Site Rengi

HABER ÖZETİ
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Meksika karıştı!. El Chapo’nun oğluna gözaltı..

Meksika karıştı!. El Chapo’nun oğluna gözaltı..
06.01.2023
A+
A-

Meksika’da El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez, ülkenin kuzeyinde gözaltına alındı.

Federal hükümet kaynaklarına göre, ABD tarafından en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Guzman, Culiacan kentinde düzenlenen operasyonda yakalandı.

Eyalet valisi Ruben Rocha, operasyonu sabah saatlerinde federal polisin gerçekleştirdiğini belirterek, halktan evlerinden çıkmamasını istedi.

Operasyonun detaylarına ilişkin yetkililerden henüz açıklama yapılmadı.

Guzman kimdir?

Sinaloa çetesinin önde gelen liderlerinden 28 yaşındaki Guzman’ın en son yakalandığı 17 Ocak 2019’da bir dizi şiddet dalgasına yol açmıştı.

ABD’de müebbet hapse çarptırılan uyuşturucu karteli elebaşı El Chapo’nun oğullarından Guzman’ın yakalanmasının ardından çıkan olaylarda çok sayıda asker yaralanmış, 51 mahkum cezaevinden firar etmişti.

Onlarca araç ve iş yerinin ateşe verildiği olaylar sonucunda Guzman serbest bırakılmıştı.

EL CHAPO ABD’YE İADE EDİLMİŞTİ
El Chapo lakaplı Joaquin Guzman, ABD’nin New York eyaletinde görülen davada temmuzda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

2001 ve 2015’te Meksika’da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçan Joaquin Guzman, en son Ocak 2016’da yakalanmış ve ABD’ye iade edilmişti.

MEKSİKA KARIŞTI, VATANDAŞLAR UYARILDI
Sinaloa vilayetindeki Culiacan şehrinde dün gece ve bugün arabalar ateşe verildi. Bölge sakinleri kartel üyeleri tarafından kaçırıldı. Yetkililer şiddeti neyin tetiklediğini açıklamadı, ancak bu tür eylemler bazen bir kartel üyesinin tutuklanmasının ardından meydana geliyor.

meksika_1

Culiacan Belediye Başkanı Juan de Dios Gamez ise Twitter’da, “Kentin farklı yerlerinde meydana gelen ablukalar nedeniyle Culiacan vatandaşlarından evlerini terk etmemelerini rica ediyoruz” dedi.

Sosyal medyadaki doğrulanmamış görüntülerde Culiacan’da gece boyunca bir helikopterden de dahil olmak üzere silah sesleri gösterdiği iddia edildi. Ülkede havaalanı operasyonlarının ise askıya alındığı duyurdu. Tüm belediye çalışanlarının da çalışmaları durduruldu.

Belediye resmi hesabından da “Evden ayrılma! Culiacan vatandaşlarının güvenliği en önemlisidir.” mesajı paylaşıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.