Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’na mayın döşüyor..
APP Plakalara kesilen cezalar iptal edildi..
ABD Basını: Trump Orta Doğu’da Bataklığa Saplandı!.
Pentagon İran savaşında ölen ve yaralanan asker sayısını açıkladı..
İran açık açık uyardı!. Hürmüz Boğazı’ndan geçeni vururuz!.
Galatasaray İngiliz devi Liverpool’u bozguna uğrattı!.
Trump’tan U dönüşü!. İran ile görüşebileceğini söyledi!.
İsrail’in Müslüman Düşmanı Kuduz Köpeği Ben-Gvir’in İran saldırılarında öldüğü iddia edildi!.
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2’nci tura kaldı!.

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2’nci tura kaldı!.
11.10.2020
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Seçimlere yüzde 55’e yakın katılım oldu. Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimini önde götürürken, seçimler de 2. tura kaldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Seçimlere yüzde 55’e yakın katılım oldu. Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimini önde götürürken, seçimler de 2. tura kaldı.

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı.

KKTC SEÇİMİ 2. TURA KALDI

Hürriyet Gazetesi Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge, CNN TÜRK canlı yayınında şu bilgileri paylaştı:

“Seçimlerin favori adayı Tatar ile Akıncı, önümüzdeki pazar günü ikinci turda tekrar karşı karşıya gelecek ve kozlarını paylaşacaklar. KKTC’de 5. Cumhurbaşkanı da o gün belirlenecek. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre Ersin Tatar yüzde 32-34 arasındaki bir oyla birinci sırada. İkinci sırada ise Mustafa Akıncı yüzde 28-29 bandında. Üçüncü sırada ise Tufan Erhürman yüzde 21’de kaldı. Bu durumda geride kalacak oyları düşündüğümüzde seçimlerin ikinci tura kaldığını söyleyebiliriz.

Katılım oranı KKTC tarihindeki en düşük oranda kaldı. Bu seçimlerde katılım oranı yüzde 54’te kaldı. 198 bin kayıtlı seçmenin neredeyse yarısı sandığa gitmedi.”

11 ADAY YARIŞMIŞTI

Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçiminde 7’si bağımsız 11 aday yarışıyor.

Seçimde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’ın yanı sıra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın yanı sıra bağımsız aday olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş katılıyor.

Diğer yandan Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran ve Arif Salih Kırdağ bağımsız olarak, Fuat Çiner ise Milliyetçi Demokrasi Partisi’nin adayı olarak yarışta yer alıyor.

Bugünkü seçim, KKTC’de bugüne kadar en çok adayın katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimi olarak tarihe geçti.

Kıbrıs Türk halkı, 1974’ten bu yana 10’uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti.

TATAR ÖNDE GÖTÜRÜYOR

KKTC’deki Bayrak Radyo Televizyonu tarafından paylaşılan verilere göre, saat 18.00’de oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından başlayan sayımda, sandıkların yüzde 12,71’i açıldı.

Buna göre, UBP lideri Tatar sayılan oyların yüzde 33,75’ini alarak seçimde önde gidiyor.

Oyların yüzde 27,82’sini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yüzde 21,75’ini ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, yüzde 5,65’ini bağımsız aday Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.