Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
MHP Lideri Bahçeli muhalefetin ara seçim çağrısına kapıyı kapattı: Seçimler Zamanında Olacak..
İtalyan derginin İsrail şerefsizliklerini deşifre ettiği kapak dünyayı ayağa kaldırdı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mason mahrem yapılanmasından Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı çıktı!.

Mason mahrem yapılanmasından Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı çıktı!.
20.04.2021
A+
A-

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar” dediği Mason mahrem yapılanmasının detayları ortaya çıktı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul’un da yapının içerisinde yer aldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı olan Bylock kullanıcısı Fatih Gürsul’un örgütün Mason Mahrem yapılanması öğrencilerinden olduğu ortaya çıktı. FETÖ’nün İstanbul Üniversitesi’ndeki akademik yapılanmasına ilişkin davada “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Gürsul, aynı zamanda FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulaması olan Bylock kullanıcısıydı.

Gürsul’a verilen hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Dava dosyası tekrar İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Yargıtay bozma kararıyla birlikte Gürsul’un tahliye edilmesine de karar verdi.

“Kontrollü darbe” söyleminin mimarıydı

Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi için ileri sürdüğü “Kontrollü darbe” söyleminin mimarı olduğu belirtilen Gürsul’un aynı zamanda, terör örgütünün ByLock yazışmalarında ‘Genel Müdürler’ (GM) olarak adlandırdığı grubun en önemli isimleri arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Mason mahrem yapılanmasında “öğrenci”ymiş

28 bin kez FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulamasına erişim sağladığı belirlenen Gürsul’un isminin bu kez örgütün Mason Mahrem yapılanmasında da yer aldığı ortaya çıktı. Örgütün akademisyen yapılanması, mason mahrem yapılanmasıyla irtibat kurularak uygun adayları mason yapmayı hedefledi. Gürsul’un da bu kapsamda Mason Mahrem Yapılanmasında “öğrenci” olarak yer aldığı ortaya çıkarıldı. Mason mahrem yapılanmasına üye olan öğrencilere örgüt tarafından “Duvarcı”, Rotary kulübü öğrencilerine ise “Peyzajcı” denildiği tespit edildi.

İlk şart örgüte tam bağlılık

Örgütün Mason Mahrem yapılanmasına katacağı örgüt üyelerini nasıl seçeceğinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Soruşturma birimlerinden elde edilen verilere göre örgüt, bu şahısları seçerken ilk şart olarak örgüt içinden ve örgüte tam olarak bağlı olmalarını gözetti. Bu yapılanmaya seçilecek olan kişilerin örgüt kurumlarında okumamış ve çalışmamış olmasına dikkat edildi. Mason localarına sızdırılacak kişilerin aynı zamanda loca faaliyetlerine de uygun olması şartı konuldu.

Mason localarını yönlendirmek istediler

Örgütün Mason Mahrem yapılanmasıyla neyi hedeflediği de soruşturma birimlerince ortaya çıkarıldı. İlk hedef olarak localara birer, ikişer öğrenci yerleştirilmesi planlandı. Asıl hedef ise mason locası başkanlarından başlamak üzere mason hiyerarşisinin içerisinde olmaktı. Yerleştirilen elemanlar vasıtasıyla Mason locaları FETÖ zihniyetiyle yönlendirilmek istendi.

En üst hedef Malta Şövalyesi olmalarıydı

Özellikle devlet kademelerinde olmak üzere, örgüt harici locaya devam eden kişileri tespit ederek, onları kontrol altına almayı amaçladı. Mason localarının ticari zincirine girmeyi de hedefleyen örgütün ana hedeflerinden biri de, mason localarına sızdırılan öğrencilerin mason localarının en üst kısmı Malta Şövalyeleri olarak bilinen noktaya kadar ulaşmasını sağlamaktı.

Gülen: Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in bu yapılanmayla alakalı kendisiyle bizzat yüz yüze görüşen üst düzey bir mahrem imama, “Bu bir sır. Arkadaşlar bunu kimseye duyurmasınlar. Hoca bu işlere de el atmış dedirmesinler” dediği ortaya çıktı. Mason ve kulüp faaliyetlerine devam eden öğrencilerin, üyelik aidatları, kulüp yemekleri ve gezileri gibi tüm masraflar örgüt tarafından karşılandı. Öğrencilere kendi üzerine kayıtlı telefon numaraları ve resmi işlerde kullandıkları e- mail adreslerini localara vermemeleri yönünde Mason Mahrem yapılanması imamları tarafından talimat verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.