Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mahkeme, Kobani eylemleri kararının alındığı MYK tutanaklarını ikinci kez HDP’den istedi!.

Mahkeme, Kobani eylemleri kararının alındığı MYK tutanaklarını ikinci kez HDP’den istedi!.
17.07.2021
A+
A-

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarının sebebi olarak gösterilen HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararının yer aldığı iddia edilen karar defteri ve toplantı tutanağı, mahkeme tarafından ikinci kez istendi.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra PKK’nın sözde yöneticilerinin de sanıkları arasında olduğu Kobani davası için 7 Ocak’ta Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince tensip tutanağı hazırlandı.

Demirtaş’ın yanı sıra bazı sanıkların, ifadelerinde Kobani olaylarının fitilini ateşleyen sokağa çıkma çağrısının MYK kararıyla alındığını belirtmesi üzerine, söz konusu kararın işlendiği defter ve toplantı tutanaklarının HDP’den istenmesi için ara karar kuruldu. Mahkemece 7 Ocak’ta alınan bu kararın gereğinin yerine getirilmesi için HDP Genel Merkezi’ne yazı yazıldı.

HDP’ye giden yazıda, MYK toplantısının nerede, ne zaman ve kimlerin katılımıyla yapıldığı bilgileri, ayrıca alınan kararların kaydedildiği defter ile tutanakların bir an önce dava dosyasına gönderilmesi istendi.

Aradan 6 ay geçmesine rağmen HDP, dava dosyasının delilleri arasında gösterilen söz konusu belgeleri mahkemeye göndermedi.

Bunun üzerine 25 Haziran’da görülen Kobani davasının duruşmasında, daha önce HDP’den istenen karar defteri ve toplantı tutanaklarının dava dosyasına gönderilmesi için yeniden ara karar kuruldu.

Bu kapsamda mahkemece, 9 Temmuz’da ikinci kez HDP’ye gönderilen “acele” ibareli yazıda, daha önce de MYK tutanaklarının istendiği hatırlatılarak bu belgelerin hemen dava dosyasına kazandırılması istendi.

Yazıda ayrıca “10 gün içinde cevap verilmemesi halinde ilgililer hakkında adli işlem yapılacağı” belirtildi.

“MYK toplantısı terör örgütünün talimatıyla yapıldı”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5. celsesinde, Kobani olayları öncesi halkın sokağa çıkması için yapılan çağrının, MYK üyelerinin kararıyla yapıldığını söyledi.

Kobani eylemlerine ilişkin iddianamenin sanıklarından ve dönemin HDP MYK Üyesi Altan Tan ise savcılık ifadesinde, MYK’da alınan kararların “karar defterine” işlendiğini ancak Kobani olayları sırasında MYK üyelerinin aldığı iddia edilen kararı, defterde görmediğini kaydetti.

İddianamede ise savcı, Kobani olayları öncesinde yapılan HDP MYK toplantısına ilişkin şu tespiti yaptı:

“Kobani olayları öncesi gerçekleştirilen MYK toplantısı ile ilgili beyanlar bir bütün olarak ele alındığında sokak eylemleri zayıf ve yetersiz görüldüğünden sokak eylemlerinin şiddetlendirilmesi amacıyla MYK toplantısına terör örgütünün KCK Türkiye sözcülerinin de katıldığı, terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket edildiği, Selahattin Demirtaş’ın savunmasından ve diğer şüphelilerin beyanlarından da anlaşılacağı üzere 6 Ekim 2014 saat 19.00 sıralarında söz konusu MYK toplantısının gerçekleştirildiği, bu faaliyetin beyanlarla sabit olduğu ancak Altan Tan isimli şüphelinin beyanından da anlaşılacağı üzere ‘karar defterine’ bu toplantının işlenmediği, gerçekleştirilen MYK toplantısının terör örgütü talimatları sonucunda yapılan bir toplantı olduğu anlaşılmıştır.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.