Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Muhteşem zaferin mimarlarından İlyas Çanakçı: Türk ‘bitti’ demeden bitmez

İsveç’in Boras şehrinde düzenlenen ‘U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 madalya ile sıralamada ülke olarak 5’inci olan Türkiye U20 Atletizm Takımı yurda döndü. Dünkü 4×400 metre bayrak yarışında Türkiye’nin altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan isimlerden İlyas Çanakçı, nefes kesen mücadeleyle ilgili olarak,

Muhteşem zaferin mimarlarından İlyas Çanakçı: Türk ‘bitti’ demeden bitmez
22.07.2019
A+
A-

İsveç’in Boras şehrinde düzenlenen ‘U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 madalya ile sıralamada ülke olarak 5’inci olan Türkiye U20 Atletizm Takımı yurda döndü. Dünkü 4×400 metre bayrak yarışında Türkiye’nin altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan isimlerden İlyas Çanakçı, nefes kesen mücadeleyle ilgili olarak, “Son 200 metrede kazanacağıma emindim. Gücümü sona saklayıp gereken atağı yaptığım için çok mutluyum. Türk ‘bitti’ demeden bitmez” ifadelerini kullandı.

Türkiye U20 Atletizm Takımı, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 15.30 sıralarında İsveç'in Göteborg kentinden İstanbul'a geldi. Aralarında dünkü 4×400 metre bayrak yarışında koşan Oğuzhan Kaya, Kubilay Ençü, Emirhan Koş, İlyas Çanakçı'nın olduğu milli atletler, İstanbul Havalimanı'nda basın mensupları tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi ve Bayrak Takımları Milli Takım Antrenörü Ahmet Ali Baş, Türk atletizminde tarihi bir şampiyonayı geride bıraktıklarını kaydederek, "Şampiyonada bize düşen görevimizi yerine getirmekti. Tarihimizde en fazla madalya kazandığımız bir şampiyona oldu. Toplamda 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 10 madalya kazanarak, ülkeler sıralamasında 5'inci sırada bitirdik" dedi.

"EN İYİ PERFORMANSI GÖSTERDİLER"

Baş, "Bazı şansızlıklarla şampiyonaya başladık. Ancak 7 madalyayı son gün kazandık. 4×400 bayrak yarışı ile şampiyonayı taçlandırdık. Ekipteki tüm arkadaşlarla, bireysel antrenörleriyle yıl içinde yaptığımız çalışmalarda sürekli olarak madalyaya ulaşabileceğimize inandık. Şampiyonlukta ufak ayrıntılar vardı. Sporcu kardeşlerimiz bu ayrıntıları harfiyen yerine getirdiler ve en iyi performansı gösterdiler" diye konuştu.

"BAŞTAN SERT GİTSEYDİM SONDA ÇIKAMAYABİLİRDİM"

Dünkü 4×400 yarışında müthiş bir performans gösteren milli takımın sporcularından İlyas Çanakçı ise yarışmaya ilişkin şunları söyledi:

"Son 200 metrede kazanacağıma emin bir şekilde yarışmaya devam ettim. Gücümü sona saklayıp gereken atağı yaptığım için çok mutluyum. Takımımızı birinciliğe taşıdı. Türk 'bitti' demeden bitmez. Taktik gereği yarışı önümde takipte ettim. Baştan sert gitseydim sonda çıkamayabilirdim. Geliştirdiğimiz taktiğe bağlı kalarak güzel bir sonuç oldu. Seneye dünya şampiyonası var. Orada finale kalıp, madalya kürsüsüne çıkmak istiyoruz."

Sporculardan Kubilay Ençü ise taktiksel bir koşu yaptıklarını ve istedikleri sonucu aldıklarını vurgularken, Oğuzhan Kaya da birinci olacaklarına inandıklarını belirterek, "2 yıl boyunca buna hazırlandık. Başardığımız için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Türkiye, şampiyonayı 10 madalya ile tamamladı. Madalya sıralamasında ise Türkiye, Britanya, İtalya, Hollanda ve Ukrayna'nın arkasında beşinci oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.