Site Rengi

HABER ÖZETİ
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
Gazze’ye nefes olacak Refah Kapısı 2 yıl sonra açılıyor..
CHP’li Başkanlar birbirlerini suçlayarak kavgaya tutuştu!.
Epstein Belgelerinden İhlas Holding CEO’sunun adı çıktı!.
AK Parti ve CHP’ye kapıları kapatan 3 partiden ittifak hazırlığı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava etti!.

Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava etti!.
26.08.2022
A+
A-
2022’nin ilk yarısında gelirini 10.8 milyar dolara ulaştıran Moderna, yıl sonunda 54 milyar dolar ciro hedefleyen Pfizer ve BioNTech’e mRNA teknolojisini izinsiz kullandığını iddia ederek dava açtı.

ABD merkezli biyo-teknoloji şirketi Moderna, Pfizer ve BioNTech aleyhine ABD ve Almanya’da patent ihlali davaları açtı…

Dava gerekçesi olarak “Moderna, Pfizer ve BioNTech’in koronavirüs aşısı Comirnaty’nin 2010 ve 2016 yılları arasında Moderna’nın temel mRNA teknolojisini kapsayan patentlerini ihlal ettiğine inanıyor.” denildi.

‘İzinsiz kopyalandı’

Moderna, kendileri tarafından bahsi geçen yıllarda geliştirilen temel mRNA teknolojisinin Pfizer ve BioNTech tarafından aşı yapmak için izinsiz kopyaladığını ileri sürdü.

Davalar, ABD’de Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde ve Almanya’daki Düsseldorf Bölge Mahkemesi’nde açıldı.

“mRNA teknolojisi platformunu korumak için açıyoruz”

DHA’da yer alan habere göre Moderna CEO’su Stéphane Bancel, “Bu davaları, öncülüğünü yaptığımız, ortaya çıkarmak için milyarlarca dolar yatırım yaptığımız ve koronavirüs salgınından önceki 10 yılda patentini aldığımız yenilikçi mRNA teknolojisi platformunu korumak için açıyoruz. 2015 ve 2016 yıllarında koronavirüsler üzerindeki patentli çalışmalarımızla birlikte 2010 yılında oluşturmaya başladığımız bu temel platform, salgın vurduktan sonra rekor sürede güvenli ve son derece etkili bir koronavirüs aşısı üretmemizi sağladı.” dedi.

Moderna, BioNTech ve Pfizer’ı dava etti  #1

Yasa dışı kopyaladı

Moderna Hukuk Direktörü Shannon Thyme Klinger ise “Pfizer ve BioNTech’in Moderna’nın icatlarını yasa dışı bir şekilde kopyaladığını ve bunları izinsiz kullanmaya devam ettiklerini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasında “Pfizer ve BioNTech, Moderna’nın patentli teknolojilerinin mRNA aşılarının başarısı için kritik olan iki temel özelliğini kopyaladı. Koronavirüs ortaya çıktığında ne Pfizer ne de BioNTech, Moderna’nın bulaşıcı hastalıklar için mRNA aşıları geliştirme deneyimine sahip değildi.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsle gelen yüksek karlılık oranları

Şirketler arasındaki bu hukuk mücadelesi korona süreciyle birlikte gelen yüklü kar miktarlarını akıllara getirdi.

Bu kapsamda Moderna, 2022 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki yıla göre 4.4 milyar dolar toplam gelir duyurdu.

Yılın ilk yarısında toplam gelir, 2021’in aynı dönemindeki 6,3 milyar dolardan artarak 10.8 milyar dolara ulaştı.

BioNTech karını yüzde 78 artırdı

BioNTech koronavirüs aşılarının da üst çatısı Pfizer, 2022 ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 78 oranında artırdı.

Şirketin söz konusu dönemdeki karı 9,9 milyar dolar olurken hisse başına 1,73 dolar kar etti.

Pfizer ikinci çeyrekte cirosunu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 artırarak 27,74 milyar dolara çıkardı.

Şirket koronavirüs aşısı ve haplarının satışından 2022 sonuna kadar 54 milyar dolar ciro beklentisi açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.