Site Rengi

HABER ÖZETİ
1’i asker 2’si mühendis 3 şehidimiz var!.
İran Hürmüz Boğazı’dan geçiş için gemi başı 2 milyon dolar tarifesi koydu..
Katar’da TSK’ya ait helikopter düştü..
İran dün gece İsrail’i perişan etti!. 200’den fazla ölü ve yaralı var!.
Arapların savaş zararı günlük 2 milyar dolar..
İran savaşı bitirmek için şartlarını açıkladı..
İran İsrail’in nükleer tesislerine füze yağdırıyorlar..
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Milletvekili Ravza Kavakcı Kan’a “pislik domuz” diyen alçağa skandal beraat kararı..

Milletvekili Ravza Kavakcı Kan’a “pislik domuz” diyen alçağa skandal beraat kararı..
04.02.2021
A+
A-

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan hakkında sosyal medyada “pislik domuz” şeklinde yapılan hakaret konulu yargılamada sanık hakkında beraat kararı verdi. Avukat Sezgin Tunç, hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet yoluna ve aynı hakim tarafından görülmekte olan diğer davalarda taraflı ve yanlı davranan hakim hakkında reddi hakim yoluna başvurulacağı belirtildi. Daha önce de Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi, eleştirilen bir karara imza atmıştı. “Köpek” ifadesini hakaret değil argo olarak değerlendiren kadın hakim Özlem Yayla, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan’a yönelik bu ifadeyi kullanan sanık hakkında beraat kararı vermişti.

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan hakkında sosyal medyada “pislik domuz” şeklinde yapılan hakaret konulu yargılamada sanık hakkında beraat kararı verdi.

HUKUKA NET BİR ŞEKİLDE AYKIRI
Gerek doktrin gerekse de Yargıtay içtihadlarında hakaret olduğu ayrı ayrı ve net bir biçimde kabul edilen bu ifadeler hakkında verilen bu karar hukuka açıkça aykırı.

REDDİ HAKİM YOLUNA BAŞVURULACAK
Savcının da istinaf yoluna başvurduğu bu karar hakkında müşteki ve mağdur Ravza Kavakcı Kan’ın avukatı Sezgin Tunç tarafından da istinaf yoluna başvuruldu.

Hakim Muzaffer Umut Beycur

Avukat Sezgin Tunç hakim hakkında da Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet yoluna ve aynı hakim tarafından görülmekte olan diğer davalarda taraflı ve yanlı davranan hakim hakkında reddi hakim yoluna da başvurulacağı belirtildi.

‘KÖPEK’ DİYEN SANIK DA BERAAT ETMİŞTİ
AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, 2019 yılında sosyal medyadan bir kadının saldırısına uğradı. Kadın, paylaşımında AK Parti Milletvekili ile ilgili yorum yaparken “köpek” ifadesini kullandı.

Ravza Kavakcı Kan, kadın hakkında suç duyurusunda bulunarak kendisine ‘hakaret’ edildiği gerekçesiyle İstanbul 58’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

HAKİM: KÖPEK SÖZCÜĞÜ HAKARET DEĞİL
İstanbul Anadolu 58’nci Asliye Ceza Mahkemesi davayı görüştü. Mahkemenin kadın hakimi ‘köpek’ sözcüğünü hakaret değil, argo nitelikli bir ifade olarak kabul etti. Sanık hakkında beraat kararı veren hakim; kararında, “köpek demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği” ifadesini kullandı.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ
O karara tepkiler peş peşe geldi. Bu nedenle İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi kendi yazdığı karara ilişkin haberlere erişimin engellenmesini istedi. İstanbul Anadolu 2’nci Sulh Ceza Hakimliği talebi uygun buldu, haberlere erişimi engellendi.

RAVZA KAVAKCI KAN: HUKUK VE TEMEL SAĞDUYUDAN UZAK
AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, mahkeme kararını “hukuk ve temel sağduyudan uzak” sözleriyle değerlendirmişti. Kavakcı, karara karşı her türlü hukuki mücadeleyi sürdüreceğini söylemişti.

(takvim)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.