Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
Jandarmaya hakaretler yağdıran AK Partili Başkan istifa etti!.
Bakan Yılmaz Tunç’tan af açıklaması..
30 yaş üstü öğrencilere indirim müjdesi!.
Afganistan’daki deprem felaketinde ölenlerin sayısı 800’e ulaştı!.
İBB’nin hafriyat vurguncusu hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
Öyle bir zam geliyor ki vatandaş isyan edip sokaklara dökülecek!.
Afganistan’daki 6 büyüklüğündeki depremde 250 kişinin öldüğü açıklandı..
Çeteler yine aynı yöntemi kullandı!. Başkanın öldüren tetikçi çocuk çıktı!.
Netenyahu itinin Gazze katliamının arkasından Trump çıktı!.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı!.
DEM Parti Öcalan’ın Umut Hakkı’nın tanınmasını talep etti!.
Muhalefetin vizyonuna bak!. Füze testi yapmayalım, balıklar korkuyor!.
Yapay zeka ile polisi askere üst araması yaptırıp ortalığı karıştırdılar!.
Türkiye’nin 5 G’ye geçiş tarihi belli oldu..
Askeri casusluk davasında 2 tutuklama!.
Cezaevindeyken bile devlete dondurma satıp paraya para demiyorlar!.
Venezuela’dan ABD’ye rest: Kâbusunuz Oluruz!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Macron’a tokat gibi sözler! “Yanlış ata oynadın, Türkiye’ye ders verecek konumda değilsin!.”

Macron’a tokat gibi sözler! “Yanlış ata oynadın, Türkiye’ye ders verecek konumda değilsin!.”
25.06.2020
A+
A-

Fransız devlet radyosu Radio France’ın uluslararası yayın yöneticisi Jean-Marc Four, Libya gerçeklerini Macron’un yüzüne vurdu. Fransız isim, ‘Libya konusunda sessiz kalması gereken bir başkent varsa o da Paris’tir. Krizin asıl sorumlusu Fransa’dır. Macron, Hafter’i destekleyerek Libya’da yanlış ata oynadı. Uluslararası hukuk ve siyasi açıdan Fransa, Türkiye’ye ders verecek konumda değil. Asıl Fransa Libya’da tehlikeli bir oyun oynuyor.’ dedi.

Fransız devlet radyosu Radio France’ın uluslararası yayın yöneticisi Jean-Marc Four, Libya konusuyla ilgili yaptığı röportajda, uluslararası hukuk ve siyasi açıdan Fransa’nın Türkiye’ye ders verecek konumda olmadığını anlattı.

“KRİZİN ASIL SORUMLUSU FRANSA”

Euronews’in haberine göre, Libya’da yaşananlarla ilgili “Sessiz kalması gereken bir başkent varsa o da Paris’tir” diyen Four, “Uluslararası hukuk açısından, asıl krizin sorumlusu Fransa. Libya’daki kaos, 2011’de dönemin Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, BM Güvenlik Konseyinin 1973 sayılı kararının çok daha ötesine giderek, Kaddafi’nin öldürülmesiyle başladı” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ KANIT VAR” İDDİASI

Fransa’nın, Halife Hafter güçlerine silah temin ettiğine dair birçok ciddi kanıtların olduğunu savunan Fransız gazeteci, “2016’da Fransız gizli servisinin üç üyesinin Bingazi’deki ölümü ve ABD’nin sadece Fransa’ya sattığı silahların Libya’da ortaya çıkmasının bunlardan sadece ikisi olduğunu” ifade etti.

“ASIL FRANSA, LİBYA’DA TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR”

Four, Fransız diplomasisinin neredeyse gizlemeden Libya’da Hafter’i desteklemesinin de hukuki olarak sorgulanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin BM tarafından meşru olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklediğini hatırlatan Fransız gazeteci, “Aslında bu konuda da Ankara, Paris’ten daha çok uluslararası hukuka uyuyor. Yani aslında Libya’da tehlikeli bir oyun oynayan Fransa’dır” diye konuştu.

“FRANSA YANLIŞ ATA OYNADI”

Hukuki olarak Fransa’nın hataya düştüğünü vurgulayan gazeteci, siyasi olarak da Paris’in Hafter’i destekleyerek yanlış ata oynadığını belirtti. Paris’in, Sahel ülkelerinden gelen terör tehlikesine karşı güçlü görünen Hafter’i destekleyerek, yanlış hesaplar sonucunda sahada kaybettiğini ifade etti.

Ayrıca Hafter’i destekleyen “Sisi Mısır’ı”, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve paralı Rus askerlerinin olmasının da Fransa’nın itibarini zedelediğini belirten Four, “Bu güçlerin Libya’da demokratik bir alternatif sunabilecekleri pek inandırıcı değil” dedi.

“LİBYA’DA ARTIK İPLER TÜRKİYE’NİN ELİNDE”

Fransa’nın Hafter konusunda İtalya ile de ters düştüğünü hatırlatan Fransız gazeteci, Paris’in Avrupa Birliği’nden de istediği desteği alamadığını söyledi.

Sonuç olarak Four, “AB, Suriye’de olduğu gibi oyun dışı kaldı. Libya’da artık ipler Türkiye ve Rusya’nın elinde. Kısacası, şu ana kadar Fransa’nın Libya politikası bir zafer değil! Bundan gurur duymak için bir sebep yok” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.