Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran uyardı!. Sularınızı depolayın, telefonlarınızı şarj edin!.
Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MEB’den Sözcü’nün “Hayalimdeki Çin” palavrasına yalanlama..

MEB’den Sözcü’nün “Hayalimdeki Çin” palavrasına yalanlama..
09.05.2021
A+
A-

CHP yandaşı Sözcü Gazetesi yalan ve algı içerikli haberlerine bir yenisini daha ekledi. Sözcü, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta Öğretim Kurumları öğrencileri arasında “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması” düzenlendiği’ni iddia etti. Bakanlıktan yapılan açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığı bildirilirken, “‘Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl’ temalı yarışmanın yürütülmesinde ve düzenlenmesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hiçbir kurum ve kuruluşun görevi bulunmayıp izin kapsamındaki tüm etkinliklerin denetimleri birimlerimizce yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nin ‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta Öğretim Kurumları öğrencileri arasında “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması” düzenlendiği’ haberi yalan çıktı.

Sözcü’de çıkan haberde, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta Öğretim Kurumları öğrencileri arasında “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması” düzenlendiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin ilgili kurumlara gönderilen genelgede öğrencilerin Çin’i daha iyi tanımasının sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.” iddiaları yer aldı.

BAKANLIK YALANLADI
Milli Eğitim Bakanlığı, “Hayalimdeki Çin” temalı resim yarışması etkinliğinin bakanlık tarafından düzenlediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MEB’in yazılı açıklamasında, Bakanlık tarafından duyuru ve etkinlik süreçleri denetlenen “Hayalimdeki Çin” temalı resim yarışmasının bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak haberleştirildiği ve kamuoyuna yanlış yansıtıldığının görüldüğü belirtildi.

Etkinliğin Bakanlık tarafından düzenlendiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kamu kurum ve kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlar tarafından yapılacak sosyal etkinliklerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki eğitim kurumlarında duyurularına ilişkin izin müracaatlarının değerlendirilmesi, ‘Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi’ hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI HİÇBİR KURUM VE KURULUŞUN GÖREVİ BULUNMUYOR”
2016’dan bu yana UBİKAV (Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) tarafından farklı temalar ile yapılan ve son olarak duyurusu yapılan ‘Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinde 50. Yıl’ temalı yarışmanın yürütülmesinde ve düzenlenmesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hiçbir kurum ve kuruluşun görevi bulunmayıp izin kapsamındaki tüm etkinliklerin denetimleri birimlerimizce yapılmaktadır.”

(takvim)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.