Site Rengi

HABER ÖZETİ
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
Bütün adliyelerin emanet birimlerinde denetimler başlıyor..
Özgür Özel’i terleten sorular: 150 milyon dolarlık villalar nasıl 15 milyona devredilmiş!.
Vatandaşlık maaşı geliyor…
Türkiye’den PKK’nın uzantısı SDG’ye son uyarı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mısır’da tepki çeken tutuklama! Sağlık Bakanlığı’na telefonla covid ekfeksiyonunu bildiren doktor tutuklandı!. (çeviri haber)

Mısır’da tepki çeken tutuklama! Sağlık Bakanlığı’na telefonla covid ekfeksiyonunu bildiren doktor tutuklandı!. (çeviri haber)
14.06.2020
A+
A-

Mısır’ın İskenderiye kentinde Aalaa Shaaban Hamida isimli bir doktor, telefonunu Mısır Sağlık Bakanlığı’na covid-19 enfeksiyonunu bildirmek için kullandıktan sonra korku ve paniğe neden olduğu gerekçesiyle tutuklanması tepki topladı.

Sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler, doktorun serbest bırakılması için kampanya başlattı.

Geçen Mart ayında, El-Shatby Genel Hastanesi’nde çalışan Dr. Aalaa Shaaban Hamida, telefonunu hastanedeki hastaları ve personeli korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı’na Kovid-19 vakasını bildirmek için kullandı.

Hastanenin yöneticisi Yasser Al-Kassar ve İskenderiye Wael Nabil Tıp Fakültesi Dekanı, korku ve paniğe neden olduğu gerekçesiyle Dr. Aalaa’yı ulusal güvenlik güçlerine şikâyet etti.

Daha sonra Dr. Aalaa için bir tuzak kuruldu ve onu asla görevine geri dönmeyeceği bir toplantıya davet ettiler. Dr. Aalaa’nın o toplantıdan sonra telefonunun kapandığı ve hakkında hiçbir bilgi alınamadığı öğrenildi.

Dr. Aalaa bir süre sonra, sözde sahte haber yayınladığı ve sosyal medyayı kötüye kullandığı iddiasıyla Yüksek Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Şu anda açılan bu davada en az üç doktor ve bir eczacı gözaltında tutulmakta.

Meslektaşları, Dr. Aalaa’nın başına gelenleri ortaya çıkarana kadar hastane idaresine grev yapmakla uyarması üzerine; hastane idaresi de, Dr. Aalaa’nın meslektaşlarının hepsini ulusal güvenliğe bildirmekle tehdit etti.

Aktivistler ise, hastanenin yöneticisi Yasser El-Kassar’ı Dr. Aalaa’nın Dava 558 kapsamında hâlâ tutulup tutulmadığını açıklamaya çağırıyorlar.

Mısır’da krizin başlamasından bu yana doktorlar, görev hattında enfekte olduklarında kendileri de dahil olmak üzere, hastanelerdeki izolasyon birimlerinde test ve alan eksikliğinden şikâyet ettiler.

558 kapsamında gözaltına alınan Toukh Hastanesi göz cerrahı Doktor Hani Khalil (36) de, hükümetin evde doktorlara tıbbi yardım gönderme kararını eleştirdiği için devlet savcılık binasında ortaya çıkmadan önce 18 gün boyunca ortadan kayboldu.

Geçen Pazar, Mısır’ın Sağlık Birliği, sadece o hafta sonu yedi doktorun ölümünden sonra 47 doktorun daha virüsten öldüğünü açıkladı.

Sağlık Birliği, Sağlık Bakanlığı’nı doktorlarını koruma çabalarını hızlandırmaya çağırdı ve sistemin çökmeye yakın olduğu konusunda uyardı.

Mounira Genel Hastanesi’ndeki doktorlar, yakın zamanda meslektaşı Walid Yahya’nın (32) ölümünü protesto etmek için kitlesel istifa ettiler.

Kaynak: Middleeastmonitor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.