Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yasa dışı bahis operasyonunda 4’ü hakem 32 kişi tutuklandı!.
Netenyahu Türkiye ile anlaşmak istediğini açıkladı..
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Özel’e tokat gibi yanıt: Silivri’ye giden İmralı’ya da gider!.
İmralı’ya gidecek isimler belli oldu..
Kripto paralar 1 ay da 1,2 trilyon dolar eridi!.
Balıklı Rum Hastanesi’nde 112 milyonluk sahte reçete skandalı!.
Sedat Peker’den Rojin Kabaiş cinayeti ile ilgili delil getirene 25 milyon ödül..
Genel Sağlık Sigortası primine yüzde yüz zam!.
Selahattin Demirtaş Bülent Arınç’ın kendisi hakkındaki açıklamalarını mektubuyla yalanladı!.
CHP’li Başkan Adnan Menderes’i diriltip yeniden asmak istiyormuş!.
CHP’li vekillerin pazar yerlerine nasıl çöktükleri deşifre oldu!.
İki askerin susuzluktan şehit olduğu skandal ile ilgili 4 kişi ordudan atıldı!.
Türkiye’nin Batum Başkonsolosluğu kumarhanede görüntülendi!.
Trump, Epstein dosyalarının açıklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı..
A Millilerimizin Play-Off’taki rakibi bugün belli oluyor..
İstanbul’daki tüm işletmelere ses ve görüntü kaydeden kamera sistemi zorunluluğu geliyor..
İki belediye başkanı AK Parti’ye katıldı!.
CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’ın yalanı eline yüzüne bulaştı!.
Mazota kazık gibi zam!. Litresi 60 lirayı aşacak!.
Devlet her zaman ki gibi iş işten geçince tedbirleri sıralamaya başladı!.
Ülke de asayişi Sedat peker sağlıyor..
Trump Erdoğan’ın isteği ile Suriye’ye yaptırımları kaldırdı!.
İspanya Türkiye karşısında ölüp ölüp dirildi!.
Bitcoin 90 bin doların altına düştü!.
MHP Lideri Bahçeli’nin İmralı çıkışı Ankara’ya bomba gibi düştü!.
IQ Money’e 155 milyar liralık kara para operasyonu..
A Millilerimiz bu akşam İspanya karşısında..
İsteyen öğrenciler üniversiteyi 3 yıl da bitirecek..
Soruşturma izni verilen en çok belediye hangi partinin…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Milli Boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı!.

Milli Boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı!.
19.05.2022
A+
A-
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 48 kiloda milli boksör Ayşe Çağırır, finalde Kazakistan’dan Alua Balkibekova’yı yenerek dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda sporcularımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonanın 10. gününde milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya maçına çıktı.

İlk turda Özbek Marjona Savrieva’yı, ikinci turda Fransız Rim Bennama’yı, çeyrek finalde İngiliz Demie-Jade Resztan’ı yarı finalde ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez’i geçen milli boksör, finalde Kazak Alua Balkibekova ile karşılaştı.

48 kiloda dünya şampiyonu oldu

Müsabakanın ilk raundunu 5-0 kaybeden Ayşe, ikinci raundu 3-2 aldı. Son rauntta üstün bir performans sergileyen milli boksör, bu bölümü 5-0, maçı da 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

AA’nın haberine göre 48 kiloda bronz madalyalar ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez ve Bulgar Sevda Yuliyanova Asenova’ya gitti.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #1

Ayşe Çağırır: “Ülkeme armağan ediyorum”

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonda finalde Kazak boksör Alua Balkibekova’yı yenerek şampiyon olan Ayşe Çağırır, madalya töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Zorlu bir hazırlık sürecinin sonucunu aldığını aktaran milli boksör, “Çok mutlu ve gururluyum. Heyecandan dolayı konuşmakta bile zorlanıyorum. Hala o anı yaşıyorum. Zor bir mücadele verdim. Uzun bir süreç geçirdik. Yaklaşık 6 aydır kamptaydık. Sakatlıklarımız, ağladığımız veya güldüğümüz günler oldu ama hepsine değdi. Bu emekleri taçlandırdık. Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Bu altın madalyayı ülkeme armağan ediyorum.” diye konuştu.

Antrenörü İsa Daştan’a teşekkür eden Ayşe, “Beni yetiştiren antrenör İsa Daştan ile çok savaştık, mücadele verdik. Düştük kalktık ama en sonunda bu zaferi kazandık.” ifadelerini kullandı.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #2

“İnancın, vazgeçmemenin, doğru çalışmanın sonucunu Ayşe bize gösterdi”

Türkiye Kadın Boks Milli Takımı Antrenörü Nazım Yiğit, Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonada 48 kilo finalinde Ayşe Çağırır’ın Kazak boksör Alua Balkibekova’yı mağlup ederek altın madalya kazandığı maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Şampiyonada toplam 5 sıklette final maçına çıkacaklarını aktaran Yiğit, “Bugün bir tane finalimiz vardı. Çok şükür kazandık. Ekip olarak inandık. İnancın, vazgeçmemenin, doğru çalışmanın sonucunu Ayşe bize gösterdi.” dedi.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #3

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini aktaran Yiğit, “Bu başarının tesadüf olmadığını biliyorum. Bunu bekliyordum. Bundan sonraki finallerimizin de böyle geçeceğini düşünüyorum. Bize destek olan federasyon başkanımıza, çalışanlarına, kulüp başkanlarımıza ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Onlar bize inandı. Biz de gereğini yaptık. Bu madalyayı tüm halkımıza armağan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #4

“Açılışı Ayşe yaptı, inşallah devamı gelecek”

Milli takım antrenörlerinden İsa Daştan ise milli sporcuların 4 finale daha çıkacağını belirterek, “Ayşe Çağırır, bu Dünya Şampiyonası’nda açılışı yaptı. İnşallah devamı gelecek. Yarın akşam tüm vatandaşlarımızı Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde davet ediyoruz. Bizler inandık. Çocuklarımız da bizlere inandı. Bu başarıyı ülkemize 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda hediye ediyoruz. İnşallah diğer sporcularımız da yarın İstiklal Marşı’mızı okutacak.” şeklinde görüş belirtti.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #5

İlk raundu kaybetmelerine rağmen ümitsizliğe kapılmadıklarını aktaran Daştan, “Ben sporcuma inanıyordum. Buralara aşama aşama geldik. İlk raundu kaybettiğini hissedince sonraki iki raundu rakibine dar getirdi ve kazandık.” değerlendirmesinde bulundu.

Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #6
Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #7
Milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kiloda altın madalya kazandı #8
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.