Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Maske takma zorunluğu sona eriyor!.

Maske takma zorunluğu sona eriyor!.
02.03.2022
A+
A-

Türkiye salgınla mücadelede yeni bir döneme giriyor. Yerli aşının da devreye girmesiyle birlikte Bilim Kurulu “Maske” gündemiyle toplanıyor.. Türkiye, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklayacağı maske kararını bekliyor..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacağını açıkladı. Daha önce Türkiye’nin salgınla mücadelede yeni bir döneme gireceğini belirten Bakan Koca’nın “Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum” demesi heyecan yarattı. Dünyadaki aşı uygulamaları ve Omicron varyantınınn hafif seyretmesi bazı ülkelerde kısıtlamaların esnetilmesine sebep oldu. Bunun üzerine Türkiye’nin gündeminde de açık alanlarda ve tam aşılılarda maske zorunluluğunun sonlanması yer aldı. Bu konuda uzmanlar mart ayına işaret etmiş ve rahat bir nefes alınabileceğini söylemişti.

‘SALGIN BİTİYOR DİYEBİLİRİZ’

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı: “Artık pandemi bitti diyebiliriz. Vaka sayılarımız da haftalık olarak kat kat düşmeye başlayacaktır. Dolayısıyla toplumsal huzuru kaçıracak derecede kısıtlamalara gitmenin şu an için anlamı yok. Aşılı ise ve bağışıklık sistemini baskılayacak ilaç kullanmıyor ve 65 yaş üzeri değilse maske takmasına gerek yok, onlar yine kendilerini korumaya devam edecekler.”

‘MÜCADELEYİ ÖĞRENDİK’

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: “İnsanlar artık virüsle mücadeleyi öğrendi. Kapalı ortamda dikkatli olunması koşulu ile maskenin çıkartılması yolundaki yaklaşımlar dünyada da mevcut. Açık alanlarda özellikle aşılı bireyler için maske takılmayabileceği şeklindeki görüşler söz konusu. Kişisel görüşüm; az kalabalık olan yerlerde insanlar maskesiz dolaşabilecek gibi gözüküyor.”

VAKA ARTIŞININ NEDENİ KAPALI ALANLARDA UZUN SÜRE GEÇİRMEK

Korona risk haritasında Tunceli’de bir önceki hafta 100 bin nüfusta 791.44 olan vaka sayısı bu hafta 857.19’a çıktı. Tunceli, bir önceki haftaya göre vaka oranı en fazla artan 10 il arasına girdi. Aşılamada 80.3 oranla mavi kategoride yer alan kentte vaka sayısındaki artış, yoğun bakımlara ve servislere yansımadı. Sağlık Grup Başkanı Uzm. Dr. Hakkı Aktaş, “Son zamanlardaki vaka artışımız, eğitim ve öğretimin başlaması ve kış mevsiminden dolayı kapalı alanlarda geçen sürelerin uzamasından kaynaklı. Şu anda servisimizde ve yoğun bakımda yatan hastalarımızın çoğu ne yazık ki eksik aşılı. Aşılarını tamamlamış hiçbir hastamız serviste yok. Bunda aşılamada Tunceli’nin bir başarısı var” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.