Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul’da suya her ay zam uygulaması İBB Meclisi’nde kabul edildi..
Düşen askeri kargo uçağının havada 3 parçaya bölündüğü ortaya çıktı!.
Bakan Yerlikaya Türkiye’de 2 milyon 381 bin Suriyeli kaldığını açıkladı..
Demirtaş için Silivri’ye gidip Ekrem’i görmeden döndü!.
PKK Zap’tan tamamen çekildiğini açıkladı..
Kabine ekonomi, Gazze ve Terörsüz Türkiye başlığı ile toplanıyor..
Başsavcılıktan bahis operasyonu açıklaması..
Kahpe İsrail’den Gazze için yeni saldırı tehdidi!.
Bakan Fidan Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğumuzu açıkladı..
İstanbul’da musluklardan çamur akıyor!.
Bulgaristan’ı 2-0 yenerek Play-Off’u garantiledik..
Şehidin tabutu başında utanmadan kahkahalar atan AK Partili isimden pişkin savunma!.
Yunanistan Türkiye’ye karşı İsrail silahları ile donatılıyor..
Barış Yarkadaş CHP’deki rüşvet çarkını deşifre etti!.
Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor!.
Bitcoin mum gibi eriyor!.
Mansur şu iki kazık için belediye bütçesinden tam 2 milyar harcadı!.
Tam da Kadir Mısrığlu’nun dediği gibi “En Müslüman Benim” yarışına başladılar!.
Suça Sürüklenen Çocuklar düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı!.
Küçük kızı kaçırıp tecavüz eden sapığa iyi hal indirimi!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli..
20 askerimizin şehit olduğu askeri uçağın enkazı görüntülendi..
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in odasına girip çiş ve kakalarını yaptılar!.
Akaryakıta yine zam!.
Vergi borcu faizlerine indirim yapıldı..
Düşen askeri kargo uçağı ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde…
ABD Gazze’ye askeri üs mü kuruyor…
70’den fazla futbolcu İsrail’in men edilmesi için UEFA Başkanına çağrı yaptı..
Ekrem’in ayağına gidip talimatı aldıktan sonra açıklama yaptı!.
Cumhur İttifakı zirvesi 18:00’da başlıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Morales: “Beni istifaya sağcılar zorladı!.”

Morales: “Beni istifaya sağcılar zorladı!.”
29.11.2019
A+
A-

Bolivya’da istifa eden Devlet Başkanı Morales ‘Sağcılar beni istifa etmeye zorladı, polis ve ordu da güvenliği sağlamadı. En kötüsü de kardeşlerimizin evlerini yakıyorlardı.’ dedi.

Bolivya’da muhalefetin ve ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, “Sağcılar beni istifa etmeye zorladı, polis ve ordu da güvenliği sağlamadı. En kötüsü de kardeşlerimizin evlerini yakıyorlardı. Bizi destekleyen 7 validen altısı evlerinin yakılması ve yağmalanması tehdidiyle istifa ettiler.” dedi.
Morales, Arjantin’de yayın yapan Radio Mitre’de, “Bolivya’da darbe, seçimlerden bir gün sonra başladı. Eminim ki seçimlerde hile yoktu, biz ilk turda kazanmıştık.” ifadesini kullandı.
İstifa etmeye zorlandığına dikkati çeken Morales, “Sağcılar beni istifa etmeye zorladı, polis ve ordu da güvenliği sağlamadı. En kötüsü de kardeşlerimizin evlerini yakıyorlardı. Bizi destekleyen 7 validen altısı evlerinin yakılması ve yağmalanması tehdidiyle istifa ettiler. Benim de evimi yağmaladılar.” diye konuştu.
Başkanlığı döneminde Bolivya’ya ekonomik büyüme ve istikrarın geldiğini belirten Morales, şunları kaydetti:
“Ortadaki tek suç benim kızılderili ve Bolivya’yı değiştirmiş olmam. Biz, şeffaf ve güvenilir bir şekilde nasıl ülke yönetilir gösterdik. Her zaman Bolivya halkını dinledim. Bu kadar kişinin ölmesi beni çok üzüyor. İstifa etmeden önce, Bolivya’nın sakinleşmesi için yeniden seçimler düzenleneceğini duyurdum. Seçimlerde aday da olmazdım eğer istedikleri buysa. Benim yükümlülüğüm, ülkenin sakinleşmesini ve anlayışı sağlamaktı.”
Bolivya’daki kriz
Bolivya’da, 20 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet, seçimlerde “hile” yapıldığını iddia etmiş ve taraflar karşılıklı olarak destekçilerini sokak gösterilerine çağırmıştı.
Tartışmalı seçim sonuçlarının ardından günlerdir seçimlerin iptal edilmesini ve tekrar seçime gidilmesini isteyen muhalifler, Evo Morales’in tekrar seçim yapılacağı duyurusunun ardından, Morales’in katılmadığı seçimler düzenlenene kadar protestoların devam edeceğini açıklamıştı.
Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman’ın istifa çağrısının ardından görevi bırakmış, iltica teklifini kabul ettiği Meksika’ya gitmek üzere Bolivya’dan ayrıldığını duyurmuştu.
Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi’nin üst kanadı Senatörler Meclisi’nin Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez, ülkede geçici devlet başkanlığı görevine getirilmişti.
Önce muhalefet destekçilerinin, Morales’in istifasının ardından da yanlılarının düzenlediği gösterilerde çoğunluğu Morales yanlısı 35 kişi hayatını kaybetmişti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.