Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mardin’de terör örgütü PKK’ya operasyon! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.

Mardin’de terör örgütü PKK’ya operasyon! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
22.02.2021
A+
A-

Mardin’de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonun yapıldığı 18 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin’in Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçesindeki 18 kırsal mahalle ve bağlı mezralarda terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kullandıkları değerlendirilen sığınak, barınak ve depoların tahrip edilmesi, bölgedeki mahallelerde aranan kişilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenlendiği ifade edildi.

İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince saat 06.00 itibarıyla Mazıdağı ilçesinin Meşeli, Yalınağaç Ürünlü, Yevri, Armağan, Konur ve Kocaköy, Derik’in Çayköy, Bozok, Kelek, Gündik, Harmanlı ve Giriktepe ile Kızıltepe’nin Akçapınar Gürmeşe, Çimenlik, Örencik ve Doğanlı mahalleleri ve mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların yasağa uymasının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı kaydedildi.

2 BİN 550 KİŞİLİK PERSONEL İLE OPERASYON SÜRÜYOR

Mardin’in Kızıltepe, Derik ve Mazıdağı ilçelerindeki 18 kırsal mahalle ve bağlı mezarlarında bu sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasının ardından bölgede PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon sürüyor.

İçişleri Bakanlığı’nca 26 Ocak’ta Mardin’de 145 operasyonel timden oluşan 2 bin 550 kişilik personelin katılımıyla başlatılan ‘Eren-5 Bagok’ operasyonu kapsamında bu sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen ekipler, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgedeki sığınak, barınak ve depo alanlarını kullanılamaz hale getirmek amacıyla arama faaliyetlerine devam ediyor.

88 DEPO, 60 SIĞINAK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

‘Eren-5 Bagok’ operasyonunun başlatılmasının ardından güvenlik güçlerince Mardin kırsalında çok sayıda operasyon düzenlendi. Operasyonların yapıldığı bölgede güvenlik güçlerinin aramalarında PKK’lı teröristlerin 88 depo ve 60 sığınağı kullanılamaz hale getirildi. Operasyonda teröristlere ait el yapımı patlayıcı, silah ve mühimmat da ele geçirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.