağdur”, 11 kişi ise “şüpheli” olarak yer aldı.

Kardeş olan sanıklar Fatma Gamze Sunar ile Mehmet Alp Sunar’ın evlerinin görüş açısını kapattığı, bakımsız olduğu ve kendilerini rahatsız ettiği gerekçesiyle Üsküdar Salacak Mahallesi Harem Sahilyolu Caddesi üzerindeki parkta bulunan ağaçları kestirmeye karar verdikleri anlatılan iddianamede bunun için Özden Özdemir’den yardım istedikleri belirtildi.

İddianamede, bunun üzerine Özdemir’in de diğer sanıklar Davut Çorlu, Vedat Çörekçi ve Oğuzhan Önal aracılığı ile sanık Şevki Contürk’e ulaşarak para karşılığında ağaçların kesilmesi için anlaştığına yer verildi.

Olay günü 16 Mart’ta sanık Şevki Contürk’ün yanında Muhammed Contürk, Selçuk Öztürk ve Melisa Batur ile birlikte araçla Harem Sahil yolu Caddesi’ne geldiği kaydedilen iddianamede, motorlu testere ile 3 ağacın kesildiği aktarıldı.

İddianamede, ihbar üzerine kaçan sanıkların bir süre sonra yakalandıkları belirtilerek, yapılan aramada araçta 5 adet motorlu testerenin ele geçtiği kaydedildi.

İddianamede, 21 Mart günü ise aynı yerde 6 ağacın daha kesildiği, kesen şahıslar ile olayı görenin olmadığı anlatılarak, bir gün sonra H.K. isimli kişinin ağaçların kesildiğini gördüğünü belirterek ihbarda bulunduğu kaydedildi.

Sanıklardan Muhammed Contürk’ün alınan ifadesinde özel numaradan arandığını, telefondaki kişinin “Kız Kulesi karşısındaki parkta ağaçlar var, evimin önünü kapatıyor, 750 TL karşılığında keser misin?” şeklinde sorduğunu, kendisinin de kabul ederek ağaçları kestiğini söylediği aktarıldı.

İddianamede, yapılan soruşturma neticesinde 2 farklı tarihte ağaçların kesildiğinin tespit edildiği belirtilerek, birlikte hareket eden sanıklar Şevki Contürk, Melisa Batur, Selçuk Öztürk ve Muhammed Contürk’ün para karşılığında bu işi üstlendikleri ifade edildi.

Sanıklar Oğuzhan Önal, Vedat Çörekçi, Davut Çorlu ve Özden Özdemir’in de menfaat karşılığında suçun işlenmesine aracılık ederek yardımda bulundukları kaydedilen iddianamede, sanıklar Sedat Çiçek, Fatma Gamze Sunar ile Mehmet Alp Sunar’ın ise ağaçların kesilmesi yönünde karar verip para karşılığı kesilmesini sağladıkları aktarıldı.

İddianamede, bu kapsamda, 7 sanığın “dikili ağaç, fidan ve bağ çubuğuna zarar verme” suçundan ayrı ayrı 1 yıl 3 aydan, 7 yıla kadar, 4 sanığın da bu suça yardım ettikleri gerekçesiyle 7 ay 15 günden, 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame, gönderildiği Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.