Site Rengi

HABER ÖZETİ
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
Akdeniz’de 6 büyüklüğünde korkutan deprem!.
DEM Parti PKK’nın şartlarının getirilmesi için tarih verdi!.
Şu akılla gazetecilik yapanların Türkiye’si!.
Fesih kararından sonra üst düzey PKK’lıların durumu ne olacak!.
Terörsüz Türkiye kararının ardından piyasaların tansiyonu düşmeye devam ediyor!.
PKK fesih kararını duyurarak silah bıraktığını açıkladı..
Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü damadına ait lüks evler satışa çıkarıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Milli Mücadele Maratonu’nda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde Sezgin Ataç birinci oldu

Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü sebebiyle düzenlenen 10 kilometetrelik Milli Mücadele Maratonu’nda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde ise Sezgin Ataç birinci oldu. Milli atlet Elvan, madalya ve ödül olarak verilen 3 Cumhuriyet altınını yarın doğum gününü kutlayacak olan Arsema’ya takılmasını istedi. 

Milli Mücadele Maratonu’nda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde Sezgin Ataç birinci oldu
27.07.2019
A+
A-

Erzurum Kongresi’nin 100’üncü yıldönümü sebebiyle düzenlenen 10 kilometetrelik Milli Mücadele Maratonu’nda kadınlarda Elvan Abeylegesse, erkeklerde ise Sezgin Ataç birinci oldu. Milli atlet Elvan, madalya ve ödül olarak verilen 3 Cumhuriyet altınını yarın doğum gününü kutlayacak olan Arsema’ya takılmasını istedi. 

Milli Mücadele Maratonu, sabah saatlerinde merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Havuzbaşı Kent Meydanı'nda başladı. Vali Okay Memiş'in start verdiği koşuya milli atletler büyük ilgi gösterdi. Elvan Abeylegesse'nin kadınlarda katıldığı koşuda Cumhuriyet Caddesi etabını geçen atletler, Erzurum Kalesi önünden dönerek Erzurum-Erzincan karayolunda devam etti. Buz hokeyi salonundan geri dönen atletler 10 kilometrelik koşuyu yine havuz başında tamamladı. Maratona katılan atletleri geride bırakan Sezgin Ataç 31.54'lük derecesiyle birinci olurken, 32.43'lük derecesiyle Cihat Ulus ikinci, 33.31'lik derecesiyle Enis Korkmaz üçüncü oldu.

KADINLARDA ELVAN İLK SIRADA

Maratonda kadınlarda ilk sırayı Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Elvan Abeylegesse 34.42'lik derecesiyle aldı. Yayla Kılıç'ın 36.25'le ikinci olduğu koşuda üçüncülüğü 37.56'lık derecesiyle Burcu Subatan aldı. Koşuyu tamamlayan Elvan, birincilik sevincini kızı Arsema'ya sarılarak kutladı. 

MADALYA VE ALTINLAR ELVAN'IN KIZINA TAKILDI

Yarış sonrası dereceye giren atletler için ödül töreni düzenlendi. Erkeklerde ilk üçe giren Sezgin Ataç, Cihat Ulus ve Enis Korkmaz'ın madalya, kupa ve ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu verdi. 

Kadınlarda dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Okay Memiş verdi. Ödülünü almak üzere kürsüye gelen Elvan Abeylegesse, kızı Arsema'yı da yanına çağırdı. Elvan, madalya ve birincilik ödülü olarak verilen 3 Cumhuriyet altınını yarın doğum gününü kutlayacak kızı Arsema'ya takılmasını istedi. Vali Memiş de 8 yaşına girecek Arsema'nın doğum gününü kutlayarak madalya ve altını onun boynuna taktı. 28 Eylül'de Doha'da yapılacak dünya şampiyonası öncesi Erzurum'daki yarışmanın kendisi için eksikleri görme imkanı sağladığını belirten Elvan Abeylegesse, 8 yaşına girecek kızı için de güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.