Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması..
16.09.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri gereğince evden devam eden eğitimlerin ardından yüz yüze eğitim sürecinin nasıl başlayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye, eğitim alanında da ilk tedbirleri alan ülkelerden birisi olmuş ve önemli adımlar atmıştı. Bu kapsamda okullar kapatılmış ve EBA TV ile öğrenciler derslerini evlerinden takip etmişti. Yeni eğitim – öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte derslerin yine evlerden mi takip edileceği yoksa okullarda yüz yüze eğitimin mi başlayacağı merak konusu oldu.

21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitimin detaylarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uyum programlarının 21-25 Eylül arasında, hangi günlerde yapılacağını okul yönetimleri ile öğretmenlerin kararlaştıracağını söyledi.

Uyum programlarının nasıl olacağı konusuna da değinen Ziya Selçuk, “Okul öncesi eğitim kurumlarında 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1. sınıflarda ise 30’ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10’ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak” ifadelerini kullandı.

İmkan ve şartların göz önünde tutularak sınıfların sosyal mesafe kuralına uygun şekilde düzenleneceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfların iki gruba ayrılmasının sağlanacağını, her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterileceğini de ekledi.

Bakan Selçuk, teneffüs saatlerinde öğrencilerin yine sosyal mesafe kuralına uymaları için tedbirlerin alınacağını, çocuklar için gerekli yönlendirmelerin yapılacağını da kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.