Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump yine kuduz köpek gibi havlayıp tehditler savurmaya başladı!.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna ile geçici ateşkes ilan etti..
İran’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ AMA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMEYİZ..
Kahpe İsrail’in bomba yağdırdığı Lübnan’dan kaçışlar sürüyor..
Motorine 13 lira indirim geliyor..
Dubai’den İstanbul’a gelecek milyarlarca dolarlık sermaye Almanları rahatsız etti..
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
Özkan Yalım cezaevinden haber yolladı: Bana sahip çıkmazsanız hepinizi bitiririm!.
Özkan Yalım’ın manitasına bankamatiklik yapan Bornova Belediye Başkanı gözaltında..
Kahpe İsrail 1 gün de 254 Lübnanlı sivili katletti!.
Mescid-i Aksa 41 gün sonra tekrar ibadete açıldı..
İran yenilgisini hazmedemeyen Trump saçmalamaya devam ediyor..
Zincir Market Çetesi üreticiden 30-40 liraya aldığı ürünleri 180-200 liraya satıyor!.
İran halkı ABD ile yapılan ateşkesi protesto etmek için tekrar meydanlarda..
İran ABD’ye rest çekti: İsrail Lübnan’a Saldırıları Durdurmazsa Ateşkes Biter!.
İran İsrail’in Lübnan’a saldırılarına devam etmesi nedeni ile Hürmüz’ü yeniden kapattı!.
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Lokanta, restoran, kafe ve pastanelere kısıtlama!.

Lokanta, restoran, kafe ve pastanelere kısıtlama!.
21.03.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı: Lokanta, restoranlar, pastahane ve benzeri iş yerleri, saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, hizmet verecek!.

Türkiye’de de görülen vaka sayısı her geçen gün artan koronavirüs dolayısıyla alınan tedbirler sıklaşıyor. Bu kapsamdan İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı.

Genelge ile içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,bugün saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak

“Sadece paket ve gel/al servis olacak”

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs (Kovid- 19) salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile bugün gece yarısı saat 24:00 itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği ek genelge ile Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta/restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı. Ancak, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler kapsamında salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek lokanta, restoran, pastane ve benzeri işyerleri için ilave tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtildi.

Bakanlığın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri,bugün saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

“Oturma alanları kaldırılacak”

Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanmasını/uygulanmasını ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.