Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Müslümanlar, Hindu çeteler ve polisle karşı karşıya! 5 günde 40 ölü…

Müslümanlar, Hindu çeteler ve polisle karşı karşıya! 5 günde 40 ölü…
29.02.2020
A+
A-

Hindistan’da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş’ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan, ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen ‘Vatandaşlık Yasası’na karşı başkent Yeni Delhi’deki protestolarda 40 sivil hayatını kaybetti.

Hint basınındaki haberlere göre, başkentin kuzeydoğu bölgelerinde 23 Şubat Pazar gününden bu yana süren protestolar görece azaldı.

Olaylarda, 40 sivilin yanı sıra bir emniyet amiri ve bir istihbarat görevlisi yaşamını yitirirken, 70’i emniyet mensubu 300’den fazla kişi ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan 80’den fazla kişide de mermi yarası tespit edildi.

Yetkililer 630’dan fazla kişinin gözaltına alındığını, gösterilerin yaşandığı bölgelere yaklaşık 7 bin 500 güvenlik görevlisi konuşlandırıldığını bildirdi.

5_98

Olayların meydana geldiği yerlerde yaşayan çok sayıda Müslüman ailenin ise bu bölgelerden ayrıldığı belirtiliyor.

Yeni Delhi’deki sivil kayıplarla birlikte ülkede Aralık 2019’dan bu yana devam eden protestolarda ölen sivillerin sayısı 65’e yükseldi.

Öte yandan, eleştirilerin hedefi ve yarın emekliye ayrılacak Delhi Emniyet Müdürü Amulya Patnaik’in yerine S.N Shrivastava atandı.

12_48

HİNDU ÇETELER ARAÇLARI ATEŞE VERDİ

BBC’deki habere göre, 25 Şubat akşamı Yeni Delhi’ye komşu Uttar Pradeş eyaletinde görevli başkomiser Niraj Jadaun, 40 ila 50 kişiden oluşan radikal milliyetçi Hindu çetenin araçları ateşe verdiğini ve içlerinden birinin elindeki molotofkokteyli ile bir eve girdiğini gördüğünü belirtti.

11_46

Görev bölgesini bırakıp farklı bir eyalete geçip geçmeme konusunda tereddüt yaşadıktan sonra gruba müdahale etmek üzere eyalet sınırını geçen Jadaun, ekibinin de kendisini takip ettiğini, grubu durdurmak için pazarlık yapmaya çalıştığını, aksi halde polisin kendilerine ateş açacağını söylediğini bildirdi.

13_30

Niraj Jadaun, bir süre daha taş ve sopa fırlatmaya devam eden grubun, daha sonra olay yerini terk ederek uzaklaştığını kaydetti.

Sosyal medyada, polis memuru ve ekibinin olaya müdahalesi ise takdir topladı.

14_17

MÜSLÜMANLAR YASA KAPSAMI DIŞINDA KALIYOR

Hindistan’ın çeşitli eyaletlerinde 31 Aralık 2014’ten önce ülkeye giren gayrimüslim göçmenlere vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan, ancak aynı durumdaki Müslümanları kapsam dışı tutan düzenleme 9 Aralık 2019’dan bu yana protesto ediliyor.

Yürürlüğe giren kanun kapsamında, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan’da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.

Yasa, dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip 2’nci ülke olan Hindistan’da, 200 milyon Müslüman’ı 2’nci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.