Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

“Mal varlığını araştıralım”diyen Davutoğlu’na CHP’li isimden cevap!. “Siyasi etik Teklifi’ni imzalamadı!.

“Mal varlığını araştıralım”diyen Davutoğlu’na CHP’li isimden cevap!. “Siyasi etik Teklifi’ni imzalamadı!.
10.12.2019
A+
A-

Başka Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi’yle ilgili açıklamalarından sonra Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlığının araştırılmasını istemişti. CHP’li Tekin, Davutoğlu’yla ilgili başbakan olduğu dönemde siyasilerin mal varlıklarının şeffaflaşmasını sağlayan, Siyasi Etik Teklifi’nin imzalamadığını söyledi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şehir Üniversitesiyle ilgili “Bunlar Halkbank’ı dolandırıyorlar” sözlerinin ardından eski Başbakan , siyasilerin mal varlıklarının incelenmesini istedi. CHP’li Gürsel Tekin, bu açıklamalar sonrası Davutoğlu’nun başbakan olduğu dönemde siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesini amaçlayan Siyasi Etik Teklifi’ni hazırladığını fakat imzalamadığını ifade etti.

“DAVUTOĞLU, KENDİ ÖNERİSİNİN ARKASINDA DURMADI”

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; Davutoğlu görevi bırakınca, aynı teklifi CHP verdi ve imzalaması için Davutoğlu’na da gönderdi. Ancak Davutoğlu kendi önerisinin arkasında durmadı. CHP  Milletvekili Gürsel Tekin “14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu’nun imzasına da açtık ama imzalamadı” dedi ve şunları ekledi: “Davutoğlu imzalamadı. Ülkenin en tepesindeki kişi, yönettiği ülkede yolsuzluğu engellemenin yollarını arıyordu ama o yolu bulamadı. Tayinle gelip, tayinle gitti. Türkiye’nin bir ‘Temiz eller operasyonuna’ ihtiyacı var”

NE OLMUŞTU?

Davutoğlu, Erdoğan’ın kendisi ile ilgili “Bunlar Halkbank’ı dolandırdılar” sözlerine yanıt olarak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere yaşayan tüm eski cumhurbaşkanları, başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ile ailelerinin mal varlıklarının araştırılmasını önermiş ve “Ben şahsım adına artık üyesi olmadığım yüce TBMM’ye hesap vermekten bir an bile imtina etmem” demişti.

Davutoğlu’nun birkaç gün içerisinde resmi olarak açıklayacağı yeni muhalefet partisinin kurucular kurulunda yer alan üst düzey bir yetkili, Davutoğlu ve kurucular kurulunun tüm üyelerinin, partinin kuruluşuyla birlikte mal varlıklarını açıklayacakları bilgisini verdi. Yetkili, “Siyasi etik ve şeffaflık kapsamında parti yönetimine gelecek tüm yöneticiler de bunu yapacak. Bu, toplumun da beklediği bir şey” dedi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada isim vermeden yeni parti hazırlıklarını sürdüren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a yüklendi. Ahmet Davutoğlu’ndan “malum zat” diye bahseden Erdoğan, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım sırasında ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu’nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank’tan kredi alıyorlar. Burada Halk Bankasının dolandırılması söz konusu.” demişti.

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARAZİSİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın, Şehir Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Kartal’daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde son olarak Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Üniversitenin bu araziyi ipotek gösterip Halkbank’tan kredi almış olması nedeniyle Halkbank, Danıştay’ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.