Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DEM Parti süreci bozmak için her türlü pisliği yapıyor..
Netenyahu kahpesi Türkiye’nin Gazze’deki varlığına izin vermeyeceğini açıkladı..
YPG’li terörist itler kaçarken köprüleri havaya uçurdu!.
Atlas Çağlayan’ın ailesini tehdit eden 3 kişi tutuklandı..
Avrupa Birliği’nden Trump’un Gümrük Vergisi tehdidine rest!.
Ümit Karan’ın kokain testi pozitif çıktı!.
Rakı masasında Selâ okutan MHP’li partiden kovuldu..
Suriye’de son durum..
Terörden temizlenen Afrin’de eve dönüşler başladı..
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi SHOW TV’den kovuldu!.
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Müslümanlar, Hindu çeteler ve polisle karşı karşıya! 5 günde 40 ölü…

Müslümanlar, Hindu çeteler ve polisle karşı karşıya! 5 günde 40 ölü…
29.02.2020
A+
A-

Hindistan’da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş’ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan, ancak aynı durumdaki Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen ‘Vatandaşlık Yasası’na karşı başkent Yeni Delhi’deki protestolarda 40 sivil hayatını kaybetti.

Hint basınındaki haberlere göre, başkentin kuzeydoğu bölgelerinde 23 Şubat Pazar gününden bu yana süren protestolar görece azaldı.

Olaylarda, 40 sivilin yanı sıra bir emniyet amiri ve bir istihbarat görevlisi yaşamını yitirirken, 70’i emniyet mensubu 300’den fazla kişi ise yaralandı. Hastaneye kaldırılan 80’den fazla kişide de mermi yarası tespit edildi.

Yetkililer 630’dan fazla kişinin gözaltına alındığını, gösterilerin yaşandığı bölgelere yaklaşık 7 bin 500 güvenlik görevlisi konuşlandırıldığını bildirdi.

5_98

Olayların meydana geldiği yerlerde yaşayan çok sayıda Müslüman ailenin ise bu bölgelerden ayrıldığı belirtiliyor.

Yeni Delhi’deki sivil kayıplarla birlikte ülkede Aralık 2019’dan bu yana devam eden protestolarda ölen sivillerin sayısı 65’e yükseldi.

Öte yandan, eleştirilerin hedefi ve yarın emekliye ayrılacak Delhi Emniyet Müdürü Amulya Patnaik’in yerine S.N Shrivastava atandı.

12_48

HİNDU ÇETELER ARAÇLARI ATEŞE VERDİ

BBC’deki habere göre, 25 Şubat akşamı Yeni Delhi’ye komşu Uttar Pradeş eyaletinde görevli başkomiser Niraj Jadaun, 40 ila 50 kişiden oluşan radikal milliyetçi Hindu çetenin araçları ateşe verdiğini ve içlerinden birinin elindeki molotofkokteyli ile bir eve girdiğini gördüğünü belirtti.

11_46

Görev bölgesini bırakıp farklı bir eyalete geçip geçmeme konusunda tereddüt yaşadıktan sonra gruba müdahale etmek üzere eyalet sınırını geçen Jadaun, ekibinin de kendisini takip ettiğini, grubu durdurmak için pazarlık yapmaya çalıştığını, aksi halde polisin kendilerine ateş açacağını söylediğini bildirdi.

13_30

Niraj Jadaun, bir süre daha taş ve sopa fırlatmaya devam eden grubun, daha sonra olay yerini terk ederek uzaklaştığını kaydetti.

Sosyal medyada, polis memuru ve ekibinin olaya müdahalesi ise takdir topladı.

14_17

MÜSLÜMANLAR YASA KAPSAMI DIŞINDA KALIYOR

Hindistan’ın çeşitli eyaletlerinde 31 Aralık 2014’ten önce ülkeye giren gayrimüslim göçmenlere vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan, ancak aynı durumdaki Müslümanları kapsam dışı tutan düzenleme 9 Aralık 2019’dan bu yana protesto ediliyor.

Yürürlüğe giren kanun kapsamında, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan’da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.

Yasa, dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip 2’nci ülke olan Hindistan’da, 200 milyon Müslüman’ı 2’nci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.