Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
Düşen askeri kargo uçağının havada 3 parçaya bölündüğü ortaya çıktı!.
Bakan Yerlikaya Türkiye’de 2 milyon 381 bin Suriyeli kaldığını açıkladı..
Demirtaş için Silivri’ye gidip Ekrem’i görmeden döndü!.
PKK Zap’tan tamamen çekildiğini açıkladı..
Kabine ekonomi, Gazze ve Terörsüz Türkiye başlığı ile toplanıyor..
Başsavcılıktan bahis operasyonu açıklaması..
Kahpe İsrail’den Gazze için yeni saldırı tehdidi!.
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
Akaryakıta yine zam!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kur’an Kursu kararının iptal edilmesini isteyen CHP’den istifa etti!.

Kur’an Kursu kararının iptal edilmesini isteyen CHP’den istifa etti!.
05.12.2020
A+
A-

Besni Belediye Meclisi, Kur’an Eğitimi ve Hafızlık kursu için mülkiyeti belediyede kalmak şartıyla bir vakfa yer tahsisinde bulundu. Bu tahsisin ardından Besni CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar, belediye meclisinin aldığı bu karardan vazgeçmesi yönünde medya ve sosyal medyada açıklamalar yaptı.

Kur’an Kursu ile ilgili CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar’ın bu açıklamalarının ardından CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ali Öztekin sosyal medyasından istifa ettiğini duyurdu.

Ali Öztekin açıklamasında, “Son günlerde sosyal medyada, CHP Besni İlçe örgütünün, Besni Belediye Meclisinin almış olduğu, Kur’an Eğitimi ve Hafızlık kursu için Hayrat İnsani Yardım Vakfına mülkiyeti Besni Belediyesinde kalmak şartı ile yer tahsis edilmesine karşı çıkarak alınan bu kararın iptal edilmesiyle ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Besni Belediyesini Kur’an Hafızlarının yetişmesine vesile olacak olan böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için tebrik ediyor, alınan bu kararın sonuna kadar devam etmesini özellikle destekliyorum. Mensubu bulunduğum, CHP İlçe örgütünün, milli ve manevi değerlerimizi hiçe sayarak, Kur’an eğitimi verecek olan, hafız yetiştirecek olan, ilim ve irfan sahibi bir neslin yetişmesine sebep olacak böyle bir çalışmaya karşı çıkmasını kendi inanç değerlerimle bağdaştıramadım. Böyle hayırlı bir hizmeti eleştiren ve kimden olursa olsun, Kur’an eğitiminin karşısında duracak bir yapının içinde bulunmam kabul edilebilir bir durum değildir. Bu sebepten dolayı mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi, parti üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

CHP İlçe Başkanı Vakkas Acar ise Belediye Meclisinin aldığı karar ile ilgili olarak şu açıklamada bulunmuştu:

“Besni Belediye Meclis toplantısında,6. Madde Diyanete yatılı Kur’an kursu yapılmak amacıyla 686 ada 2 parsel tahsis edilmişken, aynı toplantının 10. maddesinde bu arsada 700 metre uzunlukta olan 1208 ada 3 parselin aynı amaçla Hayrat Derneğine verilmesinin kamu yararı neresindedir? Burada amaçlanan Kur’an eğitimi ise ilkokul, orta okul, liseler, ayrıca İmam Hatip Ortaokul ve Lise kısmı, bütün camilerimizde yaz aylarında düzenlenen Kur’an kursları ile halkımızın bu ihtiyacı giderilmektedir. Aynı Meclis toplantısında Müftülüğümüze aynı amaçla kullanılmak üzere, 686 ada 2 parseli yatılı Kur’an kursu yapmak amacıyla Diyanete tahsis edilmiştir. Buna hiçbir itirazımız yoktur. Aynı mahalle de 700 metre mesafede Diyanete aynı amaçla yer tahsisi yapılmışken, Besni’nin en değerli bölgelerinden kupon arsa olarak tabir edilen bir arsanın merkezi İstanbul’da bulunan derneğe tahsisinin adı ne olabilir? Bu kararda milletin menfaati nerededir? Bu kararda kamu yararı yoktur. Bu kararı verebilmek için arsanın gerçek sahibi olan Besni Halkına sormadan herhangi bir derneğe veya vakfa bedelsiz vermeniz kul hakkına girer ki, buda çok ağır bir vebaldir. Talebimiz bu kararınızı yeniden gözden geçirip Besni halkının mülküne sahip çıkmanızdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.