Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yeni yılda köprü ve otoyollara ne kadar zam gelecek..
Altın güne tüm rekorları alt üst ederek başladı!.
SDG itleri sivillere saldırdı!.
Uyuşturucu partilerinin düzenlendiği Kütüphane’nin sahibi gözaltında!.
Hakan Fidan’ı hedef alıp fırçayı yiyen Galip Ensarioğlu’ndan jet hızında çark!.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Emrullah Erdinç gözaltına alındı!.
Okan Buruk palavrası elinde parlayan Sevilay Yılman’ı kapı önüne koydular!.
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mescid-i Aksa için TBMM’ye acil toplantı çağrısı..

Mescid-i Aksa için TBMM’ye acil toplantı çağrısı..
10.05.2021
A+
A-

Mirasımız Derneği, işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa baskınına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Mirasımız Derneği, terör devleti işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa baskınıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Kudüslü Müslümanlar işgalci İsrail askerlerine ve Siyonist Yahudilere karşı özelde Mescid-i Aksâ’yı genelde Kudüs’ü canları pahasına savunmaya gayret ediyorlar.

İşgalci İsrail yine şaşırtmadı. Her Ramazan ayının başlangıcında Gazze’yi bombalayıp Ramazanın son on gününde de özellikle Kudüslü Müslümanların Mescid-i Aksâ’da itikafa girdikleri bir dönemde Müslümanlara her türlü baskı ve zulmü yapmaya devam ediyor.

Bir ay önceden yapacakları baskını açıklayan bunun için taraf toplamaya çalışan Siyonist işgalciler, planladıkları esas baskın öncesinde Kadir gecesi öncesi ve sonrasında bu baskınların adeta provalarını yaptılar. Bu gün ise sabahın erken saatlerinde Burak duvarı önünde toplanıp baskın hazırlığına giriştiler. İlk önce 3000 kadar İsrail askeri Aksâ’ya girerek Müslümanlara plastik mermi ve gaz bombası ile saldırı başlattılar.

Sonradan öğrendik ki, plastik mermiler aslında plastik kaplama metal mermilermiş. Yaralıların çoğu baş, sırt ve boyun bölgesinden vurulmuş. Yaralı halde tutuklananlar ise başka bir insanlık ayıbını gözler önüne serdi.

Kudüslü Müslümanlar canları pahasına Kudüs ve Mescid-i Aksâ’yı korumaya çalışırken esas olan soru şu;biz ne yapabiliriz?

Şahıs olarak bizler bir defa (Mescid-i Aksa’nın bizim için ilk kıblemiz ve üçüncü haremimiz olmasından dolayı) Kudüs’ün önemini bilerek, yapılan zulümleri sosyal medyalardan paylaşıp bu konuda önce Müslümanları sonra tüm insanlığı ayağa kaldırmalı ve yine bu bağlamda Kudüs için maddi ve manevi tüm imkânlarımızı seferber etmeliyiz.

Meclis acil toplantıya çağrılmalı ve Meclisin ışıkları Kudüs için yanmalıdır.

Birleşmiş Milletlerde alınan karar gereği Mescid-i Aksâ’nın bütün sorumluluğu Ürdün vakıflar bakanlığına bırakılmışken, İsrail hiçbir zaman bu kararı uygulamamıştır. Meclisin kararı ile başta İslam ülkeleri olmak üzere insan haklarını savunan tüm ülkelerin de desteğini alarak İsrail’in bu karara uyması istenebilir.

Her şeye rağmen bilinmelidir ki küfür tek millettir. Kudüs ve Mescid-i Aksâ Müslümanların ortak davasıdır ve Kudüs ve Mescid-i Aksâ’ya ancak şuurlu Müslümanlar sahip çıkacaktır. Sadece olay olduğu zaman değil her daim Kudüs ve Mescid-i Aksâ’yı gündemimize almamız ve çalışmalarımızı bu mahiyette yapmamız lazım. Bu gün bizim adımıza Kudüslü Müslüman kardeşlerimiz canları pahasına ilk kıblemize sahip çıkmaya çalışıyorlar. Şahıs, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve devlet olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu söylem ve eylemlerimizle ortaya koymamız lazım.

Biliyoruz ki Kudüslü Müslümanların da işgalci İsrail’in de esas kulak kabarttığı ve önemsediği tek ses Türkiye’den gelecek güçlü bir sestir.

Eylem ve söylemlerimizle Kudüslü dostlarımıza güven İşgalci İsrail’in yüreğine korku salmalıyız. Biz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs’ün ve Mescid-i Aksâ’nın özgürlüğü için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bütün duyarlı kardeşlerimizi de bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.

Özgür Kudüs ve Mescid-i Aksâ’da buluşmak dileğiyle.

Mirasımız Derneği

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.