Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
Trump Maduro’nun taklidini yaparak alçaklığın dibine vurdu!.
15 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı geliyor!.
Aliyev Gazze’ye barış gücü askeri göndermeyeceklerini açıkladı!.
MHP Lideri Bahçeli’den ABD’ye zehir zemberek sözler!.
Venezuela’nın yeni başkanı belli oldu..
Tramp Venezuela petrollerini şirketlere pazarlamaya başladı..
Kolombiya Cumhurbaşkanından Trump’a jet yanıt: Ben Maduro’ya Benzemem!.
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.

Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
13.11.2025
A+
A-

Çocuk istismarcısına ‘iyi hal’ indirimi uygulandı. 13 yaşındaki kız çocuğunu kaçırıp cinsel istismara maruz bırakan 30 yaşındaki Melik Aras’a “iyi hal” indirimiyle 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi!.

BirGün 12 Temmuz’da yayımlanan “Çocuğu kaçırıp istismara maruz bırakan fail serbest!” başlıklı haberiyle, istismar faili Melik Aras’ın tüm delillere rağmen tutuksuz yargılandığını ortaya çıkardı. Haberin ardından, 14 Ekim tarihinde Melik Aras’ın tutuklanmasına karar verildi. Görülen son duruşmada ise Aras 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL’A KAÇIRIP İSTİSMAR ETTİ

Bursa’da 13 yaşındaki kız çocuğu 24 Ağustos 2024 tarihinde, 30 yaşındaki komşusu Melik Aras tarafından kaçırıldı. Çocuğu Bursa’dan İstanbul’da yaşayan arkadaşının evine götüren Melik Aras, burada çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı..

‘ÇOCUK HAMİLE KALMASIN DİYE…’

Aras’ın hamile kalmasın diye çocuğa hamileliği engelleyen ilaç içirdiği de belirlendi. Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) dinlenen çocuk, Aras’ın daha önce de kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını anlattı. Çocuğun hastanede yapılan iç beden muayenesinde de cinsel istismara maruz bırakıldığı belirlendi. İstismarın ardından Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından çocuğa dair bir rapor düzenlendi.

ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ VAR

Psikoloji Değerlendirme Raporu’nda, “Kolay kandırılabilir olduğu” belirtilen çocuğa “hafif düzeyde zihinsel yetersizlik” tanısı konuldu.

14 AY ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZDİ

Çocuğun ailesinin şikâyetiyle 25 Ağustos 2024’te gözaltına alınan Melik Aras, aynı gün savcının tutuklama talebiyle Bursa 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilse de hakim tutuklamadı. Haftada dört gün imza atma şartı ile yurtdışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 Aralık 2024’te hazırladığı iddianameyle Melik Aras hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından ceza istendi.

Aras’ın yakınları ise bu süreçte davada tanık olarak dinlenecek isimlere ulaştı. Tanıklara “Aras’ın evli olduğunu ve yeni bebeği olduğu” söyleyerek tanıklıktan vazgeçmelerini istediler.

14 Ağustos’ta Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ise “Kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve atılı suçun katalog suçlardan olması” nedeniyle 14 ay sonra Melik Aras’ın tutuklanmasına karar verildi.

TOPLAM 15 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

11 Kasım 2025 tarihindeki beşinci duruşmada ise Aras’a “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan önce 16 yıl hapis cezası verdi ardından “iyi hal” indirimiyle 13 yıl 4 ay ceza verildi. “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 15 yıl 10 hapis cezası verilip tutukluluk halinin devamına karar verdi.

‘25 YILA YAKIN HAPİS CEZASI ALABİLİRDİ’

Mağdur çocuğun avukatı Bülent Özdaman ise BirGün’e yaptığı açıklamada “Sanığa 22 yıl veya 25 yıla yakın bir ceza verilebilecekken toplamda yaklaşık 16 yıl gibi bir ceza verildi. Biz bu kararı istinaf edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.