Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kuzey Kore Amerika’yı provokasyon yapmakla suçladı!.

Kuzey Kore Amerika’yı provokasyon yapmakla suçladı!.
12.12.2019
A+
A-

Kuzey Kore, ABD’nin Pyongyang’ın balistik füze denemelerini görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısı düzenlemesini “provokasyon” olarak nitelendirdi.

Kuzey Kore’nin resmi ajansı KCNA’da yer alan Dışişleri Bakanı Sözcüsü açıklamasında, Pyongyang’ın nükleer müzakerelerin yeniden başlaması için ABD’ye tanıdığı sürenin dolmakta olduğu ancak Washington yönetiminin provokasyon seviyesini artırmaya devam ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun BM’de yaptırım uygulanması çağrısından sonra ABD’nin BMGK toplantısı düzenlediği ve savunma silahlarını modernize eden Kuzey Kore’ye karşı önlem alınmasını istediği hatırlatıldı.

Bu durumun BM Sözleşmesi’ndeki “egemenliğe saygı ilkesinin ve BMGK’nin temel görevinin küresel barış ve güvenliği sağlama kuralının açık bir ihlali olduğu aktarılan açıklamada, “Bu BMGK’nin sadece ABD’nin çıkarları için kullanılan siyasi bir araçtan fazlası olmadığını destekleyen bir kanıttır.” değerlendirmesine yer verildi.

“Washington yönetiminin Kuzey Kore’yi tamamen silahsızlandırmayı amaçladığını gösteriyor”

ABD’nin “sadece kendisinin kıtalararası balistik füze fırlatmaya yetkili olduğu ve Pyongyang’ın diğer ülkelerin yaptığı denemeleri bile yapmasına izni olmadığı” gibi bir savı bulunduğu belirtildi.

“Bu iddia ABD’nin haydut doğasını gün yüzüne çıkarıyor ve Washington yönetiminin Kuzey Kore’yi tamamen silahsızlandırmayı amaçladığını gösteriyor”

değerlendirmesine yer verilen açıklamada, ABD’nin sürekli diyalogdan bahsettiği ancak sunacak hiçbir şeyi bulunmadığının açık olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ABD’nin BMGK toplantısında “karşı önlem”den bahsettiği, Kuzey Kore’nin kaybedecek hiçbir şeyi olmadığı vurgulanarak, “Bu toplantıyı yaparak, ABD kendi aleyhine dönecek aptalca bir şey yaptı ve hangi yolu seçeceğimize kesin karar vermemize yardımcı oldu.” ifadesi kullanıldı.

BM Güvenlik Konseyinin ABD’nin talebi üzerine dün yapılan toplantısında, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri hakkında “Provokatif eylemler daha iyi bir gelecek fırsatına kapıyı kapatma riski taşıyor.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.