Site Rengi

HABER ÖZETİ
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
Meteoroloji’den 38 il için Sarı Kod uyarısı!.
Konut fiyatlarını şişiren fırsatçı alçaklara Bakanlıktan kötü haber!.
Muharrem İnce’de Ekrem İmamoğlu’nu sattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Murat Kurum’dan İstanbul’a deprem uyarısı! “1,5 milyon riskli konut var!.”

Murat Kurum’dan İstanbul’a deprem uyarısı! “1,5 milyon riskli konut var!.”
07.04.2023
A+
A-

İstanbul’daki deprem riskine ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da 5,9 milyon konut var. Bu konutların 1,5 milyonu riskli. 300-350 bin konut acilen dönüşmeli. 1,2 milyon insanımızın evlerinin bir an önce dönüşüme girmesi gerekir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki sarsıntılar 11 şehrimizi derinden etkilemiş ve 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Büyük felaket sonrası yaklaşık 25 milyon kişinin ikamet ettiği İstanbul’da depremin ne zaman olacağı ve depremde en çok etkilenecek bölgeler merak edilmeye başlandı.

Murat Kurum: İstanbul’da 1,5 milyon riskli konut var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100 canlı yayınında İstanbul’daki riske ilişkin de açıklamalarda bulundu:

İstanbul’da 5,9 milyon konut var. Bu konutların 1,5 milyonu riskli. Heyelan riski olan var, 1999 öncesi yapılmış ve mühendislik hizmeti almamış binalar var, zemin sıvılaşması olan binalar var, yoğunluk sebebiyle afete karşı tedbirin alınmadığı alanlar var. Bu dönüşümle ilgili irade ortaya konmalı. Bu işi yapalım ve geleceğe sağlam bir İstanbul bırakalım. 300-350 bin konut acilen dönüşmeli. 1,2 milyon insanımızın evlerinin bir an önce dönüşüme girmesi gerekir. İstanbul’da böylesi bir deprem ülkemizi felakete sürükler. Bu milli güvenlik meselesi, bu kadar önemli. İstanbul’da böyle bir depreme hazırlıklı girmezsek Türkiye’nin ikbali noktasında çok önemli bir sorunla karşılaşırız. Bizim her şeyden önce bunu ortaya koymamız lazım ve bu projenin etrafında el ele kenetlenip ayağa kaldırmamız. Siyaset üstü bakacağız. İstanbul bizim medeniyetimizin başkenti, bunları korumak istiyorsak bir an önce yapmak zorundayız.

“Hedefimiz 5 yılda dönüşümü gerçekleştirmek”

1,5 milyon konut için 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere 2 rezerv alan belirleyeceğiz. Buralara konutlarımızı yapacağız. 500 bini de yerinde yapacağız. Önümüzdeki süreçlerle rezerv konutların temelini atacağız. 1,5 milyon konutla alakalı bizim İstanbul’a ilave nüfus getirmemiz lazım. Bizim hedefimiz 5 yılda dönüşümü gerçekleştirmek. Bunu yapmazsak ileride çocuklarımıza güvenle yaşayacağı bir ülke bırakamayız. Riskli bina yıkmakta herhangi bir mutabakat gerekmiyor. Risk söz konusu ise o bina 1 ay içinde yıkılmak zorunda. İstanbul’da 90 bin konutun dönüşümü devam ediyor. Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Beşiktaş, Sarıyer, Zeytinburnu, Bağcılar, Esenler, Silivri, Çatalda dönüşümlerimizi yapıyoruz. 39 ilçede projelerimizi görebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.