Site Rengi

HABER ÖZETİ
HAMAS’ın ateşkes kararı sonrası Erdoğan’dan ilk açıklama!.
CHP zihniyeti Ankara’yı 6 yılda 30 yıl geriye götürdü!.
Ali Erbaş’ın kadrosuna neşter!.
12 yılda Yap-İşlet-Devretçi müteahhitlere 660 milyar garanti ödemesi yaptık!.
FİFA’dan skandal İsrail kararı!.
Kahpe İsrail işgal planını ilk aşamasına geçiyor!.
Dev derbiye saatler kaldı..
Yağmur ve Fırtına yurdu teslim alacak!.
Elinde pasta ile kapı kapı dolaşıp Altılı Masa’ya kapak atmaya kalkan Muharrem’e bak!.
Kahpe İsrail’in alıkoyduğu 48 Türk vatandaşı yarın özel uçakla getiriliyor..
CHP’li Manavgat belediyesi de AK Parti’ye katılıyor..
Trump’tan HAMAS’a içi boş aptalca tehditler!.
İsrail’e ajanlık yapan avukat da paketlendi!.
Kurultay davası ertelendi!. Gürsel Tekin göreve devam edecek!.
Tahliye kararı bekleyen Fatih Altaylı’nın hayalleri suya düştü!.
DEM Heyeti yeniden İmralı’ya gidiyor..
Ekim ayı kira artış oranları belli oldu..
TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı..
Kahpe İsrailli Bakan Sumud Kahramanlarının karşısına geçip hakaretler yağdırdı!.
“İmamoğlu Olmazsa Erdoğan’ın Karşısına Kim Çıkmalı” anketi..
HAMAS’tan Trump’a ateşkes yanıtı..
Açığı kapatmak için yine akaryakıt zammına yaslandılar!.
İsrail’e ajanlık yapan Serkan Çiçek MİT tarafından suçüstü yakalandı!.
Gezi Organizatörü Ayşe Barım’ın tahliye sevinci kısa sürdü!.
CHP’li belediyeleri rüşvete bağlayan müteahhitin tüm malvarlıklarına el konuldu!.
Fenerbahçe taraftarı Filistin’i unutmadı!.
Esed itine Moskova’da suikast!. Son anda kurtuldu!.
İstanbul’da 5 şiddetinde deprem!.
Turgay Ciner’in yurt dışına kaçırdığı kara para miktarı 5 milyar dolar!.
Demirtaş cezaevinden çıkarılıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Malatya’da göçen binada çalışan işçilerin savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı!.

Malatya’da göçen binada çalışan işçilerin savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı!.
11.11.2021
A+
A-

İnönü Caddesi’ndeki 2 katlı bina, önceki gün altındaki tavukçu dükkanında yapılan tadilat sırasında çöktü. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalan 13 kişi, ekiplerin yardımıyla kurtarıldı. Yaralılardan 12’si taburcu edilirken, Duran İnan’ın tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından çok yönlü soruşturma başlattı. Binanın altındaki iş yerinde yapılan tadilatın çökmeye neden olduğu iddiasıyla iş yeri sahibi Hikmet Doğan (41) ile tadilat yapan 3 işçi, gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Doğan ile işçiler Zeki Canpolat ve Mehmet Günay, ‘taksitle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı. Bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

‘BİTİRMEYE YAKIN ÇÖKME OLAYI MEYDANA GELDİ’

Tutuklanan işçilerden Mehmet Günay’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Günay ifadesinde, “Olayın meydana geldiği yere ilk kez çökmeden bir gün önce gitmiştik. Çalışmaya başladığımızda iş yeri sahibine ‘Hikmet ağabey, bu bina çürük. Çivi dübel tutmuyor’ şeklinde bilgi verdik. Ancak Hikmet, ‘siz çalışmaya devam edin, bir şekilde tuttururum’ dedi. Biz de bunun üzerine çalışmaya devam ettik. Bitirmeye yakın çökme olayı meydana geldi, ben de molozların arasında kaldım. Herhangi bir kusurum yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

‘GİTTİĞİMDE TAŞIYICI DUVAR YIKILMIŞ VAZİYETTEYDİ’

Zeki Canpolat da iş yerinde tavan tadilatı yaptığını belirterek, “İşin çok büyük bir kısmını bitirmiştik. Çökme meydana gelen binadayken diğer şüpheli Hikmet Doğan’a binanın çürük olduğunu söyledik. İş yerine onarım için gittiğimde taşıyıcı duvar yıkılmış vaziyetteydi. Demir profil ile destekleniyordu. İnşaat işiyle uğraştığım için, bildiğim kadarıyla bu bina yığma bina niteliğindedir. Bu bina benim yaptığım tadilat sebebiyle yıkılmamıştır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak istiyorum” diye konuştu.

‘YÜKSEK KATLI OLSAYDI CAN KAYBI YAŞANABİLİRDİ’

Bölgede inceleme yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu da şunları söyledi:

“Saat 16.52 itibarıyla ihbar geldikten 1-2 dakika sonra en yakın itfaiye ekibimiz sanayi şubemiz, burada oldular. 5 dakika sonra da tüm itfaiye birliklerimiz gerek merkezdeki gerek diğer gruptaki arkadaşlarımızın hepsi olay yerine intikal etti. İlk etapta 3 vatandaşımızı çıkardık, sağlık ekiplerine teslim ettik Çok hızlı ve soğukkanlı davranıldı. Allah’a çok şükür, can kaybı olmaması bizleri çok mutlu etti ve sevindirdi. Burası yüksek katlı bir bina olabilirdi ve daha farklı durumlar yaşanabilirdi. Çok şükür, öyle bir durumla karşı karşıya kalmadık. 13 tane vatandaşımızın sağlık durumları da gayet iyi, sıkıntıda olan arkadaşlarımız yok. 13 vatandaşımızı çıkardıktan sonra diğer arama-kurtarma ekipleri geldi. Daha sonra arkadaşlarımız enkazda beraber ve koordineli bir şekilde çalıştı. Sağlık çalışanlarımız da büyük gayret gösterdi. Sevindirici tarafı; buranın 2 katlı olması. Allah korusun, yüksek can kaybı yaşanabilirdi.”

‘ÇOK HASSAS DAVRANMAK ZORUNDAYDIK’

Katipoğlu, 2 kişiyi enkaz altından yaralı çıkarttıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Çok hassas davranmak zorundaydık. Arkadaşlarımız ‘bir tane takma diş bulduk’ deyince, daha da hassas davranmalarını istedik. Alt kısımda olduğu için arkadaşlarımız el yordamıyla kazı yaptı ve hemen İl Sağlık Müdürü’müz ile görüştü. Sorduk; hastanede olan biri dişini düşürmüş mü? Eğer bir vatandaş olsaydı, son ana kadar bir iş makinası çalışmayacaktı. Çok şükür, yarım saat sonra haber geldi. Kayıp şahıslara ulaşıldıktan sonra çalışmaları hızlandırdık. Enkaz çalışmaları sabaha kadar devam etti, burayı temizledik. 150 personelimiz görev aldı. İzinli ya da dinlenen olsun, bütün arkadaşlarımız gönüllü geldi.”

Öte yandan çöken binanın bulunduğu bölgede enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Araç ve yaya trafiğine kapatılan yol tamamen ulaşıma açıldı. Barikatlarla kapatılan binanın çöktüğü alanda ise polis ekipleri nöbet tutmaya devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.