Site Rengi

HABER ÖZETİ
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
Konut fiyatlarını şişiren fırsatçı alçaklara Bakanlıktan kötü haber!.
Muharrem İnce’de Ekrem İmamoğlu’nu sattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Millet ittifakı sallanıyor! İYİ Parti’de ki Atatürk-Abdülhamid krizi CHP’ye sıçradı!.

Millet ittifakı sallanıyor! İYİ Parti’de ki Atatürk-Abdülhamid krizi CHP’ye sıçradı!.
23.11.2020
A+
A-

İYİ Parti-CHP ittifakındaki çatırdamalar devam ederken iki parti arasında yeni kriz ortaya çıktı. Milliyetçi kökenli İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun ”Abdülhamid neyse Atatürk odur..” sözlerine CHP’li eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, sert bir şekilde tepki gösterdi. Bu durum ittifak arasındaki yeni gerilimin ışığını yaktı.

İYİ Parti ve CHP arasında yaşanan çatlaklar yeni bir krizle gün yüzüne çıktı. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun ”Abdülhamid neyse Atatürk odur..” sözlerine partisinden ulusalcı Aytun Çıray’dan tepki gelirken CHP’li Hüsnü Bozkurt da çok sert ifadelerle eleştirdi.

İYİ Parti’de milliyetçiler ve ulusalcılar ters düştü

İYİ Parti’de ‘seçilmeyecekler listesi’, FETÖ skandalı, ‘gizli anayasa’ görüşmeleri ve ardından gelen ihraç ve istifalar partide artçıları bitmeyen bir deprem meydana getirdi. Bu krizler henüz partide çözüme kavuşmazken yeni bir kriz daha patlak verdi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun ”Abdülhamid neyse Atatürk odur..” sözleri partideki milliyetçi ve ulusalcıları birbirine düşürdü.

Milliyetçi kökenli İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun ”Abdülhamid neyse Atatürk odur..” sözlerine ulusalcı kökenli Aytun Çıray, “Tarihimizi inkâr etmiyoruz… Ancak “Abdülhamid neyse Atatürk odur..” sözünü ben kabul etmiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Hüsnü Bozkurt İYİ Parti’ye çıkıştı

Ağıralioğlu’nun bu sözlerine Çıray’ın ardından Millet İttifakının sol cenahı olan CHP’den de tepki geldi. CHP eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Ağıralioğlu’nun ifadeleriyle ilgili “Densiz ”DOST” un biri “ABDÜLHAMİT NEYSE ATATÜRK O’DUR” buyurmuş. Görülüyor ki;bu KAFA’nın mevcut iktidar anlayışından farkı yoktur. Bu densizliğe tepkisiz kalmak AYIP,bu KAFA ile iktidar aramaksa NAFİLEDİR. Akşehir Gölü’ne maya çal daha iyi…” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nda yaşanan çatırdamalar Abdülhamid-Atatürk kriziyle yeni bir boyut kazandı. ‘Gizli anayasa’ ile ‘paçayı nasıl kurtaracağız’ gerilimi yaşayan muhalefetteki bu yeni kriz, ittifakın sonunun geldiği yorumlarını yaptırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.