Site Rengi

HABER ÖZETİ
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mesele gerçekten ağaç meselesi değilmiş! CHP’li belediye Gezi’nin yıl dönümünde ağaç kesti!.

Mesele gerçekten ağaç meselesi değilmiş! CHP’li belediye Gezi’nin yıl dönümünde ağaç kesti!.
31.05.2020
A+
A-

Gezi Parkı olayları sırasında “Ağaçlar kesiliyor” bahanesiyle ortalığı yangın yerine çevirenlere kol kanat geren CHP, Gezi’nin yıl dönümünde ağaç kesti. Yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, kesilmesi yasak olan 50 yaşındaki ıhlamur ağacını kesilmesine izin verdi.

Bolu’da yerel seçimleri CHP’li Tanju Özcan’ın kazanmasının ardından şehrin çeşitli bölgelerinde yapılan usulsüz ağaç kesimlerine bir yenisi daha eklendiği iddia edildi.

Borozanlar Mahallesi’nde eski cezaevi karşısında bulunan caddenin başında yer alan ıhlamur ağacı, bugün CHP’li Bolu Belediyesi ekiplerince kesildi. CHP’li belediyenin yetişmesi oldukça zor olan ıhlamur ağacını acımadan kesmesi vicdansızlık olarak değerlendirildi. Ağaç katliamının Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde yaşanması manidar bulundu.

Köyünün işlek olmayan arka yolunu genişletmek istemiş

Kesilen ağaca ilişkin üzüntülerini sosyal medyadan paylaşan Bolulu vatandaşlar, CHP’li Tanju Özcan’ın Başkan Yardımcısı yaptığı Feridun Yılmaz tarafından kesimin gerçekleştirildiğini iddia ettiler. Yılmaz’ın Bolu Paşaköylü olduğunu, köyünün arka yoluna çıkan bu caddeyi genişletmek için kaldırımdaki ıhlamur ağacını kestirdiğini ileri sürdüler.

İhbarlar üstüne incelemeler başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilgili kesimin gerçekleştirilmesi için herhangi bir bakanlıktan izin alınmadı. Kamu görüşleri alınmadan kesilen bu ıhlamur ağacında herhangi bir bitki hastalığı bulunmadığı ve kesilmesi yasak ağaçlar arasında olduğu kaydedildi. Konuya ilişkin vatandaşlardan çok sayıda ihbar geldiği ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Kesilmesi yasak olan ıhlamur ağacı keyfi kestiler

Karayolları Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre 6 metre ölçüsündeki yolun genişletilmeye ihtiyacı olmadığı, araç sirkülasyonunun çok düşük olduğu, kesimin bu nedenle keyfi gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Daha önce sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı’na ilişkin sözlerine “RTE yine Gezi Parkı üzerinden rest çekiyor. Ben kendi adıma restini görüyorum… Senden korkan senin gibi olsun… Hodri meydan!!!” şeklinde yanıt veren Tanju Özcan’ın Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde kestikleri ağaca ilişkin ne diyeceği merak konusu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.