Site Rengi

HABER ÖZETİ
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kongre’den Biden’a mektup! “Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike..”

Kongre’den Biden’a mektup! “Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike..”
27.10.2021
A+
A-

ABD’de 11 Kongre üyesi ABD Başkanı Joe Biden’ı Türkiye hakkında ‘uyaran’ bir mektup gönderdi.

Kongre üyelerinin, Biden’a gönderdikleri mektupta, Türkiye’nin ABD ve müttefikleri için ‘tehlike arz ettiği’ belirtilerek, F-16’ların satışının gerçekleşmemesi gerektiği bildirildi. Mektupta, “F-35’ler S400’den dolayı verilmedi” ifadeleri de yer aldı.

NTV muhabiri Hüseyin Günay ABD’li 11 Kongre üyesinin ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdiği bilgisini paylaştı.

biden-turkiye-kongre

Hüseyin Günay sosyal medya adresinden şu açıklamayı yaptı:

“ABD’li 11 Kongre üyesi Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdi. Türkiye’ye F-16 satılmamalı yönetim satışı onaylarsa Kongre bloklar. F-35’ler S400’den dolayı verilmedi. Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike.”

Günay’ın paylaşımında yer alan mektupta Türkiye’nin 40 adet F-16 uçağı ile 8 uçağın iyileştirmesi için kit satın almak istediği yönündeki haberleri endişeyle takip ettiklerini belirten kongre üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Eylül’de yeni bir S-400 hava savunma sistemini satın alabileceğine dair yaptığı açıklamayı anımsatarak, “ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir anlaşma müttefikine göndererek ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız” ifadesini kullandı.

“S-400, F-15, F-16”

ABD Başkanı Joe Biden ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’e gönderilen mektupta, ‘Ankara’nın S-400 sistemini satın almasının ardından Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığı‘ belirtildi. ABD’de her iki iki parti tarafından desteklenen ve Biden yönetiminde de devam eden söz konusu kararın, F-35 sisteminin Türkiye tarafından riske atılmasını engellediği ifade edildi.

Türkiye’nin F-35 uçakları için 1.4 milyar dolar ödediği yönündeki haberlerin anımsatıldığı mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, nakit F-35 sevkiyatı, yeni F-16 savaş uçakları veya mevcut F-16 uçaklarının filosu için modernizasyon kitleri şeklinde tazminat istediği ifade edildi.

Mektupta “Bu planların ilerlemesi durumunda Kongre’nin bu tür ihracatı engellemek için birlikte duracağından emin olsak da; ABD şu anda Türkiye hükümetine herhangi bir gelişmiş askeri teçhizatı transfer etmeyi göze alamaz” ifadelerine yer verildi.

“Türkiye tehdit etmeye devam edecek”

Mektupta şu ifadelere de yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki yayılmacı projesini devam ettirdiği sürece, Türkiye bizim ulusal güvenliğimizi ve yakın müttefiklerimiz, Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs’ın güvenliğini tehdit etmeye devam edecek. Türkiye’nin eskiyen savaş uçaklarını güçlendirmeyi reddetmenizi ve yanıtınızı dört gözle bekliyoruz.”

1635277966108-mektub

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile süren F-35 krizi hakkında “Şu anda alt düzeyde görüşmeler söz konusu. Ama biz bu 1 milyar 400 milyon dolarımızı öyle veya böyle alacağız” demişti.

Erdoğan 17 Ekim’de de “yeni F-16’lar alarak filomuzu genişleteceğiz” açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.