Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’deki ateşkes ile ilgili kritik açıklama!.
MHP’li Serdar Öktem cinayetinin arkasından çetelerin hesaplaşması çıktı!.
Gazze’de ateşkes planının ilk aşaması onaylandı..
İspanya Kahpe İsrail’e karşı silah ambargosunu resmen onayladı!.
Hastaneye kaldırılan Hikmet Çetin yoğun bakıma alındı..
7 Belediye Başkanı daha AK Parti’ye geçti..
3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor…
Batı’nın ikiyüzlü şerefsizliği yine ifşa oldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Koronavirüsle savaşta en etkili silah!. Günde en az 2 tatlı kaşığı tüketmek gerekiyor!.

Koronavirüsle savaşta en etkili silah!. Günde en az 2 tatlı kaşığı tüketmek gerekiyor!.
11.03.2020
A+
A-

Koronavirüse karşı alınacak önlemlerin başında bağışıklığı güçlü tutmak geliyor. Propolisin içindeki Acacetin, Kamferol, Krisin, Galanjin ve Kuersetin’in korona virus dahil bütün virüslerin azalmasında etkili olduğu belirlendi..

Propolisin virüsler üzerine etkisi ile ilgili Pavia Üniversite’sinde yapılan bilimsel çalışmaya değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Güldane Koturoğlu, “Propolisin içeriğinde doğal olarak bulunan 5 farklı flavonoidin, çeşitli virüslere karşı etkileri araştırılmıştır. Çalışmada, koronavirus, Herpesvirus, Adenovirus ve Rotavirus örneklerinin uygun şartlarda çoğalmaları sağlanmıştır. Ardından elde edilen ham propolisten Acacetin, Kamferol, Krisin, Kuersetin ve Galanjin flavonoidleri izole edimiştir. İzole edilen 5 adet flavonoidin, sırasıyla bütün virüslerle etkileşimleri gözlemlenmiştir. Çalısmanın sonucunda Acacetin, Kamferol, Krisin, Galanjin ve Kuersetin’in korona virus dahil bütün virüslerin azalmasında etkili olduğu, Krisin ve Kamferol flavonoidlerinin de özellikle Herpes virüsünün çoğalmasını azalttığı gözlemlenmiştir” dedi.

Bağışıklık sistemini güçlendirmeli!

Bağışıklık sistemini güçlendirmeli!

İstanbul’da Koronavirüs ile ilgili son durumun aktarıldığı, sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, “Güncel verilere göre koronavirüsünden enfekte olanların sayısı yaklaşık 120 bin, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin civarında, iyileşenlerin sayısı ise 65 bin civarındadır. Bu verilere göre korona virüse bağlı bir enfeksiyondan hayatını kaybetme riski yüzde 1,7’dir. Koronavirüs enfeksiyonuna yakalanan kişiler arasından 70 yaş ve üzerindeki bireylerin hayatını kaybetme riski yüzde 10 oranındadır. Yani yaşa bağlı artan bir risk söz konusudur. Aynı şekilde kronik bir hastalığı olanların hayatını kaybetme riski daha fazladır. Bu noktada bağışıklık sisteminin önemi devreye giriyor. Çünkü bu hastalığın henüz bilinen bir tedavisi yok. Hem antiviral etkisi güçlü olan hem de bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yer vermemiz çok önemli.

Bu besinlerin başında ise propolis, arı sütü, polen gibi arı ürünleri geliyor. Bilimsel veri tabanlarında arı sütünün antiviral özelliği ile ilgili 3 bin 700 yayın, propolisin antiviral özelliğiyle ilgili 17 bin 100 yayın, ham balın antiviral etkisi ile ilgili 11,900 adet yayın bulunmaktadır. Propolis ve arı sütü yeni ürünler değildir. Uzun yıllardır tamamlayıcı tıpta kullanılan ve çeşitli hastalıklarda destekleyici olarak kullanıldığında etkisi ispatlanmış ürünlerdir” dedi.

Özütünden günde en az 20 damla, ballı karışımından günde en az 1-2 tatlı kaşığı tüketmeli!

Özütünden günde en az 20 damla, ballı karışımından günde en az 1-2 tatlı kaşığı tüketmeli!

Kara, koronavirüs kaynaklı enfeksiyonlardan korunmak için propolisin önemini aktardı. Kara, “Doğru bir şekilde hazırlanmış en az yüzde 10 oranında saf Anadolu Propolisi içeren propolis özütünden günde en az 20 damla kullanılması ve propolisli arı sütlü ham ballı karışımlardan da günde en az 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi çok önemli. Propolis ve arı sütü hem bağışıklığı desteklemek hem de virüslerin vücutta çoğalarak enfeksiyona yol açmasını engellemek adına nemli gıdalardır. Eğer enfeksiyona yakalanırsanız kullandığınız damla sayısını 4 katına yani 80-100 damlaya kadar çıkarmanızda yarar var. Zira hastalık döneminde vücut daha fazla toksin ürettiği için bu toksinlerin atılımını sağlamakta da daha fazla antioksidana ihtiyaç oluyor. Propolis doğa da bilinen en güçlü antioksidanlardan biri ve düzenli tüketildiğinde vücuda detoks etkisi oluşturuyor” diye konuştu.

Koronavirüsle savaşta en etkili silah! Günde en az 2 tatlı kaşığı tüketmek gerekiyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Güldane Koturoğlu ise Propolisin virüsler üzerine etkisi ile ilgili Pavia Üniversite’sinde yapılan bilimsel çalışmaya değinerek, “Propolisin içeriğinde doğal olarak bulunan 5 farklı flavonoidin, çeşitli virüslere karşı etkileri araştırılmıştır. Çalışmada, Korona virus, Herpesvirus, Adenovirus ve Rotavirus örneklerinin uygun şartlarda coğalmaları sağlanmıştır. Ardından elde edilen ham propolisten Acacetin, Kamferol, Krisin, Kuersetin ve Galanjin flavonoidleri izole edimiştir. İzole edilen 5 adet flavonoidin, sırasıyla bütün virüslerle etkileşimleri gözlemlenmiştir. Çalısmanın sonucunda Acacetin, Kamferol, Krisin, Galanjin ve Kuersetin’in korona virus dahil bütün virüslerin azalmasında etkili olduğu, Krisin ve Kamferol flavonoidlerinin de özellikle Herpes virüsünün çoğalmasını azalttığı gözlemlenmiştir.

Koronavirüsle savaşta en etkili silah! Günde en az 2 tatlı kaşığı tüketmek gerekiyor

Propolis, bileşiminde bulunan fenolikler ve flavonoidler nedeniyle yüksek antioksidan, antimikrobiyal ve antienflamatuvar etki gösteriyor, bu da hastalıklara karşı korunmaya ayrıca hastalık sırasında daha çabuk toparlanmaya yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.