Site Rengi

HABER ÖZETİ
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
Gazze’ye nefes olacak Refah Kapısı 2 yıl sonra açılıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MGK Bildirisi yayınlandı!.

MGK Bildirisi yayınlandı!.
26.11.2021
A+
A-

Beştepe’de 3 saat süren MGK toplantısında ekonomiyle ilgili gelişmeler ele alındı. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride “Ekonomide karşılaşılan tehditler değerlendirildi” denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı saat 16.00’da Beştepe’de toplandı.

Toplantı 3 saat sürdü.

Toplantı sonrasında bildiri yayınlandı.

Bildiride, ‘Ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaşılan tehditler değerlendirildi. Hedeflere ulaşma kararlılığı teyit edildi’ denildi.

Bildiride ayrıca, ‘Irak’ın toprak bütünlüğüne, etnik ve mezhebi dengeler konusundaki hassasiyete’ vurgu yapıldı.

MGK SONRASI YAYINLANAN BİLDİRİ
Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“PKK/KCK-PYD/YPG, FETO ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim ve kararlılıkla icra edilen operasyonlar hakkında Kurula bilgi sunulmuş ve ilave tedbirler görüşülmüştür.

Bu kapsamda, bölücü terör örgütüyle hudutlarımız başta olmak üzere gerekli her türlü mücadelenin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.

EKONOMİ
Türkiye’nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir.

TERÖR VURGUSU
Türkiye’nin iyi niyetli çağrılarına rağmen PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne gayrimeşru destek verenlerden, uluslararası hukukun açıkça ihlali olan bu faaliyetlerini bir an evvel sonlandırmalarının beklendiği ifade edilmiştir.

IRAK
Irak’ın topraklarının terör örgütlerinden temizlenmesi doğrultusunda verdiği mücadeleye olan güçlü desteğimiz teyit edilmiş bununla birlikte terörle mücadele gerekçesiyle atılan adımların özellikle etnik ve mezhebi dengeler bakımından hassasiyet taşıyan bölgelerde toplumsal barışı bozacak neticeler ortaya çıkarmaması gerektiği kuvvetle vurgulanmıştır

YUNANİSTAN
Balkanlar’daki son gelişmeler değerlendirilmiş, ülkemizle güçlü tarihi ve kültürel bağları bulunan bu coğrafyada büyük fedakarlıklarla tesis edilen huzur ve barışın sürdürülebilmesinin önemi vurgulanmış; tüm aktörlerin bu amaçla sorumlu davranmasının ve istikrarı bozacak girişimlerden imtina etmesinin zaruretine dikkat çekilmiştir

Yunanistan’ın saldırgan söylem ve eylemlerle iyi komşuluk ilişkilerinin gereklerini yerine getirmemekte ısrar etmesinin ve uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerini ihlal eden tutumunu sürdürmesinin, bölgemizde istikrar ve huzuru olumsuz etkileyeceği vurgulanmıştır.

Uluslararası hukuka ve iyi komşuluk ilişkilerine aykırı tutumunu destekleyerek Yunanistan’ı daha ileri adımlar atması için teşvik eden güçler, bölgenin huzurunu bozacak bu yaklaşımlarından vazgeçerek hakkaniyet ve barış yönünde konum almaya davet edilmiştir.

LİBYA
Libya’da kalıcı barış ve refah ortamının tesis edilmesi sürecindeki kritik aşamalardan birisi olan devlet başkanlığı ve meclis seçimlerinin hukuka uygun bir şekilde ve sükunet içinde gerçekleştirilebilmesi için tek taraflı adımlardan kaçınılması gerektiği belirtilmiş; uluslararası toplum, süreci kendi menfaatleri uğrunda istismar eden aktörlere karşı durmaya çağrılmıştır.

ERMENİSTAN
Karadeniz ve Kafkasya’daki gelişmeler ele alınmış, kuzeydeki komşularımız arasındaki anlaşmazlıkların, uluslararası hukuk ve ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde, barışçıl yollarla bir an önce çözülmesinden yana olduğumuz, ayrıca, Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini bir fırsat olarak değerlendirmesinin, ateşkese tam olarak uymasının ve iş birliği içinde olmasının önem arz ettiği belirtilmiştir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.