Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

KKTC halkı yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan umutlu…

KKTC halkı yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan umutlu…
21.10.2020
A+
A-

AA muhabiri, başkent Lefkoşa’daki KKTC vatandaşlarına yeni Cumhurbaşkanı Tatar ile ilgili görüşlerini sordu.

Esnaf Zülfikar Öznur, Tatar’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin KKTC için iyi olduğunu belirterek “Tatar’dan umutluyum. Türkiye’den ayrılmayız çünkü ana vatanımızdır. Ersin Tatar, Türkiye’ye bağlıdır. Sayın Tatar’ı, uzun zamandır tanırım, iyi insan, dürüst ve milliyetçi bir insandır. Bizi hiçbir zaman gavura teslim etmez.” dedi.

Kıbrıs müzakerelerinde de Tatar’dan geçmişe göre daha iyi performans beklediklerini kaydeden Öznur, “Türkiye’nin de desteğiyle daha iyi olacağız. Milletimiz, evlatlarımız ve torunlarımız için ilerisi daha iyi olsun.” diye konuştu.

Emekli Hüseyin Dikbaş da 30 yılı aşkın süredir KKTC’de yaşadığını belirterek bu zaman dek, Mustafa Akıncı hariç, seçilen tüm cumhurbaşkanlarıyla hemfikir olduklarını söyledi.

Dikbaş, “Tatar’ın, Türkiye ile çok uyumlu ve sağlıklı diyaloğu sağlayacak kişi olduğuna inanıyorum. Milletimize, devletimize hayırlı olsun. Tatar’ın seçilmesinden dolayı çok mutluyuz. Bundan önce verilen tavizler artık olmayacak. Tatar, daha kararlı olacak.” ifadelerini kullandı.

Tatar’ın Rum kesimiyle yürütülecek müzakere sürecinde güçlü duracağına inandığına vurgu yapan Dikbaş, KKTC halkının da buna inanarak Tatar’ı seçtiğini ifade etti.

– “Türkiye ile uyum içinde olacak bir cumhurbaşkanı”

61 yaşındaki esnaf Ahmet Cabacaba da Türkiye yanlısı olduğunu belirterek “Bana göre Tatar, Türkiye ile uyum içinde olacak bir cumhurbaşkanı. Bu, bizim memleketimiz için daha hayırlı olacaktır.” dedi.

Tatar’ın uzun bir siyaset tecrübesi olduğuna işaret eden Cabacaba, Rum kesiminin bir anlaşma istemesi halinde bunu Tatar’la gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Cabacaba, Rumlarla bir anlaşmanın mümkün olmadığını da belirterek Türkiye ile hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

– “Tatar’ın seçimi kazanmasından mutluyum”

Memur Merve Üresin de “Tatar’ın seçimi kazanmasından mutluyum. Sayın Tatar’ın bu görevi yerine getireceğinden fazlasıyla umutluyum. Ülkemize çok hayırlı olacağına inanmaktayım.” dedi.

Tatar’ın Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen Üresin, böylelikle Tatar’ın Kıbrıs Türk halkını Türkiye ve dünyada başarılı olarak temsil edeceğine vurgu yaptı.

Üresin, “Tatar’ın müzakerelerde KKTC halkının haklarından hiç taviz vermeyeceğinden ve bizi çok iyi bir şekilde savunacağından eminim. Bu saatten sonra konuşulacak tek konu; Türkiye’nin garantörlüğünde, iki devletli bir çözümdür.” dedi.

Üniversite öğrencisi Tanem Yalgıç da Tatar’ın seçimi kazanmasından dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Türkiye ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin çözümü noktasında Tatar’ın yürüteceği çalışmaların hayırlı olacağını vurgulayan Yalgıç, “Şu an Ersin Tatar’ın savunduğu bir çözüm var; o da, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm. Benim de inancım o yöndedir çünkü artık federasyon tezi çürümüş bir tezdir. Yeniliklerin artık masaya konulması gerekiyor, Tatar da bunun savunucularından birisidir.” ifadelerini kullandı.

Yalgıç, Tatar’ın planladığı şekilde hareket edebildiği ve bir engelle karşılaşmadığı takdirde gençlerin önünü açabileceğine de inandığını belirtti.

KKTC’de 18 Ekim Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Ulusal Birlik Partisinin (UBP) adayı Ersin Tatar, oyların yüzde 51,69’unu alarak cumhurbaşkanı seçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.