Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Macron’un Lübnan şovuna tokat gibi cevap! İsrail’e destek ve soykırımlar hatırlatıldı!.

Macron’un Lübnan şovuna tokat gibi cevap! İsrail’e destek ve soykırımlar hatırlatıldı!.
07.08.2020
A+
A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Lübnan için sahnelediği ikiyüzlülük gösterisi, birçok Lübnanlının tepkisine neden oldu. Macron’un ‘Lübnan yalnız değildir’ paylaşımı üzerine, Fransızların soykırımları ve Lübnan’ı bombalayan İsrail’e verdiği destek hatırlatıldı.

Geçtiğimiz Salı Günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki patlama sonrası sözde destek için ülkeye giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut’u gezdiği sırada halk tarafından protesto edilmişti.

Yardım için değil, propaganda için gelen Macron’un sosyal medyadaki paylaşımlarına da Lübnanlılardan tokat gibi cevaplar geldi.

Macron Twitter hesabından, ülkede konuşulan iki dilde, yani hem Arapça hem de Fransızca “Lübnan yalnız değil” şeklinde paylaşım yaptı.

LÜBNAN HALKINI KANDIRAMADI

Birçok Lübnanlı, Macron’un bu propagandasını ciddiye almazken, bazıları Macron’a, Fransa’nın uzun süredir ülkeyi bombalayan İsrail ile yakın olduğunu ve 2006’da Lübnan’la girdiği korkunç savaşta İsrail’e destek verdiği hatırlatıldı.

Sosyal medya kullanıcıları açıkça, Macron’un ikiyüzlülük yaptığı ve samimi olmadığı şeklinde yorumlarda bulundu.

SÖMÜRGECİLİK VE KATLİAMLAR HATIRLATILDI

Bazı Lübnanlılar ise, Macron’un paylaşımının altına, Fransız askerlerinin vahşice katlettiği Lübnanlılara ait tarihi fotoğrafları bıraktı.

1923 yılında Suriye ve Lübnan’ı mandası haline getiren Fransa, bu kanlı işgal sırasında Hıristiyan azınlığı Müslüman çoğunluğa tercih etti. Tüm zorbalık ve katliamlar 1944 yılına kadar devam etti. Fransa çekildikten sonra, toplumdaki ayrışma ve bölünme had safhaya ulaşmıştı.

Sosyal medya kullanıcılarından biri Macron’a, ‘Sömürgeciliklerin tümü kötüdür, ama en kötüsü Fransız sömürgeciliğidir. Lübnan sizsiz daha iyi.’ şeklinde cevap vererek, katliama ait görüntüleri paylaştı.

BEYRUT PATLAMASI

Lübnanlı yetkililere göre başkent Beyrut’u adaeta harabeye çeviren patlamada şu ana kadarki ölü sayısı 135. 5 bin kişinin yaralanırken, 300 bin kişinin de evsiz kaldığı bildiriliyor.

Patlamanın, Beyrut Limanı’ndaki 12 nolu ambarda 2.750 ton Amonyum Nitrat alev alması sonucu meydana geldiği iddia ediliyor. Başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu depoyla ilişiği olan 16 kişi gözaltına alındı.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.