Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem’in sosyal medya operasyoncusundan bomba itiraflar!.
Adalet Bakanlığı’ndan Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni!.
MHP lideri Bahçeli’den süikast iddiası ile yargılanan Selahattin Yılmaz hakkında şok ifadeler!.
Son seçim anketi CHP’yi ters köşe yapacak!.
Beyoğlu Belediye başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı!.
Muhittin Böcek‘in oğlu da rüşvet ve yolsuzluktan gözaltına alındı
Okullarda artık zil çalmayacak..
Avrupalı liderlerin Trump karşısındaki acizliği!.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı!.
Bir CHP klasiği!. Miting alanını başka şehirlerden gelen onlarca otobüsle doldurdular!.
Greve başlayan memurlara yeni zam teklifi..
Ünlülerin kuyumcusu da gözaltına alındı!.
Sözcü’nün bir itibarsızlaştırma palavrası daha yine elinde patladı!.
Balıkesir’de pes peşe korkutan depremler!.
CHP’li Başkanın kumarhane görüntüsü sosyal medyayı fena karıştırdı!.
Ali Şen yoğun bakıma alındı!.
Torbacı avukatın skandal tahliyesi hakim ile savcıyı birbirine düşürdü!.
CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu!.
Kahpe İsrail’den katliam hazırlığı!.
İptal edilen diploması için yeniden itiraz etti!.
Memur-Sen tüm Türkiye’de iş bırakma eylemine gidiyor!.
Avukat Mücahit Birinci AK Parti’den istifa etti!.
Polise çarpıp kaçan uyuşturucu taciri avukat serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in Mücahit Birinci açıklaması ortalığı fena karıştırdı!.
Savcının katibinden Rezan Epözdemir hakkında skandal açıklamalar!.
Yerel seçimlerden sonra 56 belediye AK Parti’ye geçti!.
Dünyanın gözü kulağı Trump Putin görüşmesinde!.
İBB’ye 9. dalga operasyon!. 44 gözaltı kararı!.
Murat Kapki’den Mücahit Birinci’yi zora sokacak ifade!. TAHLİYEM İÇİN BENDEN 2 MİLYON DOLAR İSTEDİ!.
Nedim Şener ve Mücahit Birinci “Lan G*t” diyerek birbirlerine girdiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Meteoroloji’den Antalya için yağış tahmini..

Meteoroloji’den Antalya için yağış tahmini..
04.08.2021
A+
A-
MGM Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, orman yangınları ile mücadelenin devam ettiği Antalya ve çevrelerinde cumartesi günü yerel yağışlar beklendiğini açıkladı.
Türkiye’nin 8 gündür mücadele ettiği orman yangınlarında hava koşullarının da etkileyici rolü bulunuyor.

Yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yangın bölgesindeki hava durumu da kontrolü zorlaştıran etkenler arasında yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, hava durumu tahminlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“RÜZGAR VE DÜŞÜK NEM FAZLA ETKİLİ”

Macit, özellikle güneyde etkili olan sıcaklığın yangınların üzerindeki etkisiyle ilgili, “Yüksek sıcaklık ve düşük nem orman yangınları için en gerekli şey. Bugünlerde de maalesef özellikle rüzgarın kuzeyden esmesinden dolayı fön etkisi yapıyor, nemi özellikle çok fazla düşürüyor. Şöyle bir örnek vereyim; özellikle rüzgar kuzeyde olduğu zaman 10’dan daha aşağı 5’e kadar düşüyor. Rüzgar güneyde olsaydı nem 70-80’lere kadar çıkıyor. Arada bu kadar büyük bir fark var. Yüksek sıcaklık ve kuzeyden gelen rüzgar ile beraber düşük nem orman yangınları için maalesef çok fazla etkili yapıyor. Diğer faktörlerin yanında düşük nemin ve yüksek sıcaklığın özellikle orman yangınlarının sürmesi konusunda önemli bir etkisi var.” dedi.

“ANTALYA’DA SAĞANAK BEKLENİYOR”

Macit, perşembe ve cuma günü de güneyde yüksek sıcaklık beklendiğini belirterek “Özellikle önümüzdeki günlerde perşembe ve cuma günü yüksek sıcaklıklar bekliyoruz. Ancak cumartesi günü hissedilir derecede azalış ile birlikte yerelde özellikle Antalya ve çevrelerinde sağanak yağış da bekliyoruz. Hafta sonu da hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Antalya’da 42 derece bekliyoruz. Cumartesi günü 32 dereceye kadar azalacak. Daha sonra tekrar artıyor; ama en azından yarın ile cumartesi günü arasında 8-10 derecelik farkımız olacak.” diye konuştu.

Meteoroloji den Antalya için yağış tahmini #1

HAFTA SONU YAĞIŞ

Macit, perşembe ve cuma günü güney kesimlerde yağış beklemediklerini, hava sıcaklıklarının yine mevsim normallerinin 4 ile 9 derece üstünde seyredeceğini hatırlatarak “Ama cumartesi günü Antalya çevrelerinde yerel yağışlarımız var. Hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarında seyretmesini bekliyoruz. Özelikle cumartesi günü yurdun iç kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı yağışlarımız var. Bu yağışların İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Batı Karadeniz’de şu andaki tahminlerimize göre yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz. Bununla ilgili uyarılarımızı cuma günü yayımlayacağız. Hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceğini ve hava sıcaklıklarının da mevsim normallerine ineceğini söyleyebilirim.” dedi.

Meteoroloji den Antalya için yağış tahmini #2

MARMARİS VE ANTALYA’DA SICAKLIK REKORU

Macit, Marmaris’te 3 Ağustos itibarıyla 45,5 ile tüm zamanların en yüksek sıcaklık rekorunun kırıldığını söyledi. Macit, Antalya’da da 3 merkezde yine sıcaklık rekoru kırıldığını belirtti.

Meteoroloji den Antalya için yağış tahmini #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.